单选题 {{B}}Passage Two{{/B}}
"With two friends I started a journey to Greece, the most horrendous of all journeys. It had all the details of a nightmare: barefoot walking in rough roads, risking death in the dark, police dogs hunting us, drinking water from the rain pools in the road and a rude awakening at gunpoint from the police under a bridge. My parents were terrified and decided that it would be better to pay someone to hide me in the back of a car."
This 16-year-old Albanian high-school drop-out, desperate to leave his impoverished country for the nirvana of clearing tables in an Athens restaurant, might equally well have been a Mexican heading for Texas or an Algerian youngster sneaking into France. He had the misfortune to be born on the wrong side of a line that now divides the world: the line between those whose passports allow them to move and settle reasonably freely across the richer world's borders, and those who can do so only hidden in the back of a truck, and with forged papers.
Tearing down that divide would be one of the fastest ways to boost global economic growth. The gap between labour's rewards in the poor world and the rich, even for something as menial as clearing tables, dwarfs the gap between the prices of traded goods from different parts of the world.The potential gains from liberalizing migration therefore dwarf those from removing barriers to world trade. But those gains can be made only at great political cost. Countries rarely welcome strangers into their midst.
Everywhere, international migration has shot up the list of political concerns. The horror of September 11thhas toughened America's approach to immigrants, especially students from Muslim countries, and blocked the agreement being negotiated with Mexico. In Europe, the far right has flourished in elections in Austria, Denmark and the Netherlands.
Although many more immigrants arrive legally than hidden in trucks or boats, voters fret that governments have lost control of who enters their country. The result has been a string of measures to try to tighten and enforce immigration rules. But however much governments clamp down, both immigration and immigrants are here to stay. Powerful economic forces are at work. It is impossible to separate the globalisation of trade and capital from the global movement of people. Borders will leak; companies will want to be able to move staff; and liberal democracies will balk at introducing the draconian measures required to make controls truly watertight. If the European Union admits ten new members, it will eventually need to accept not just their goods but their workers too.
Technology also aids migration. The fall in transport costs has made it cheaper to risk a trip, and cheap international telephone calls allow Bulgarians in Spain to tip off their cousins back home that there are fruit-picking jobs available. The United States shares a long border with a developing country; Europe is a bus ride from the former Soviet block and a boat-ride across the Mediterranean from the world's poorest continent. The rich economies create millions of jobs that the underemployed young in the poor world willingly fill. So demand and supply will constantly conspire to undermine even the most determined restrictions on immigration.
单选题 The author cites the example of the 16-year-old Albanian high-school drop-out to show
【正确答案】 B
【答案解析】例证题。作者开头引用一位16岁阿尔巴尼业高中辍学少年的描述,可知这位少年是随同家人一起离开自己的国家移民到希腊。从噩梦般的经历可以看出,他们是非法移民。由此可见,作者用…这事例旨在向读者展示非法移民的凄惨画面,即B。D表达不准确,因为它只说是长途穿越边境的旅行,没有说这种行为是非法的。
单选题 The "divide" (Line 1, Para.3) refers to the line between_____
【正确答案】 C
【答案解析】词汇题。从第二段分析,这条线就是界于那些拥有护照可以自由迁移并穿越富裕国家边境合理定居在那里的人和那些只能躲藏在卡车车厢中、持有伪造证件才能这样做的人之间的那一条线。由此可知,divide在这里指的是合法移民和非法移民之间的界线,即C。其他三个选项均不符合上下文逻辑。
单选题 It is difficult to prevent migration of people because of{{U}} {{/U}}
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。根据第五段,政府采取了一系列措施试图加紧并加强移民法规,因此A不对;不管政府如何强行限制,移民现象和移民都屡禁不止的主要原因是强大的经济力量在起作用,也就是说贸易和资本的全球化与人的全球化是密不可分的,故C是对的。B只是人们担心的问题,并不是导致移民问题难以控制的主要原因;D是全球化的一个例子。
单选题 Technology aids migration in that_____
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。根据最后一段,技术对移民现象有推进作用,主要是因为现代技术使交通和通信更加便宜、方便,因此大大降低了移民中的一些障碍,因此移民现象经久不衰,故B是正确答案。其他几个选项显然与此不符,故都是错误的。
单选题 The phrase "tip off" (Line 2, Para.6) most probably means_____
【正确答案】 C
【答案解析】词汇题。根据上下文分析,tip off出现在这样的一句话中:便宜的国际电话使移民与家乡联系非常容易。根据逻辑,他们肯定是在电话中告诉家乡的亲戚说这里有工作等着他们来干,而且很可能是“暗中通知”而非“极力劝说”,所以C是最佳选择。A和D可以很容易排除。