阅读理解   Why do people always want to get up and dance when they hear music? The usual explanation is that there is something embedded in every culture—that dancing is a 'cultural universal'. A researcher in Manchester thinks the impulse may be even more deeply rooted than that. He says it may be a reflex reaction.
    Neil Todd, a psychologist at the University of Manchester, told that he first got an inkling that biology was the key after watching people dance to deafeningly loud music. 'There is a compulsion about it,' he says. He reckoned there might be a more direct, biological, explanation for the desire to dance, so he started to look at the inner ear.
    The human ear has two main functions: hearing and maintaining balance. The standard view is that these tasks are segregated so that organs for balance, for instance, do not have an acoustic function. But Todd says animal studies have shown that the sacculus, which is part of the balance-regulating vestibular system, has retained some sensitivity to sound. The sacculus is especially sensitive to extremely loud noise, above 70 decibels.
    'There's no question that in a contemporary dance environment, the sacculus will be stimulated,' says Todd. The average rave, he says, blares music at a painful 110 to 140 decibels. But no one really knows what an acoustically stimulated sacculus does.
    Todd speculates that listening to extremely loud music is a form of 'vestibular self-stimulation': it gives a heightened sensation of motion. 'We don't know exactly why it causes pleasure,' he says. 'But we know that people go to extraordinary lengths to get it.' He lists bungee jumping, playing on swings or even rocking to and fro in a rocking chair as other examples of pursuits designed to stimulate the sacculus.
    The same pulsing that makes us feel as though we are moving may make us get up and dance as well, says Todd. Loud music sends signals to the inner ear which may prompt reflex movement. 'The typical pulse rate of dance music is around the rate of locomotion,' he says. 'It's quite possible you're triggering a spinal reflex.'
单选题     The passage begins with ______.
 
【正确答案】 B
【答案解析】 细节题。本题题意:这段文字以什么开头的?从第一段第一句话得知“为什么人们一听到音乐就想起身跳舞呢?”这显然是一个问题。而接着第二句话说“通常的解释是,这蕴含于所有的文化之中——跳舞是‘所有文化共有的’”。所以可以判断本题的正确答案是B。
单选题     What intrigued Todd was ______.
 
【正确答案】 C
【答案解析】 细节题。本题题意:什么引发了Todd的思索?根据第二段第一句话“……他在观察人们在震耳欲聋的音乐声中跳舞的行为后模模糊糊地认为人的生物性本能是解答这一问题的关键。”所以可判断C选项“人们对音乐的冲动反应”正确。
单选题     Todd's biological explanation for the desire to dance refers to ______.
 
【正确答案】 B
【答案解析】 推断题。本题题意:Todd对人们有随着音乐舞蹈的欲望的生物学解释是……?第三段告诉我们sacculus(球囊)对高于70分贝的声音非常敏感。第四段告诉我们在现在的舞蹈环境下,球囊很容易被激发。由此可以推断B选项正确。
单选题     When the sacculus is acoustically stimulated, according to Todd, ______.
 
【正确答案】 B
【答案解析】 细节题。本题题意是“根据Todd的理论,当球囊受到听觉上的刺激时,会……”。根据第五段第二句话we don't know exactly why it causes pleasure可判断B正确。
单选题     What is the passage mainly about?
 
【正确答案】 C
【答案解析】 主旨大意题。本题题意是“本段文字的中心意思是什么?”参见文章提要。