单选题 Opinion polls are now beginning to show an unwilling general agreement that, whoever is to blame and whatever happens from now on, high unemployment is probably here to stay. This means we shall have to find ways of sharing the available employment widely.
But we need to go further. We must ask some fundamental questions about the future work. Should we continue to treat employment as the norm? Should we not rather encourage many other ways for self-respecting people to work? Should we not create conditions in which many of us can work for ourselves, rather than for an employer? Should we not aim to revive the household and the neighborhood, as well as the factory and the office as centers of production and work?
The industrial age has been the only period of human history in which most people's work has taken the form of jobs. The industrial age may now be coming to an end, and some of the changes in work patterns which it brought may have to be reversed. This seems a discouraging thought. But, in fact, it could offer the prospect of a better future for work. Universal employment, as its history shows has not meant economic freedom.
Employment became widespread when the 17th and 18th centuries made many people dependent on paid work by depriving them of the use of the land, and thus of the means to provide a living for themselves. Then the factory system destroyed the cottage industries and removed work from people's homes. Later, as transport improved, first by rail and then by road, people traveled longer distances to their places of employment until, eventually, many people's work lost all connection with their home lives and the places in which they lived.
Meanwhile, employment put women at a disadvantage. It became customary for the husband to go out to paid employment, leaving the unpaid work of the home and family to his wife.
All this may now have to change. The time has certainly come to switch some effort and resources away from the impractical goal of creating jobs for all, to the urgent practical task of helping many people to manage without full-time jobs.

单选题 What idea did the author derive from the recent opinion polls?
A. Available employment should be distributed to a small percentage of the population.
B. New jobs must be created in order to rectify high unemployment figures.
C. Jobs available must be distributed among more people.
D. The present high unemployment figures are a fact of life.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 答案在文章第一段的最后一句:民意测验表明我们应该找到更多的广泛地分享就业机会的方法。而本题中C项说的是:就业机会应该分给更多的人,与原文意思相一致,因此本题的答案为C项。
单选题 The passage suggests that we should now reexamine our thinking about work and ______.
A. be prepared to admit that being employed is not the only kind of work
B. create more factories in order to increase our productivity
C. set up smaller private enterprises so that we in turn can employ others
D. be prepared to fill in time by taking up housework
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题中说的是:我们应该重新审视一下我们对工作的看法……,结合四个选项来看,也就是要选出适合本篇文章观点的看法。在本文中通篇都讲到了employment并不是唯一的工作方式,我们应该做的是帮助更多的人找到适合的工作。因此A项“承认被雇用并不是唯一的工作方式”符合文意,本题答案为A项。
单选题 The passage tells us that the arrival of the industrial age meant that ______.
A. universal employment guaranteed prosperity
C. patterns of work were fundamentally changed
B. economic freedom came within everyone's reach
D. to survive, everyone had to find a job
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题中问的是工业化时代的到来带来了哪些改变。文章在第三段中讲到了工业化时代的到来带来了工作模式的变化,在第四段中又提到了工业化时代的工厂模式取代了家庭手工业的模式,让人们去很远的地方工作。由此我们可以看出工业化时代的到来使工作模式发生了根本的改变。所以本题的答案为C项。
单选题 As a result of the enclosures of the 17th and 18th centuries ______.
A. people were no longer legally entitled to own land
B. people were forced to look elsewhere for means of supporting themselves
C. people were not adequately compensated for the loss of their land
D. people were badly paid for the work they managed to find
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题中问的是17、18世纪的圈地运动导致了什么样的后果,文章在第四段中提到人们在圈地运动后失去了土地,不能再靠耕种土地养活自己,随着交通的发展他们只能离开自己的家园到更远的地方去找工作来维持生计。在本题中B项符合文意,因此本题的答案为B项。
单选题 It can be inferred from the passage that ______.
A. the creation of jobs for all is impossible
B. we must make every effort to solve the problem of unemployment
C. people should start to support themselves by learning a practical skill
D. we should help people to get full-time jobs
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本文在最后一段指出:为所有的人创造工作机会这个目标不切实际。A项所表达的意思与文意相符,因此本题的答案为A项。