单选题
The history of responses to the work of the artist Sandro Botticelli (1444-1510) suggests that widespread appreciation by critics is a relatively recent phenomenon. Writing in 1550, Vasari expressed an unease with Botticelli's work, admitting that the artist fitted awkwardly into his evolutionary scheme of the history of art. Over the next two centuries, academic art historians defamed Botticelli in favor of his fellows Florentine, Michelangelo. Even when anti-academic art historians of the early nineteenth century rejected many of the standards of evaluation adopted by their predecessors, Botticelli's work remained outside of accepted taste, pleasing neither amateur observers nor connoisseurs. (Many of his best paintings, however, remained hidden away in obscure churches and private homes.) The primary reason for Botticelli's unpopularity is not difficult to understand: most observers, up until the mid-nineteenth century, did not consider him to be noteworthy, because his work, for the most part, did not seem to these observers to exhibit the traditional characteristics of the fifteenth century Florentine art. For example, Botticelli rarely employed the technique of strict perspective and, unlike Michelangelo, never used chiaroscuro. Another reason for Botticelli's unpopularity may have been that his attitude toward the style of classical art was very different from that of his contemporaries. Although he was thoroughly exposed to classical art, he showed little interest in-borrowing from the classical style. Indeed, it is paradoxical that a painter of large-scale classical subjects adopted a style that was only slightly similar to that of classical art. In any case, when viewers began to examine more closely the relationship of Botticelli's work to the tradition of the fifteenth century Florentine art, his reputation began to grow. Analyses and assessments of Botticelli made between 1850 and 1870 by the artists of the Pre-Raphaelite movement, as well as by the writer Pater (although he, unfortunately, based his assessment on an incorrect analysis of Botticelli's personality), inspired a new appreciation of Botticelli throughout the English speaking world. Yet Botticelli's work, especially the Sistine frescoes, did not generate worldwide attention until it was finally subjected to a comprehensive and scrupulous analysis by Home in 1908. Home rightly demonstrated that the frescoes shared important features with paintings by other fifteenth century Florentines-features such as skillful representation of anatomical proportions, and of the human figure in motion. However, Home argued that Botticelli did not treat these qualities as ends in themselves—rather, that he emphasized clear depletion of a story, a unique achievement and one that made the traditional Florentine qualities less central. Because of Home's emphasis crucial to any study of art, the twentieth century has come to appreciate Botticelli's achievements.
单选题
Which of the following would be the best title for the text? A. The Role of Standard Art Analyses and Appraisals B. Sandro Botticelli: From Rejection to Appreciation C. The History of Critics' Responses to Art Works D. Botticelli and Florentine: A Comparative Study
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 本题是主旨大意题,根据题干定位到全文。文章首句The history of responses to the work of the artist Sandro Botticelli (1444—1510) suggests that widespread appreciation by critics is a relatively recent phenomenon. 指出桑德罗·波提切利作品被关注是最近才有的现象,接下来作者按照时间顺序详述桑德罗·波提切利作品价值无法得到别人承认的原因以及重新被认可的原因,因此整篇文章都是围绕他的作品是如何被拒绝而随后又被欣赏的。
单选题
We can learn from the text that art critics have a history of ______. A. suppressing painters' art, initiatives B. favoring Botticelli's best paintings C. rejecting traditional art characteristics D. undervaluing Botticelli's achievements
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 本题是事实细节题,根据题干定位到全文第一段。第一段指出Over me next two centuries, academic art historians defamed Botticelli in favor of his fellows Florentine, Michelangelo. Even when anti-academic art historians of the early nineteenth century rejected many of the standards of evaluation adopted by their predecessors. Botticelli's work remained outside of accepted taste...即无论是正统的还是非正统的艺术批评家都不认可桑德罗·波提切利的作品。
单选题
The views of Vasari and Home on Botticelli's products are ______. A. identical B. complementary C. opposite D. similar
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 本题是推理判断题,根据题干定位到全文第一段和最后一段。第一段表明了瓦萨利对桑德罗·波提切利作品的态度是否定的,“Vasari expressed an unease with Botticelli's work...”而文章最后~段则指出霍姆对桑德罗·波提切利作品的态度是肯定的“However, Home argued that Botticelli...emphasized clear depletion of a story, a unique achievement...”,由此可以推知,两人对桑德罗·波提切利作品的态度是相反的。
单选题
The word "connoisseurs" (Paragraph 1) most probably means ______. A. representatives in the Pre-Raphaelite Movement B. people who are in favor of Florentine C. critics who are likely to make assessments D. conservatives clinging to classical art
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 本题是语义理解题,根据题干定位到全文第一段。第一段指出无论是正统的还是非正统的艺术批评家都不认可桑德罗·波提切利的作品,可以推知作者想要通过pleasing neither amateur observers nor connoisseurs这个neither...nor...结构,强调桑德罗·波提切利既没有受到业余鉴赏家的认可,也在艺术批评家那里碰壁,amateur observers即指业余鉴赏家,那么推知connoisseurs意指那些喜爱发表评价的艺术批评家。
单选题
What does the author think of Botticelli's representation skills? A. They are to be fully appreciated. B. They evolve from an uncertain source. C. They underlie his personality. D. They conform to the classical style.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 本题是观点态度题,根据题干定位到全文。第一段首句作者便指出桑德罗·波提切利的作品最近已经得到认可,而全文最后一句“Because of Home's emphasis crucial to any study of art, the twentieth century has come to appreciate Botticelli's achievements.”再次表达了作者的态度:桑德罗·波提切利的作品将会得到人们的充分肯定。