阅读理解

Passage 4

Personal computers and the Internet give people new choices about how to spend their time.

Some may use this freedom to share less time with certain friends or family members, but new technology will also let them stay in closer touch with those they care most about. I know this from personal experience.

E-mail makes it easy to work at home, which is where I now spend most weekends and evenings. My working hours aren't necessarily much shorter than they once were but I spend fewer of them at the office. This lets me share more time with my young daughter than I might have if she been born before electronic mail became such a practical tool.

The Internet also makes it easy to share thoughts with a group of friends. Say you do something fun see a great movie perhaps-and there are four or five friends who might want to hear about it. If you call each one, you may tire of telling the story.

With E-mail, you just write one note about your experience, at your convenience, and address it to all the friends you think might be interested. They can read your message when they have time, and read only as much as they want to. They can reply at their convenience, and you can read what they have to say at your convenience.

E-mail is also an inexpensive way stay in close touch with people who live far away. More than a few parents use E-mail to keep in touch, even daily touch, with their children off at college.

We just have to keep in mind that computers and the Internet offer another way of staying in touch. They don't take the place of any of the old ways.

单选题

The purpose of this passage is to ________.

【正确答案】 C
【答案解析】

文章每个段落都说了网络的优点和价值,因此C项正确。

单选题

The use of E-mail has made it possible for the writer to ________.

【正确答案】 B
【答案解析】

从第三段“This lets me share more time with my young daughter than I might have if she’d been born before electronic mail became such a practical tool”可知,有了e-mail,父母可以多陪孩子。

单选题

According to the writer, E-mail has an obvious advantage over the telephone because the former helps one ________.

【正确答案】 A
【答案解析】

从第五段“With E-mail, you just write one note about your experience…to all the friends you think might be interested.”可知,Email 可以让我们在方便的时候同时写信给一群人。

单选题

The best title for this passage is ________.

【正确答案】 D
【答案解析】

文章介绍了网络的优点和价值,是“another way of staying in touch”,由此可见网络是交流的方便的工具。