单选题 Penny-pinching consumers and fierce price wars are bad news for the travel industry. Bad, that is, for everyone except the booming on line travel giants. Consider the sharp rebound of such on-line players as Travelocity and Expedia. While they suffered in the wake of the September 11th terrorist attacks, with bookings off as much as 70% in the weeks that followed, business has snapped back. "The speed with which those businesses bounced back surprised even the people most bullish about the sector," says Mitchell J. Rubin, a money manager at New York-based Baron Capital, an investor in on-line travel stocks.
The travel industry's pain is often the on-line industry's gain, as suppliers push more discounted airline seats and hotel rooms to win back customers. And many of those deals are available only on dine. At the same time, on-line agencies rely primarily on leisure travelers, where traffic has rebounded more quickly than on the business side.
The two biggest players, Travelocity Com. Inc. and Expedia Inc. , are locked in combat for the top spot. Both sold some $ 3 billion worth of travel last year, though Expedia topped Travelocity in the fourth quarter in gross bookings. And thanks in part to a greater emphasis on wholesale deals with suppliers, Expedia is more profitable. For the quarter ended in December, Expedia posted its first net profit, $ 5.2 million, even with noncash and nonrecurring charges, compared with Travelocity's $ 25 million loss.
The airlines' latest cost cutting moves may only spur the on-line stampede. Major carriers are eliminating travel agent commissions in the U. S.. That could lead to growing service charges for consumers at traditional agencies, driving still more travelers to the Web. Jupiter Media Metrix is predicting that on line travel sales in the U. S. will jump 29%0, to $ 31 billion this year, and to $ 50 billion by 2005. About half of that is from airlines' and other suppliers' own Web sites, but that still leaves plenty of room for the online agents.
This growing market is drawing plenty of competition and new players. Hotel and car rental franchiser Cendant Corp. snapped up Cheap Tickets last October. Barry Diller's USA Networks Inc. bought a controlling stake in Expedia. And a group of hotels, including Hilton Hotels and Hyatt Corp. , are launching their own business this summer to market hotel rooms on the Net.
Is the field too crowded? Analysts and on-line agencies aren't worried, figuring that there's plenty of new business to go around. But, for now, the clear winners are consumers, who can count on finding better services and better deals on line.
单选题 We can learn from the beginning that the competition in the travel industry revolves chiefly around
  • A. suppliers markets.
  • B. price battles.
  • C. travel stocks.
  • D. on line services.
【正确答案】 B
【答案解析】题干问:“从文章开头我们可以得到,旅游业的竞争主要围绕的是……。”原文第一句提到了“fierce price war(激烈的价格战争)”,所以旅游业的竞争主要围绕的是“价格战争”。而选项[A]“供给者市场”,[C]“证券市场”以及[D]“在线服务”皆不符合题意。
单选题 Who benefited the most from the competition among travel agencies?
  • A. Consumers.
  • B. On-line agencies.
  • C. Airliners.
  • D. Traditional agencies.
【正确答案】 A
【答案解析】题干问:“从旅游机构之间的竞争中获得最大利益的是……。”根据原文的阐述,不断下降的价格最终的受益者就是消费者,选项[A]表达了此意。而选项[B]“在线机构”,[C]“空公司”以及[D]“传统的机构”皆不符合题意。
单选题 It can inferred from Paragraph 4 that airlines' cost-cutting moves
  • A. will be of great benefit to agent commissions.
  • B. are intended to cater to the needs of consumers.
  • C. will help plenty of new business to go around.
  • D. might have affected the gain of on-line agencies.
【正确答案】 D
【答案解析】题干问:“从第4自然段我们可以得出,航空公司不断降价的举措…...”第4自然段开头作者谈到由于航空公司不断地进行机票打折性的活动,人们把旅游公司的一些委托商逐出了市场,导致了传统行业中的服务性费用增加,但是在最后一句作者又说这仍然给在线机构留下了空间,所以这种举措“可能影响到了在线机构的收入”。而选项[A]“将给代理商带来好处”,[B]“迎合消费者”以及[C]“帮助许多新的企业度过难关”皆不符合题意。
单选题 The word "bullish" (Paragraph 1) is closest in meaning to
  • A. skeptical.
  • B. doubtful.
  • C. optimistic.
  • D. shocked.
【正确答案】 C
【答案解析】题干问:“第1自然段中的‘bullish’意思是……。”根据上下文,作者在上文说也许那些吝啬的消费者和激烈的价格竞争对于旅游业来说是很糟糕的,但是对于那些从事网络旅游业的巨头公司来说也许并不那么糟糕,所以“bullish”的意思是“optimistic(乐观的)”。而选项[A]“怀疑的”[B]“怀疑的”以及[D]“震惊的”皆不符合题意。
单选题 Which of the following is TRUE according to the text?
  • A. On-line travel agents are indispensable to travelers.
  • B. On line travel services are likely to take wing.
  • C. The advent of on-line players will hurt consumers.
  • D. Consumers are denied the right to cancel bookings.
【正确答案】 B
【答案解析】题干问:“根据文章,下列正确的是……。”根据作者的乐观态度,作者认为无论受到多大的冲击,“在线旅游服务仍然能展翅高飞”选项[B]表达了此意。而选项[A]“在线旅游机构对于旅游者是不可避免的”,[C]“在线旅游机构的出现伤害了消费者”以及[D]“消费者没有得到取消预定的权利”皆不符合题意: