单选题 Sporting activities are essentially modified forms of hunting behavior. Viewed biologically, the modern footballer is revealed as a member of a disguised hunting pack. His killing weapon has changed into a harmless football and his prey into a goalmouth. If his aim is accurate and he scores a goal, he enjoys the hunter's triumph of killing his prey. To understand how this transformation has taken place we must briefly look back at our ancient ancestors. They spent over a million years evolving as cooperative hunters. Their very survival depended on success in the hunting-field. Under this pressure their whole way of life, even their bodies, became radically changed. They cooperated as skillful male-group attackers. Then, about ten thousand years ago, after this immensely long formative period of hunting their food, they became farmers. Their unproved intelligence, so vital to their old hunting life, was put to a new use — that of penning, controlling and domesticating their prey. The hunt became suddenly out of date. The food was there on the farms, waiting for their needs. The risks and uncertainties of the hunt were no longer essential for survival. The hunting skills and the hunting urges remained, however, and demanded new outlets. Hunting for sport replaced hunting for necessity. This new activity involved all the original hunting sequences, but the aim of the operation was no longer to avoid starvation. Instead, the sportsmen set off to test their skill against prey that were no longer essential to their well-being.(To be sure, the kill may have been eaten, but there were other, much simpler ways of obtaining a meaty meal.)The chase became exposed and end in itself. The logical extension of this trend was the big game hunter who never ate his kill, but merely hung its stuffed head on his wall, and the fox-hunter who has to breed foxes in order to release them to hunt them down. An alternation solution was to transform the activities of the hunting pack into other patterns of behavior. The key to the transformation lies in the fact that there was no longer any need to eat the prey. This being so, then why bother to kill any animal? A symbolic killing is all that is needed, providing the thrill of the chase can be retained. The Greek solution was athletics-field sports involving chasing, jumping, and throwing. The athletes, experienced the vigorous physical activities so typical of the hunting scene, and the patterns they performed were all elements of the ancient hunting sequence, but their triumph was now transformed from the actual kill to a symbolic one of "winning".
单选题 The hunt became out of date because ______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:本题是判断题。从文章第3段可知,人们开始种地并把捕获的猎物驯养起来,这时就有了稳定的食物来源。而在此之前人们的食物来源则为打猎,打猎既危险且没有保证。因此当人们有了新的生存方式后,打猎便过时了。
单选题 The advantage of farming lies in that ______.
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题是细节题。从文章第3段最后两句:“The food was there…essential for survival.”可知,农业的发展使人们有充足的食物来源且不用冒险。
单选题 With the appearance of farming, people began to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题是细节题。从文章第4段第2句:“Hunting for sport replaced hunting for necessity.”可推出,当人们不再把打猎作为谋生手段时,打猎就开始成为一种运动。
单选题 In paragraph 4, the "much simpler ways of obtaining a meaty meal" refers to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题是分析题。文章的第3段提到,人们开始把捕获的猎物驯养起来,因此这里“安全地获得肉食的方式”就是指驯养动物。
单选题 According to the author, sports activities are ______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题是综合分析题。在文章一开始,作者就提出体育活动是打猎的转化形式,在第3、4段,作者叙述了由于人们生存方式的改变,打猎开始仅仅成为一种运动,由于人们不必再吃掉猎物,因此也就不必杀死猎物,所以猎杀活动就被一些象征性的竞技活动所代替。
单选题 The Greek sports activity did not include ______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题是细节题。根据文章第5段第5句:“The Greek solution was…jumping,and throwing.”可知,古希腊的体育竞技并不包括游泳。
单选题 The main difference between sports and ancient hunting lies in that ______.
【正确答案】 C
【答案解析】解析:本题是综合分析题。从体育活动的起源可以发现,体育活动是狩猎的一种替代。狩猎在古时是人们生存的方式,其目的为了获取猎物,而体育活动是为了体验狩猎的感觉,更重视其过程。