单选题 Life really should be one long journey of joy for children born with a world of wealth at their feet.
Internationally famous child doctor Robert Coles is the world's top expert on the influence of money on children. He has written a well-known book on the subject, The Privileged Ones, and his research shows that too much money in the family can cause as many problems as too little. "Obviously there are certain advantages to being rich," says the 53-year-old doctor, "such as better health, education and future work prospects. But most important is the quality of family life. Money can' t buy love. "
It can buy a lot of other things, however, and that's where the trouble starts. Rich kids have so much to choose from that they often become confused. Over-indulgence (娇惯) by their parents can make them spoilt. They tend to travel more than other children, from home to home and country to country, which causes feelings of restlessness.
"But privileged children do have a better sense of their positions in the world," adds Mr. Coles, "and they are more self-assured. The rich children inherit the property from their parents and enjoy a high income. So money will never be one of their problems. However, they will have a sense of isolation," warns Dr Coles, " and they could suffer from the hardship of not being able to deal with the everyday world because they will never really be given the chance. Everything they have achieved is because of an accident of birth. There can be no tremendous inner satisfaction about that. "
Today's wealthy parents perhaps realize their riches can be more of a heavy load than a happiness to their children. So the first thing for them to consider is to ensure that their families are as rich in love as they are in money.

单选题 In his book The Privileged Ones, Dr Coles implies that ______.
A. there are fewer problems in the rich family than the poor family
B. rich children live a life of separation from the world
C. rich children usually enjoy more love than poor children
D. the quality of rich children's family life may not be high
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] Coles博士在他的《特权阶层》一书里暗示……A.有钱人家比穷人家麻烦少;B.富有的孩子的生活与普通世界隔绝;C.有钱的孩子比没钱的孩子得到更多的爱;D.有钱孩子的家庭生活质量也可能不高。第一段最后两句引用书中的话“但是最重要的是家庭生活的质量。钱买不来爱。”由此可以推论出D。
单选题 In the doctor's view, ______.
A. there are both advantages and disadvantages to being rich
B. traveling a lot will be beneficial to children
C. rich children usually have little confidence in themselves
D. rich kids are often short of money because of their life of luxury
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 在博士的观点中,……A.富有也有优势和不足;B.经常旅行对孩子有利;C.有钱的孩子通常对自己没信心;D.有钱的孩子因为奢华生活也总是缺钱。第二段引用了博士的话“Obviously there are certain advantages to being rich.”(富有显然有一些特定的优势。)第三段第一句话又说“它能买到许多东西,然而它也是麻烦的开始。”其后是对“麻烦”的详细说明,可见博士的观点是A。
单选题 Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. Rich children usually lead a life of happiness.
B. Rich children have earned what they have.
C. Rich children tend to feel isolated.
D. Rich children are hardly given too many material things.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 根据短文下列哪一项陈述是正确的?A.富有的孩子通常过得很快乐;B.富有的孩子赚来他们所拥有的;C.富有的孩子容易感到孤独;D.富有的孩子几乎得不到太多物质的东西。倒数第二段中第三行“However, they will have a sense of isolation.”然而,他们可能会有孤立感。C正确。
单选题 According to the author of the passage, ______.
A. life is really a long journey of joy for rich children
B. the rich children feel greatly satisfied with the property they inherit from their parents
C. it is most important for wealthy parents to make sure that their families are rich in love as well as in money
D. today all the wealthy parents are sure of the problems their money can bring
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 根据本文作者的看法,……A.对富有的孩子来说生活真是一次愉悦而漫长的旅行;B.富有的孩子对从父母那继承来的财产感到很满意;C.对富有的父母来说,确定他们家庭里的爱和他们的金钱一样,也是很多的,是很重要的;D.今天所有的有钱的父母都意识到了金钱带来的麻烦。文中最后一句话就是答案。
单选题 It seems that the author of the passage ______ what Dr. Coles says in the book The Privileged Ones.
A. knows little about B. is doubtful about
C. is opposed to D. agrees with
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本题题干大意是:看起来本文作者对Coles博士在其书中所持的观点是……A.知之甚少;B.怀疑;C.反对;D.同意。通观全文可知作者的态度即D。