写作题

Directions: For this part, you are required to write an essay on the outline given below. You should write at least 120 words:

 There are both advantages and disadvantages to going to school in another country. Describe the good points and bad points about going to school in another country, and come to a conclusion about whether it is better or not to study abroad or stay at home. Give support for your opinion... 

【正确答案】

The past twenty years have seen a dramatic change of the number of students who go abroad to begin college in China. However, with the unrevealing of some negative sides of going abroad, such as high cost, worrying safety condition and difficulty of adaptation, increasing amount of people begin to reconsider if it is worth taking risks studying abroad. Nevertheless, since the advantages still exceed disadvantages in the long run, it’s better to grasp the opportunity to study abroad once you have it. 

Indeed, the potential risks should never be neglected. Firstly, it costs people a lot of money to begin college in foreign countries. Many families have to take out all their savings to support their children to go abroad. Secondly, some students cannot stand the big difference of the new environment, they maybe quit their study and come back home. Even worse, the safety condition in lots of foreign countries is pretty and some students even lost their lives abroad. 

However, both students and their families can benefit from the courageous decision. To begin with, students can choose more suitable education methods for themselves. The course and teaching methods are quite different from China. According to foreign experts, the higher education in China is really not good as that of those developing countries, especially in contrast with European or US. Further, in the long run, they can get better jobs, and the cost will pay off. Moreover it helps to promote the mutual understanding between their mother land and their destination countries. These students exchange information with the locals. Students can get better understanding of the destination countries. People in their home country will get more vivid information about other countries through these messages. Similarly, the locals also can get more clear recognition about other countries. 

Therefore, the cost will pay off thanks to the better education, and the cultural differences can reinforce students’ intercultural understandings, as long as they can stay careful and strong. To conclude, even if there are some drawbacks, the benefits outweigh the problems. To study abroad still should be a prior choice. 

【答案解析】

本文围绕出国留学的优缺点比较展开讨论,从而得出出国留学是否更好的结论。本文采用了总分总的结构,第一段引出讨论的焦点问题,第二段陈述缺点,第三段列出优点,并对缺点做出部分回应,第四段得出留学优点大于缺点,因此值得去出国留学的结论。