Text 4
Do you find getting up in the morning so difficult that it's painful? This might be called laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.
During the hours when you labor through your work you may say that you're “hot”. That's true. The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak. For some people the peak comes during the forenoon. For others it comes in the afternoon or evening. No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar monologues as: “Get up, John! You'll be late for work again!” The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and-cncrgy peak in the evening. Much family quarreling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean, and which cycle each member of the family including their kid has.
You can't change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help,Dr. Kleitman believes. Maybe you’re sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway. Counteract ( 对抗) your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to. If your energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour. This won't change your cycle, but you'll get up steam and work better at your low point.
Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yaw n and stretch. Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor. Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before. Whenever possible, do routine work in the afternoon and save tasks requiring more energy or concentration for your sharper hours.
If a person finds getting early a problem, most probably________.
文章第段提到了 “‘Get up, John! You'll be late for work again!’ The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening”,由此可知“约翰早起很困难,是因为他精力的旺盛在晚上达到了顶点”。由此推测“根据能量的循环,早起困难的人们,其精力旺盛期很有可能是在下午或晚上”。故选 D 。
Which of the following may end family quarrels according to the passage?
文章第二段提到了 “Much family quarreling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean”,由此可知“当夫妻双方认识到彼此的能量循环的规律,许多争吵也就消失了”。故选A。
If one wants to work more efficiently at his low point in the morning, he should________.
根据文章倒数第二段提到的“If your energy is low in the meaning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour”,可知 “如果早上的能量值很低,但又有重要的事情要做,解决办法可 以是将原来早起的时间提前”。故选 B。
You are advised to rise with a yawn and stretch because it will________.
文章最后一段提到了“Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yawn and stretch ”, 由此可知“慢一点起床,早起打个哈欠伸个懒腰,能够帮助节省能量”。故选A。
Which of the following statement is NOT true?
文章第二段提到了“which cycle each member of the family including their kid has”,由此可知“儿童也是具 有能量循环系统的”。故 A 正确。文章第三段提到了 “You can't change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help”,由此可知“人们无法改变能量的循环,但是可以在习惯的帮助下, 使自己的生活更好地适应它”。故 B 正确。文章最后一段提到了 “Get off to a slow start which saves your energy”,由此可知“放慢早起的动作会帮助我们节省能量,减少消耗”。故 D 正确。故选C。