单选题 Who is poor in America? This is a hard question to answer. Despite poverty"s messiness, we"ve measured progress against it by a single statistic: the federal poverty line. In 2008, the poverty threshold was $21,834 for a four-member family with two children under 18. By this measure, we haven"t made much progress. Except for recessions, when the poverty rate can rise to 15 percent, it"s stayed in a narrow range for decades. In 2007—the peak of the last business cycle--the poverty rate was 12.5 percent; one out of eight Americans was "poor." In 1969, another business-cycle peak, the poverty rate was 12.1 percent. But the apparent lack of progress is misleading for two reasons.
First, it ignores immigration. Many immigrants are poor and low skilled. They add to the poor. From 1989 to 2007, about three quarters of the increase in the poverty population occurred among Hispanics—mostly immigrants, their children, and grandchildren. The poverty rate for blacks fell during this period, though it was still much too high (24.5 percent in 2007). Poverty "experts" don"t dwell on immigration, because it implies that more restrictive policies might reduce U.S. poverty.
Second, the poor"s material well-being has improved. The official poverty measure obscures this by counting only pretax cash income and ignoring other sources of support. These include the earned-income tax credit (a rebate to low-income workers), food stamps, health insurance (Medicaid), and housing subsidies. Although many poor live hand to mouth, they"ve participated in rising living standards. In 2005, 91 percent had microwaves, 79 percent air-conditioning, and 48 percent cell phones.
The existing poverty line could be improved by adding some income sources and subtracting some expenses (example: child care). Unfortunately, the administration"s proposal for a "supplemental poverty measure" in 2011—to complement, not replace, the existing poverty line—goes beyond that. The new poverty number would compound public confusion. It also raises questions about whether the statistic is tailored to favor a political agenda.
The "supplemental measure" ties the poverty threshold to what the poorest third of Americans spend on food, housing, clothing, and utilities. The actual threshold--not yet calculated—will probably be higher than today"s poverty line. Moreover, this definition has strange consequences. Suppose that all Americans doubled their income tomorrow, and suppose that their spending on food, clothing, housing, and utilities also doubled. That would seem to signify less poverty—but not by the new poverty measure. It wouldn"t decline, because the poverty threshold would go up as spending went up. Many Americans would find this weird: people get richer, but "poverty" stays stuck.
What produces this outcome is a different view of poverty. The present concept is an absolute one: the poverty threshold reflects the amount estimated to meet basic needs. By contrast, the new measure embraces a relative notion of poverty: people are automatically poor if they"re a given distance from the top, even if their incomes are increasing.
单选题 That the poverty rate does not vary much ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 第一段提到,贫困率在一个很窄的范围内变化,并举出2007年和1969年的贫困率作了对比。但是,作者在该段最后一句指出,这种数据是容易误导人的(misleading)。言外之意,它没有充分反映实际收入水平。正像第三段所指出的那样,美国人的生活标准的确提高了,只是贫困率没有准确地反映出这种进步。
单选题 Poverty experts are reluctant to talk about immigration because ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 第二段提到,有些专家不敢深入谈论移民问题,因为这意味着更严格的移民政策会降低美国人的贫困线。在这个句子中,dwell on意为“详细阐述”;根据上下文,所谓“移民问题”,具体指移民对贫困线的影响;more修饰restrictive而不是polices,即“更严格的(移民)政策”;reduce U.S. poverty指减少美国的贫困率。需要指出的是,在美国,移民问题是一个敏感的政治问题和社会问题,人们谈到这个话题时比较谨慎。具体来讲,如果你认为移民政策跟贫困率有关,如果你主张降低贫困率,你就是在支持从严的移民政策。
单选题 The author thinks the existing poverty line ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 作者认为目前的贫困线不能充分反映美国人的生活现状,第二、三段提到两个方面的原因。第四段第一句提到修正现有贫困线的建议。
单选题 The new measure will show that, if Americans double their income and spending, ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 第五段提到,新的“补充贫困标准”把贫困线固定于1/3最贫穷的美国人。第六段称这是一种相对概念的贫困线,即使人们的收入增加了,如果他们的收入水平仍然与最富裕的人保持特定距离,那么他们仍然属于贫困的那1/3的人。以此计算,即使你收入增加一倍,如果你的支出也增加一倍,新的标准不会显示你比以前变得富裕了。
单选题 What is the author"s attitude toward the new measure?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 在第四段,在谈到新的测量标准时作者使用了unfortunately这样的措辞,称新的标准会引起公众的困惑,可能被用作政治目的。第五段称它会产生一些奇怪的后果(strange consequences),不能反映生活状况的改进。由此可见,作者对新的标准基本上持一种否定态度。