单选题 For health insurance, the United States has taken the road less traveled. The United States is the only rich country without universal health insurance. People in the United States spend the most, rely heavily on the private sector, and obtain care from the world's most complicated delivery system. While some supporters have expressed satisfaction, if not pride, in these remarkable qualities, others contend that the United States faces unique limitations in reforming health care.
In her exceptional book,Parting at the Crossroads, Antonia Maioni compares the formation of the U.S. and Canadian health-care systems for the years 1930—1960. The United States and Canada are often considered the most similar of Western democracies. They share a common border, are wealthy, and have federal government. Their trade unions are only moderately powerful, and their populations are diverse and young. Nevertheless, their heath-insurance systems are nearly opposite. The United States relies on a mix of government plans. Targeted to the elderly and indigent, and employment based plans, which the government indirectly supports, Canada offers public health insurance to all qualified resident, with the private sector providing supplementary services in some provinces.
Labor organizations became strong advocates for health-insurance reform in both countries. Their impact partially depended on political institutions and how other actors, particularly organized medicine, wielded them. Canada's governmental and electoral systems allowed labor to cooperate with a social democratic party in the Saskatchewan province, which established a universal program. The Saskatchewan program demonstrated universal insurance feasibility, spurring the dominant Liberals to introduce a national universal program. In contrast, the U. S. electoral system effectively precluded third-party formation, forcing organized labor to dilute its health-insurance goals because it was one of many interests represented by the Democratic Party.
Maioni suggests that economic vitality is important for the future of both countries' systems, but the prognosis is uncertain. Despite recent concerns about the Canadian government's budgetary health, Maioni contends that widespread support protects universal insurance. Conversely, Maioni seems pessimistic about options for U.S. universal health insurance. Despite economic buoyancy, dissension will likely prevent reforms. Although a devastating econmnic downturn would make health finance difficult in either country, the U.S. system seems especially vulnerable. Employment-based insurance and Medicare both rely on labor market attachment. High, chronic unemployment could result in coverage loss and financial difficulties for employer insurance and Medicare, swelling the uninsured pool. Such a crisis could provide an opening for universal health insurance. In any case, whether the United States relies on the public or private sector, escalating health expenditures figure into budget of government, corporations, and families, the U. S. health care system's future may depend on Americans" willingness to devote more of their national income to health care.

单选题 From the first sentence we learn that the United States______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 文章第二句提到“美国是唯一一个没有全民医疗保险制度的富裕国家”对第一句中“take the road less traveled”进行了解释,所以可以看出,首句指的是美国在健康保险上跟其他富裕国家的做法不一样,D选项最符合题意。A选项意为“在健康保险方面走入歧途”;B选项意为“使其健康保险政策复杂化,令人们费解”;C选项意为“使健康保健满足普通大众的要求”均不合题意。故正确选项为D。
单选题 Canadian heahh-care systems are dill)rent from those of the U.S. in that______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 由题干关键词canadian health-care systems可以定位到文章第二段。两国的医疗制度不同:美国依靠的是政府计划,主要是公司负责其职员的健康保险,政府提供间接支持;而加拿大实施的是公共健康保险制度,政府直接实施健康保险。故正确选项为A。
单选题 The Saskatchewan program in Canada shows that______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 题干中关键词Saskatchewan program出现在第三段中,该段提到,加拿大萨斯喀彻温省的健康保险计划说明了全民保险汁划的可行性,促使执政的自由党提出了全国性的全民保险计划。另外,第二段提到美国和加拿大都是联邦政体,所以B选项符合题意。选项A指出“一个国家的劳动联盟能够在健康保险改革中起到积极的作用”,该表述本身无误,但并不是萨斯喀彻温省的健康保险计划所要说明的内容。故正确选项为B。
单选题 The vulnerability of the U.S. insurance systems lies in______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 由题干关键词vulnerability定位文章第四段。文中提到“虽然急转直下的经济形势可能使加拿大和美国的健康保险支出陷入困境,但美国因其以就业为基础的保险和医疗依赖于劳动力市场状况,所以显得特别脆弱。”结合选项,可知B符合题意。故正确选项为B。
单选题 The passage is most likely to be______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 文章在第二段提剑了Maioni的著作《分别在十字路口》,第二、三、四段都是介绍书中的内容和观点,同时第四段中三次提到了“Maioni的观点”,也就是指Maioni书中的观点。故正确选项为B。