单选题
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。
                    {{B}}McGrady's Spectacular Art{{/B}} 1. When Tracy McGrady is healthy, his play can be so beautiful that even his own teammates on the court cannot help but admire it in the middle of a game. 2. "It's hard for me, because I'm a fan of basketball," Houston point guard (负责组织进攻的后卫) Rarer Alston told The Houston Chronicle (记事) newspaper after McGrady's 44-point performance against Utah on January 5. "When he's shooting the ball like that, a lot of times I'm standing there watching and, all of a sudden, the other team's getting the ball and going on a fast break (快攻) ,and I'm getting yelled at by the coach." Indeed, McGrady's body control, his energy, his shooting—watching these is like watching an artist at work, blending colors, constructing sentences, or playing music. 3. Unfortunately, McGrady, 27, hasn't always been on the job. Already this season, he's missed 7 games with back spasms (痉挛). After Yao Ming was injured on Dec. 23,it appeared Houston would be without both of its stars. McGrady, however, returned 3 days later and has been playing well ever since, scoring more than 30 points in each of the last 6 games, as of Tuesday. Houston can't seem to get on without him When McGrady was injured, the Rockets won two and lost five. 4. "Listen, there are only four or five people on the entire planet that can do the things he can do with the basketball," forward Shane Battler said of McGrady. "From a fan's perspective—and we're fans even though we're players—it's really fun to watch him do that. From a player's perspective, his game (风格) can affect the entire team. No question. We see him, and we get excited, and that pumps us up. He keeps making shots, and suddenly it seems to become easier for everybody." 5. But it won't, really. Houston has just begun a tough time. Four of the next 7 games will be played away from Houston. 6 of the games will be against teams with winning records. Opponents will doubleteam (双人看守) McGrady in an attempt to dull the impact of his art. Instead of watching, McGrady's teammates will need to create a little art of their own.
A. McGrady's Injury
B. Necessity for the Teammates to Improve Their Own Skills
C. Evaluation from Two Different Perspectives
D. Spectacular Performance on the Court
E. Players Houston Can't Do Without F. Yao Ming's Performance
单选题 Paragraph 2______
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 第二段主要由雷弗·欧森讲述了麦迪在赛场上的表现。最后一句话为主题句,意为:看麦迪的身体控制、能量、以及投球就像是在看一个艺术家在工作……D选项Spectacular performance on the court(在赛场上的精彩表演),与主题句意义吻合,故选D。
单选题 Paragraph 3______
【正确答案】 E
【答案解析】[解析] 第三段主题句Houston can't seem to get on without him,意为:休斯顿没有了McGrady似手无法继续打下去了。E选项Players Houston can't do without(休斯顿队不可或缺的队员)与主题句意义吻合,故选E。
单选题 Paragraph 4______
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第四段主要讲述了对麦迪两种不同的观点。主题句from a fan's perspective...it's really fun to watch him do that.From a player's perspective,his game can affect the entire team(从球迷的角度来说,真的很高兴看到他所做的一切;从球员的角度来看,他的球技能影响到整个队伍)。C选项 Evaluation from two different perspectives(从两种不同的角度对麦迪进行了一下评价),与主题句意思吻合,故选 C。
单选题 Paragraph 5______
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 第五段主要讲没有了麦迪的休斯顿队正在经历着一个艰难时期,但更重要的是其他球员应该创造他们自己的奇迹。B选项Necessity for the teammate to improve their own skills(队员们应该提高自己的能力)与本段的内容相符,故选B。