阅读理解 On Thursday night, The New York Times published an interview with Elon Musk that offers a view into the billionaire entrepreneur's life in the last year. Musk choked up " multiple times," the Times reported in the story, and "alternated between laughter and tears. " He explained that he was overworked at Tesla, his electric-car company—which has spent the past several months scrambling to meet ambitious production goals—and that the situation has taken a toll on his physical health, family time, and social life.
The interview crystallized the incipient narrative that not all has been well in the state of Musk this year. The first hint of trouble came in May, when Musk berated investors on a Tesla earnings call for asking "boring, bonehead questions. " Then came his war with the press over news coverage of Tesla, and then his attack on a cave diver who had criticized Musk's attempts to aid in the rescue of a soccer team in Thailand. And then, earlier this month, he floated the idea of converting Tesla into a private company, a suggestion that has reportedly prompted an investigation by federal securities regulators.
Self-reflection, vulnerability, acknowledgment of the effects of work on one's well-being—these are admirable qualities in a leader of any company. And it is important, in a culture that too often rewards work at the expense of well-being, to discuss openly the often unsustainable results of that culture. But as I watched the responses to Musk's tell-all roll in, I tried to imagine what would happen if a female CEO of a major company gave a similar interview. How would she be perceived?
Both men and women take a risk when they reveal stressors or struggles, but their candor doesn't usually garner the same reaction. For women, the risks of being open are far greater, and they can manifest in tangible ways.
" Women incur social and economic penalties for expressing masculine-typed emotions because they violate proscriptions against dominance for women. At the same time, when women express female-typed emotions, they are judged as overly emotional and lacking emotional control, which ultimately undermines women's competence and professional legitimacy," according to the Handbook on Weil-Being of Working Women, a collection of research and literature on the topic.
单选题 26.Why did Musk choke up multiple times during the interview?
【正确答案】 B
【答案解析】细节题。根据题干定位到第一段。为什么马斯克会哽咽,具体的原因可以通过分析这一段的内容找到,本段中间部分就提到了马斯克自己的解释,“他在特斯拉超负荷工作”,最贴切的是[B]。[A]完全不对,[C]文章中没有提及,[D]不合题意,因此应该选择[B]。
单选题 27.The underlined part "has taken a toll on" most probably means______.
【正确答案】 A
【答案解析】语义理解题。要理解这个短语的意思,首先找到这句话的位置,在第一段最后,然后分析上下文,前面出现了很多提示,比如说马斯克哽咽,说自己工作过度,因此这里的意思可以通过猜测得知,最贴切的应该是[A]。[B]意思反了,[C]“加重”,文中没有提到,[D]也不准确,因此应该选择[A]。
单选题 28.Which of the following is NOT the trouble of Elon Musk?
【正确答案】 D
【答案解析】推理判断题。根据题干和选项定位到第二段。第二段列举了很多马斯克面临的问题,选项[A],[B],[C]都是对原文的同义改写,注意[D],因为联邦证券监管机构对特斯拉进行调查这一事件是“据称”,并不一定属实,而且这个问题是特斯拉公司面临的问题,不是针对马斯克本人,因此不符合题意的应该选择[D]。
单选题 29.Which of the following is NOT a good quality of a leader?
【正确答案】 B
【答案解析】推理判断题。根据题意定位到第三段。题干问的是哪一个不是领导的优秀品质。[A],[C],[D]都是原文中的表达,没有问题,[B]提到的是现在企业文化中常见的弊病,因此本选项不符合题意,应该选择[B]。
单选题 30.What would NOT happen if a female CEO reveals emotions that a male has?
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。本题问的是“如果一名女性首席执行官展现出和男性一样的情绪,不会发生什么”,由此可以定位到文章的最后两段。仔细阅读可知,[B],[C],[D]都是女性会真实遇到的,可见男女的不平等,选项[A]出自原句“但他们的坦诚通常不会得到同样的反应”,因此[A]与原文意思相悖,应该选择[A]。