阅读理解

Passages 2

My dad was a plumber for the public works department in our town, so from time to time he came into my school. Can you imagine sitting in the class and seeing your dad peek through the door of your classroom and wave at you? In junior high?

One girl in our class always made fun of me because my dad was a plumber and hers was a lawyer, and she would always say things like, “that’s gross!” I must admit that I was sometimes embarrassed by what my dad did, especially in my early teens, when the only thing I really cared about was what the other girls thought.

The girl lived a few streets away from us, and a winter day--the day her older sister got married--the toilet in their main upstairs bathroom cracked and there was water everywhere. Her father called every plumber in the yellow book but nobody would come out because of the major snowstorm. His daughter told her father that my father was a plumber, and he called. My father went over and took me with him. (maybe he was hoping that the lawyer’s daughter would be nicer to me.) My father fixed the toilet, help them clean up everything, and didn’t take a dime for the trouble. But as we were leaving, he told the girl, “If I ever need a lawyer, I’ll be happy to call your dad.”

As we walked to our car, he said to me, “Do you believe he didn’t know where the main shut-off valve was? What a dumb ass!”

From that point on, her dad was known in school as Attorney Dumb Ass.

When my husband and I bought our house, the first thing my father showed him was shut-off valve.

I have always been proud to say that I am a plumber’s daughter.

单选题

When her father came to her school and peeked through the classroom door, the writer might feel ________.

【正确答案】 B
【答案解析】

本文 Pra.2 有 I must admit that I was sometimes embarrassed by what my dad did…作者因为父亲是 个水暖工而觉得 embarrassed(尴尬的)。

单选题

The girl’s attitude towards the writer can be best described as ________.

【正确答案】 A
【答案解析】

always made fun of me because my dad was a plumber and hers was a lawyer 同班女生因为她的父亲是 个律师,作者的父亲是个水暖工而嘲笑作者,因此她们的关系不是很友好 unfriendly。选项 B:怀疑的,选 项 C:友好的,选项 D:同情的,本文未看出。

单选题

In her early teens, the only thing the writer cared about was ________.

【正确答案】 D
【答案解析】

本文 Pra.2 有 especially in my early teens, when the only thing I really cared about was what the other girls thought.故选 D。

单选题

Why couldn’t the lawyer find anybody to fix the toilet on that winter day?

【正确答案】 C
【答案解析】

本文 Pra.3 有…but nobody would come out because of the major snowstorm.本文提到 snowstorm,故 选 C。

单选题

What might the writer’s father think of the lawyer?

【正确答案】 C
【答案解析】

What a dumb ass(蠢驴)!与 stupid 对应。选项 A:慷慨的,选项 B:聪明的,选项 D:尊重的, 都不正确。