单选题 Sustainable development is applied to just about everything from energy to clean water and economic growth, and as a result it has become difficult to question either the basic assumptions behind it or the way the concept is put to use. This is especially true in agriculture, where sustainable development is often taken as the sole measure of progress without a proper appreciation of historical and cultural perspectives.
To start with, it is important to remember that the nature of agriculture has changed markedly throughout history, and will continue to do so. Medieval agriculture in northern Europe fed, clothed and sheltered a predominantly rural society with a much lower population density than it is today. It had minimal effect on biodiversity, and any pollution it caused was typically localized. In terms of energy use and the nutrients captured in the product it was relatively inefficient.
Contrast this with farming since the start of the industrial revolution. Competition from overseas led farmers to specialize and increase yields. Throughout this period food became cheaper, safe and more reliable. However, these changes have also led to habitat loss and to diminishing biodiversity.
What's more, demand for animal products in developing countries is growing so fast that meeting it will require an extra 300 million tons of grain a year by 2050. Yet the growth of cities and industry is reducing the amount of water available for agriculture in many regions.
All this means that agriculture in the 21st century will have to be very different from how it was in the 20th. This will require radical thinking. For example, we need to move away from the idea that traditional practices are inevitably more sustainable than new ones. We also need to abandon the notion that agriculture can be "zero impact". The key will be to abandon the rather simple and static measures of sustainability, which centre on the need to maintain production without increasing damage.
Instead we need a more dynamic interpretation, one that looks at the pros and cons of all the various way land is used. There are many different ways to measure agricultural performance besides food yield: energy use, environmental costs, water purity, carbon footprint and biodiversity. It is clear, for example, that the carbon of transporting tomatoes from Spain to the UK is less than that of producing them in the UK with additional heating and lighting. But we do not know whether lower carbon footprints will always be better for biodiversity.
What is crucial is recognizing that sustainable agriculture is not just about sustainable food production.

单选题 How do people often measure progress in agriculture?
A. By its productivity.
B. By its sustainability.
C. By its impact on the environment.
D. By its contribution to economic growth.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干中的关键词measure定位到原文第一段。第二句提到“where sustainable development is often taken as the sole measure of progress...”,即可持续发展经常被当作农业进步的唯一标准。只要定位准确,对此句稍加理解,即可选出正确答案。
单选题 Specialization and the effort to increase yields have resulted in
A. localized pollution.
B. the shrinking of farmland.
C. competition from overseas.
D. the decrease of biodiversity.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干中的关键词specialisation和increase yields定位到原文第三段整个段落,尤其是最后一句“However, these changes have also led to habitat loss and to diminishing biodiversity. ”考生要注意转折副词however后面的内容一贯是命题人员特别青睐的命题点。另外,要熟悉lead to/result in和diminish/decrease这两组词的同义置换。
单选题 What does the author think of traditional farming practices?
A. They have remained the same over the centuries.
B. They have not kept pace with population growth.
C. They are not necessarily sustainable.
D. They are environmentally friendly.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推断题。根据题干中的关键词traditional farming practices可定位到原文第五段第三句中的例证“For example, we need to...than new ones”(例如,我们必须放弃传统做法必然比新的做法更有可持续性的这种想法),关键是对move away from(抛开)和inevitably(必然地)这两个词语的正确把握,也就是C项中not necessarily(不是必然地,不一定)更为考究的说法。
单选题 What will agriculture be like in the 21st century?
A. It will go through radical changes.
B. It will supply more animal products.
C. It will abandon traditional farming practices.
D. It will cause zero damage to the environment.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。原文第五段第一句中的different from与A项中changes的转化相对应。只要定位准确,不难选出正确答案。
单选题 What is the author's purpose in writing this passage?
A. To remind people of the need of sustainable development.
B. To suggest ways of ensuring sustainable food production.
C. To advance new criteria for measuring farming progress.
D. To urge people to rethink what sustainable agriculture is.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 主旨题。本文旨在探讨衡量农业“可持续发展”的标准内涵。作者在第一段指出“可持续性”这个概念不足以衡量农业,因为它没有考虑到历史和文化因素。在第六段进而提出要作动态的阐释,最后一段明确指出关键是要认识到农业的可持续发展不仅仅指粮食生产的持续增产。因此,作者写作此文的目的是要理清概念,敦促人们重新认识“可持续农业”的意蕴,故D项为正确答案。