单选题 The most critical time in the life of a human is the very beginning—the first hours after birth. Yet it has been only within the past few years that doctors have recognized that treating a newborn baby like a small child is not the best procedure. This is especially true of "high risk babies", a term applied to babies that are premature, underweight, or born with major organic defects. They need immediate, imaginative, intensive care and observation, not only for survival but also to help circumvent physical problems which may affect the infant for life. Out of this requirement has developed a new branch of medicine called neonatology, which is concerned with the first three months of life.
Dozens of major hospitals throughout the United States have opened newborn intensive care units, directed by neonatologists and employing equipment and techniques devised specially for tiny patients. One of the greatest aids in these units is an "isolette"—an electronically equipped glass-enclosed incubator with portholes for sterile access to the baby. Inside the isolette, sensors placed on the infant make him look much like a miniature astronaut. The sensors automatically regulate and record the temperature, humidity, and oxygen in this "artificial womb", as well as signal change or trouble affecting its occupant.
In hospitals with newborn intensive care unit, specialists are ready to use their skills as the need arises. They are alerted to pregnancies that may develop complications. For example, if a woman who is pregnant enters the hospital and is under the age of 18 or over the age of 40, is undernourished or obese, has diabetes, heart or kidney trouble, the neonatologists are advised. The neonatologist often attends the delivery of a baby with the obstetrician, and then rushes the newborn infant into his special care unit. There, within a few minutes, the baby is tested, examined thorougbly, and made ready for treatment or surgery if needed.
The most common cause of infant deaths is pre-maturity. In some hospitals it is not unusual to find 8 or 9 "preemies" (premature infants) in the special care units at one time.
In addition to the technical advances, the health of the infant depends on an ageless ingredient-love. Nurses are essential members of baby-caving teams. Their job is to rock, to feed, and to fondle the very small patients. Even at this early age, doctors find that lack of love has adverse physical and psychological effects. on the newborn babies.
As the number of neonatologists and special care centers has increased, the survival rate for high-risk babies in the United States has risen from about 75 % a few years ago to an impressively high 90% today. Doctors think that the 90% could beincreased if the babies could be brought more quickly under the care of a neonatologist. In some hospitals, teams of doctors and nurses can respond to emergencies with portable isolettes which are carried by airplane, helicopter, or ambulance.

单选题 Doctors have recently discovered that______.
【正确答案】 D
【答案解析】推断题。
题意为:“医生们最近发现______。”采用排除法。选项A“新生婴儿应当像小孩一样对待。”请参考文章第一段第二句:然而最近几年医生发现象对待儿童一样地对待婴儿不是最好的做法。可知选项A不正确。选项B“新生婴儿应当迅速地由它的父母照顾”和文章中谈到的新生婴儿学不相干,因此不正确。选项C“高危婴儿需要立即做手术”,并不是所有的高危婴儿都要做手术,故选项C不正确。因此,选项D“高危婴儿应当迅速由新生婴儿专家照顾”为正确答案。事实上,根据文章第三段倒数第二句:新生婴儿专家通常和助产士一起接生,然后迅速到把新生儿置于专家的特殊的育婴箱中,可知D正确。
单选题 According to the passage, all of the following are true about isolette EXCEPT______.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。
题意为:“根据本文,下列关于早产婴儿育婴箱的描述哪句不正确?”选项A“它是一个电子装备的,由玻璃制成的无菌的育婴箱,内装传感器”;选项B“它的功能类似一个人造子宫”;选项C“箱内的传感器使婴儿看起来像一个微型的航天员”,在文章第二段都有相关描述。因此选项D“育婴箱中的小窗口可以让医生调节婴儿的体温和提供氧气”为正确答案。文中提到是传感器自动地调节和记录育婴箱内的湿度和氧气。
单选题 What is the most common cause of infant deaths?
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。
题意为:“致使婴儿死亡最常见的原因是什么?”根据文章第四段首句“导致婴儿死亡的最常见的原因是早产”,可知选项A为正确答案。选项B“器质性缺陷”;选项C“缺乏特殊的设备”;选项D“缺少人工子宫”。
单选题 Besides technical advances, what else is needed for the health of an infant?
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。
题意为:“除了先进的技术之外,婴儿的健康还需要什么?”根据文章第五段首句,“除了先进的技术,婴儿的健康还取决于永恒的要素——爱”,可知选项C“爱心的照顾”为正确答案。选项A“育婴箱”;选项B“人工子宫”;选项D“新生儿特护病房”。
单选题 The following statements are the reasons why the survival rate for high-risk babies in the United States has risen EXCEPT______.
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。
题意为:“下列哪句陈述不是美国高危婴儿存活率提高的原因?”根据文章末段选项A“便携式早产育婴箱使对高危婴儿进行急诊成为可能”、选项B“商危婴儿可以被更迅速地由新生婴儿专家护理”,和选项C“用直升机和飞机对高危婴儿进行紧急治疗”,都是美国高危婴儿存活率提高的原因。只有选项D“由医生和护士组成的特别小组为婴儿喂食、轻摇、爱抚婴儿”,不正确。因为文中倒数第二段提到上述工作是由护士完成的,没有提到是医生的工作。故选项D为正确答案。