单选题
阅读下面这篇短文,短文后列出7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断。
{{B}}The Ice Age{{/B}}
Twenty thousand years ago, the earth was held in control by relentlessly (不宽容地) probing fingers of ice that drew power from frigid strongholds in the north and crept southwestward to bury forests, fields, and mountains. Landscapes that were violated by the slowly moving glaciers(冰川 )would carry the scars of this advance far into the future. Temperatures dropped deeply, and land surfaces in many parts of the world were depressed by the unrelenting weight of the thrusting ice. At the same time, so much was drawn from the oceans to form these huge glaciers that sea levels around the world fell by three hundred and fifty feet, and large areas of the continental shelf became dry land.
This period of the Earth's history had come to be called the Ice Age. In all, about eleven million square miles of land were covered with ice. The Ice Age terminated about fourteen thousand years ago when the ice sheets began to retreat. It took about seven thousand years for the ice to retreat to its present level.
单选题 There were no human beings on the earth during the Ice Age.
【正确答案】 C
【答案解析】
单选题 The title can be replaced by The Glacial Epoch.
【正确答案】 A
【答案解析】
单选题 The glaciers in the passage are compared to a machine.
【正确答案】 B
【答案解析】
单选题 According to the passage, the glaciers moved from the north directly the south.
【正确答案】 B
【答案解析】
单选题 According to the passage, before the Ice Age the continental shelf was submerged in water.
【正确答案】 A
【答案解析】
单选题 It can be inferred from the passage that glaciers were primarily made up of seawater.
【正确答案】 A
【答案解析】
单选题 The Ice Age twenty thousand years ago greatly benefits mankinds in the long term.
【正确答案】 C
【答案解析】