单选题 I wonder if you realize just how many others share your problem. It is so common for people to distort the truth about themselves. Sometimes it"s just an invented excuse when you"re late for something or a pretence that you like someone you don"t. These white lies don"t usually harm anyone and indeed often help smooth over difficult social situations. They certainly are embarrassing if exposed but, on the whole, they"re easily forgiven.
What you describe is a habit of lying that is more serious than this. I suspect that the lies you tell are ways of defending an idea you have of your own worth. People who have doubts about their own self-esteem often worry that others will judge them as harshly as they feel they deserve because of a secret idea that they are pretty worthless. In other words, they create a false picture of themselves, a picture of someone who meets all the expectations they think others have of them, and as you say, that causes problems—since they have to keep living up to that image. At the same time, they have to tell further lie to cover the stories they have already told. According to some authorities, this is particularly among women especially those who have few opportunities to develop an adequate sense of self-worth.
I suggest you give yourself one day during which you stick solidly to the truth about yourself. Give yourself a small treat at the end of the day if you have managed to keep it up. Wait a week and then try it again. Once you have achieved three separate lie-free days, see if you can cope with three days running, then extend it to a whole week. Don"t make a promise to yourself that you will never lie again because almost certainly you will—it"s too much to take on at once. Try to change things little by little, by setting yourself manageable targets. After a while, you"ll wonder why you ever had the problem at all.
单选题 This passage is a reply to someone who ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 综观全文,这是一篇劝人改变习惯,不再说谎的文章。从文章的第2段可知,这部分着重解释了说谎的种种原因,其中很多原因都与虚荣有关。因此,文章是给因为虚荣而有说谎习惯的人写的。因此A项为正确答案。
单选题 Which of the following statements is true according to the passage?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题的依据是文章第2段的最后一句话:According to some authorities, this is particularly among women especially those who have few opportunities to develop an adequate sense of self-worth。从中可知B项是正确答案。
单选题 The expression "living up to" in the second paragraph can best be replaced by ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题中,living up to的意思是“符合”,与D项意思一致,因此D项为正确答案。
单选题 In the last paragraph the writer implies that ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题可参照文章最后一段的最后两句话,从中可以推知,要改变说谎的习惯需要时间、耐心和意志,因此A项是正确答案。