单选题 In order to learn a foreign language well, it is necessary to overcome the fear of making mistakes. If the primary goal of language use is communication, then mistakes are secondary considerations that may be dealt with gradually as awareness of those mistakes increases. On the other hand, students should not ignore their mistakes. The language learner may observe how native speakers express themselves, and how native expressions differ from the way the learner might say them. For example, a Spanish speaker who has been saying "I do it. " to express willingness to do something in the immediate future, could, by communicating with native speakers of English, observe that native speakers actually say "I'll do it. " This difference can serve as a basis for the student to change his way of using the present tense in English. But a student who is unwilling to communicate in the first place would lose this opportunity to learn by trial and error.

单选题 According to the passage, the present tense in English is ______.
A. not used to express a desire to do something in the immediate future
B. used with some verbs but not with others to express future intention
C. basically the same in English as it is in Spanish
D. not the most difficult problem for foreign students
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。文章中提到:a Spanish speaker who has been saying“I do it”to ex-press willingness to do something in the immediate future,而英国人则用I’ll do it.来表示将来想做某事。所以通过和native speaker的交流,就可以体会到英语中的一般现在时不用来表示将来做某事的愿望。因此只有A正确。
单选题 According to the passage, language learners can reduce the number of their mistakes by ______.
A. asking native speakers for explanations
B. reading good books in the foreign language
C. comparing their speech with that of native speakers
D. speaking without regard to native speakers
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。文章中提到:The language learner may observe how native speakers express themselves,and how native expressions differ from the way the learner might say them.因此我们可以通过和native speaker的交流来发现自己语言中的错误。A、B、D都是错的。
单选题 According to the passage, foreign language students who do not communicate with native speakers will NOT ______.
A. learn very much about the foreign society
B. learn about the history of the foreign language
C. have to worry about making mistakes
D. take advantage of available language
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。首先,文章中并没有提到学生如果不和native speaker交流的话,就没有机会了解国外的社会、语言的历史,以及用不着担心出错。因此A、B、C都是错误的。文章最后一句说:But a student who is unwilling to communicate in the first place would lose this opportunity to learn by trial and error.即:学习外语的学生如果不和native speaker进行交流的话,就不能充分利用现成的语言。只有D是正确的。
单选题 According to the passage, foreign language students should not worry too much about making mistakes because ______.
A. native speakers like foreign students who try to learn their language
B. communication is the primary goal of language learning
C. native speakers will ignore their mistakes
D. everyone makes mistakes when trying to communicate in a strange language
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。文章第二句说:If the primary goal of language use is communication,then mistakes are secondary considerations that may be dealt with gradually as awareness of those mistakes increases.因此如果交流是学习语言的主要目的的话,那么学生就用不着过分担心犯错误。所以只有B是正确的。
单选题 The author's major conclusion about the function of mistakes in foreign language learning is that ______.
A. mistakes are not important in the process of learning a language
B. learners are often very afraid of making mistakes
C. making mistakes can help the learner discover the rules of the language
D. native speakers, often do not tell foreign language learners about their mistakes
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 逻辑推理题。文章的最后一句话的意思是,一个不愿意用语言交流的学生会失去在错误中学习的机会。前面又列举了像西班牙人在和native speaker的交流中才发现一般现在时的使用不当,因此犯错误能帮助学习者发现语言的规律。