单选题
{{B}}Passage One{{/B}}
Another cultural aspect of nonverbal communication is one that you might not think about: space. Every person perceives himself to have a sort of invisible shield surrounding his physical body. When someone comes too close, he feels uncomfortable. When he bumps onto someone, he feels obligated to apologize. But the size of a person's "comfort zone" depends on his cultural ethnic origin. For example, in casual conversation, many Americans stand about four feet apart. In other words, they like to keep each other "at arm's length", people in Latin or Arab cultures, in contrast, stand very close to each other, and touch each other often. If someone from one of those cultures stands too close to an American while in conversation, the American may feel uncomfortable and back away.
When Americans are talking, they expect others to respond to what they are saying. To Americans, polite conversationalists empathize by displaying expressions of excitement or disgust, shock or sadness. People with a "poker face", whose emotions are hidden by a deadpan expression, are looked upon with suspicion. Americans also indicate their attentiveness in a conversation by raising their eyebrows, nodding, smiling politely and maintaining good eye contact. Whereas some cultures view direct eye contact as impolite or threatening, Americans see it as a sign of genuineness and honesty. If a person doesn't look you in the eye, American might say, you should question his motives—or assume that he doesn't like you. Yet with all the concern for eye contact, Americans still consider staring—especially at strangers—to be rude.
单选题 What the author discussed in the previous section is most probably about ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推论题。依据文章的第一句“Another cultural aspect of nonverbal communication is one that you might not think about:space.”选择答案,既然是另外一个文化方面(another cultural aspect),说明在前面章节中讨论了其他的文化方面。所以本题答案是D。
单选题 How far people keep to each other while talking is closely associated with their ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。参看第一段第五句“But the size of a person's 'comfort zone' depends on his cultural ethnic origin.”,cultural ethnic origin为来自……民族的文化。
单选题 When an Italian talks to an Arabian on informal occasions, ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。第一段倒数第二句“In other words, they like to keep each other 'at arm's length', people in Latin or Arab cultures, in contrast, stand very close to each other, and touch each other often.”提到“拉丁或阿拉伯文化背景的人靠得非常近,甚至常常互相触摸”。意大利属于拉丁文化,所以C“喜欢保持较近的距离”符合句意。
单选题 A "poker face" (Line 3, Para. 2) refers to a face which is ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 词汇题。poker face一本正经的面容,面无表情的人,其后的定语从句“whose emotions are hidden by a deadpan expression (其情感被漠然的表情所掩盖)”,前一句说“To Americans, polite conversationalists empathize by displaying expressions of excitement or disgust, shock or sadness.”本句应该理解为“那么什么样的人会招致怀疑”,应该是没有表情的人。答案为D项。
单选题 In a conversation between friends, Americans regard it as sincere and truthful to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。第二段提到“Whereas some cultures view direct eye contact as impolite or threatening, Americans see it as a sign of genuineness and honesty”,“genuineness and honesty”与题干中的“sincere and truthful”是同义。故答案是A。