阅读理解

Directions: In this section there are three passages followed by fifteen multiple-choice questions. Read the passages and then choose the one answer that you think is the correct to each question.

Text 2

Charlie Bell became chief executive of McDonald’ s in April. Within a month doctors told him that he had colorectal cancer. After stock market hours on November 22nd, the fast-food firm said he had resigned; it would need a third boss in under a year. Yet when the market opened, its share price barely dipped then edged higher. After all, McDonald’ s had, again, shown how to act swiftly and decisively in appointing a new boss.

Mr. Bell himself got the top job when Jim Cantalupo died of a heart attack hours before he was due to address a convention of McDonald’ s franchisees. Mr. Cantalupo was a McDonald’ s veteran brought out of retirement in January 2003 to help remodel the firm after sales began falling because of dirty restaurants, indifferent service and growing concern about junk food. He devised a recovery plan, backed by massive marketing, and promoted Mr. Bell to chief operating officer. When Mr. Cantalupo died, a rapidly convened board confirmed Mr. Bell, a 44-year-old Australian already widely seen as his heir apparent, in the top job. The convention got its promised chief executive’ s address, from the firm’ s first non-American leader.

Yet within weeks executives had to think about what to do if Mr. Bell became too ill to continue. Perhaps Mr. Bell had the same thing on his mind: he usually introduced Jim Skinner, the 60-year-old vice-chairman, to visitors as the “steady hand at the wheel” . Now Mr. Skinner, an expert on the firm’ s overseas operations, becomes chief executive, and Mike Roberts, head of its American operations, joins the board as chief operating officer.

Is Mr. Roberts now the new heir apparent? Maybe McDonald’ s has brought in supposedly healthier choices such as salads and toasted sandwiches worldwide and, instead of relying for most of its growth on opening new restaurants, has turned to upgrading its 31, 000 existing ones. America has done best at this; under Mr. Roberts, like-for-like sales there were up by 7. 5% in October on a year earlier.

The new team’ s task is to keep the revitalization plan on course, especially overseas, where some American brands are said to face political hostility from consumers. This is a big challenge. Is an in-house succession the best way to tackle it? Mr. Skinner and Mr. Roberts are both company veterans, having joined in the 1970s. Some recent academic studies find that the planned succession of a new boss from within, such as Mr. Bell and now (arguably) Mr. Roberts, produces better results than looking hastily, or outside, for one. McDonald’ s smooth handling of its serial misfortunes at the top certainly seems to prove the point. Even so, everyone at McDonald’ s must be hoping that it will be a long time before the firm faces yet another such emergency. 

单选题 The main reason for the constant change at the top of McDonald is _____.
【正确答案】 C
【答案解析】文章第一段提到Charlie Bell在当上麦当劳首席执行官后的一个月 内便被查出患有直肠癌, 选择了退休; 第二段提到他上任的原因是前任老将Jim Cantalupo因心脏病突发而去世。 由此可知, 麦当劳频繁换高层人员的原因是因为首席执行官们的身体健康问题。 故选C。
单选题 Which of the following was NOT a cause of the falling sales of McDonald?
【正确答案】 A
【答案解析】根据题干关键词“falling sales” 定位至文章第二段。 该段提到Cantalupo先生在麦当劳营业额下降后, 帮助了麦当劳的改型。 而使营业额下降的原因有“dirty restaurants, indifferent service and growing concern about junk food” , 不包括“首席执行官的更换” 。 故选A。
单选题 The phrase “heir apparent” (Paragraph 2) in the article most probably means _____.
【正确答案】 D
【答案解析】文章第二段提到“When Mr. Cantalupo died, a rapidly convened board confirmed Mr. Bell, a 44-year-old Australian already widely seen as his heir apparent, in the top job. ” 。 Cantalupo先生本是麦当劳的高层, 当他去世之后, Bell先生很快便被任命为高层, 而在这之前他已经被普遍认为是一个“heir apparent” 。 由此可推测, “heir apparent” 指的是继任者。 故选D。
单选题 In terms of succession at the top, McDonald’ s
【正确答案】 B
【答案解析】文中提到, 在Cantalupo先生去世后, 本是连锁经营加盟人的Charlie Bell成了新一任首席执行官; 而在Bell被查出患有直肠癌不得不退休后, 他推荐的是作为副主席的Jim Skinner和作为美国地区运营领导的Mike Roberts来继任新高管。 由此可知, 麦当劳偏向在内部选拔新老板。 故选B。
单选题 Toward McDonald’ s reaction to emergencies at the top, the writer’ s attitude can be said to be _____.
【正确答案】 C
【答案解析】纵观全文, 本文介绍的都是关于麦当劳在面对高层的突发事件所做反应的客观事实, 没有掺杂任何作者个人的观点。 因此作者是在以一种客观的角度来介绍主题。 故选C。