阅读理解

Questions 46 to 50 are based on the following passage.
【真题来源:2020年7月大学英语四级真题(组合卷)Part Ⅲ,Section C,第46-50题】

Passage One

The wallet is heading for extinction. As a day-to-day essential, it will die off with the generation who read print newspapers. The kind of shopping-where you hand over notes and count out change in return—now happens only in the most minor of our retail encounters,like buying a bar of chocolate or a pint of milk from a comer shop. At the shops where you spend any real money, that money is increasingly abstracted. And this is more and more true, the higher up the scale you go. At the most cutting-edge retail stores—Victoria Beckham on Dover Street, for instance—you don't go and stand at any kind of cash register when you decide to pay. The staff are equipped with iPads to take your payment while you relax on a sofa.

Which is nothing more or less than excellent service, if you have the money. But across society, the abstraction of the idea of cash makes me uneasy. Maybe I'm just old-fashioned. But earning money isn't quick or easy for most of us. Isn't it a bit weird that spending it should happen in half a blink (眨眼) of an eye? Doesn't a wallet—that time-honoured Friday-night feeling of pleasing, promising fatness—represent something that matters?

But I'll leave the economics to the experts. What bothers me about the death of the wallet is the change it represents in our physical environment. Everything about the look and feel of a wallet—the way the fastenings and materials wear and tear and loosen with age, the plastic and paper and gold and silver, and handwritten phone numbers and printed cinema tickets—is the very opposite of what our world is becoming. The opposite of a wallet is a smartphone of an iPad. The rounded edges, cool glass, smooth and unknowable as pebble (鹅卵石). Instead of digging through pieces of paper and peering into corners, we move our fingers left and right. No more counting out coins. Show your wallet, if you still have one. It may not be here much longer.

单选题

What is happening to the wallet?

【正确答案】 A
【答案解析】

由题干中的happening to the wallet定位到首段第一句。 
细节辨认题。第一句开篇点题,指出:钱包正在走向灭绝。因此A符合文意。

单选题

How are business transactions done in big modern stores?

【正确答案】 B
【答案解析】

由题干中的in big modern stores定位到第一段第六、七句。 
细节辨认题。定位句指出,在高端的维多利亚•贝克汉姆商店里,人们不需要站在收银台前付款,在沙发上休息时用电子设备即可付款。因此,答案为B。

单选题

What makes the author feel uncomfortable nowadays?

【正确答案】 D
【答案解析】

由题干中的makes the author feel uncomfortable定位到第二段第二至五句。 
细节辨认题。第二段介绍作者的看法。现金概念的抽象化使作者感到不安。究其原因是作者认为挣钱不容易,而花钱却在一眨眼的瞬间。D“花钱如此快速轻松”符合文意,故答案为D。

单选题

Why does the author choose to write about what's happening to the wallet?

【正确答案】 A
【答案解析】

由题干中的why和what's happening to the wallet定位到第三段第二句。 
细节辨认题。what's happening to the wallet指的是钱包正在走向灭绝。第二句提到,钱包的消失给我带来的困扰是关于它所代表的在客观环境中发生的改变。因此A“它代表现代世界的变化”符合文意,故答案为A。

单选题

What can we infer from the passage about the author?

【正确答案】 C
【答案解析】

由题干中的infer from the passage定位到全文。 
推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了随着科技的发展,钱包逐渐消失的问题。文章最后一句指出,如果你还有钱包的话就展示出来吧。它也许不会长存于世了。这表达了作者不愿意舍弃传统钱包,因此答案为C。