复合题

Directions: There are 3 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and put it in the Answer Sheet.

Passage One

A quality education is the ultimate liberator. It can free people from poverty, giving them the power to greatly improve their lives and take a productive place in society. It can also free communities and countries, allowing them to leap forward into periods of wealth and social unity that otherwise would not be possible.

For this reason, the international community has committed itself to getting all the world’s children into primary school by 2015, a commitment known as Education for All. Can education for all be achieved by 2015? The answer is definitely “yes,” although it is a difficult task. If we now measure the goal in terms of children successfully completing a minimum of five years of primary school, instead of just enrolling for classes, which used to be the measuring stick for education, then the challenge becomes even more difficult. Only 32 countries were formerly believed to be at risk of not achieving education for all on the basis of enrollment rates. The number rises to 88 if completion rates are used as the criterion.

Still, the goal is achievable with the right policies and the right support from the international community. 59 of the 88 countries at risk can reach universal primary completion by 2015 if they bring the efficiency and quality of their education systems into line with standards observed in higher-performing systems. They also need significant increases in external financing and technical support. The 29 countries lagging farthest behind will not reach the goal without unprecedented rates of progress. But this is attainable with creative solutions, including use of information technologies, flexible and targeted foreign aid, and fewer people living in poverty.

A key lesson of experience about what makes development effective is that a country’s capacity to use aid well depends heavily on its policies, institutions and management. Where a country scores well on these criteria, foreign assistance can be highly effective. 

单选题 In the first paragraph, the author suggests that a quality education can _____.
【正确答案】 B
【答案解析】根据第一段第二句“It can free people from poverty, giving them the power to greatly improve their lives and take a productive place in society”可知, 教育能够提升社会的生产力, 加速社会进步, 故B贴合题意。
单选题 Ideally, the goal of the program of Education for All is to _____by 2015.
【正确答案】 B
【答案解析】短文第二段首句“For this reason, the international community has committed itself to getting all the world’s children into primary school by 2015, a commitment known as Education for All”, 可知education for all这一计划希望在2015年能让所有孩子都有机会上小学, 因此选B。
单选题 _____ countries are now at risk of not achieving education for all on the basis of completion rates.
【正确答案】 D
【答案解析】根据第二段最后一句“The number rises to 88 if completion rates are used as the criterion”可知, 无法达成这一计划的国家共有88个。 因此选D。
单选题 According to the passage, which of the following is NOT mentioned as the right policy?
【正确答案】 D
【答案解析】根据第三段内容可知, 88个国家中的59个国家可以通过提升教育系统的效率和质量来达成计划目标, 剩下的22个国家可以通过信息技术来实现教育目标, 故D未被提到, D为正确选项。
单选题 As can be gathered from the last paragraph, foreign aid _____.
【正确答案】 A
【答案解析】文章最后一段首句“A key lesson of experience about what makes development effective is that a country’s capacity to use aid well depends heavily on its policies, institutions and management”可知, 即使提供国外援助,能否有效在相应国家地区实行还仍是未知。 因此A选项正确。