单选题 A major reason for conflict in the animal world is territory. The male animal establishes an area. The size of the area is sufficient to provide food for him, his mate and their off spring. Migrating birds, for example, used up the best territory in the order of "first come, first 1 " The late arrivals may acquire 2 territories, but less food is available, or they are too close to the 3 of the enemies of the species. 4 there is really insufficient food or the danger is very great, the animal will not 5 . In this way, the members of the species which are less fit will not have offspring. When there is conflict 6 territory, animals will commonly use force, or a show of force, to decide which will stay and which will go. It is interesting to note, 7 , that animals seem to use only the minimum amount of force 8 to drive away the intruder. There is usually no killing. In the case of those animals which are capable of 9 each other great harm, 10 is a system for the losing animal to show the winning animal that he wishes to submit. When he shows this, the victor normally stops fighting.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 考查语态。在这个句子中first come中的first指迁徙的鸟类,故第二个first也是指鸟,根据主谓的关系可将A,D排除;而主语“鸟”和serve应是被动的关系,故应选被动。故答案为C。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 考查句子逻辑关系。根据本句的后半部分为转折关系,即less food,可知前面的内容应是A或B。又因前文提到The size of the area is sufficient to provide food for him,故答案为A。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 考查名词词义。四个选项中只有D项指的是(动植物的)产地、栖息地,故答案为D。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 考查上下文逻辑关系。根据句意here is really insufficient food or the danger is very great和后面是因果关系,故答案为D。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 考查句意。根据后文的“In this way, the members of the species which are less fit will not have offspring.”可知是对前面的进行解释,故答案为A。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 考查介词的搭配。根据句意指在领土方面。故答案为B。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 考查句意。前文强调动物为了领土发生的征战,而后文接着强调interesting,所以前后是转折关系,故答案为C。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 考查句意。根据本句中的the minimum amount可知用必要的武力争斗。故答案为C。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 考查固定搭配。do each other harm伤害对方,故答案为A。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 考查句子结构。本句考查的是there be结构,故答案为D。