单选题 I don't know if there's something in the water, but my town has exploded with tons of single people! Just last year, practically the only eligibles I knew were my divorced friend Patti, my bud Fulgencio, hubby Rick's barfly pat Craig, and Jimmy the pizza delivery guy. But now, I find-out that my cousin Michelle is leaving her second husband, and a recent chit-chat with my building's manager Sandy revealed that she hasn't had a serious relationship in almost five years! Besides that, at least five suspected singletons have moved into my building since June. Five!
For an incurable romantic like me, this is heartbreaking. People are meant to have sweeties! I feel so sorry for single people. How can they bear going through life alone? I know a lot of them put up. that "independent" front, or use that "I'm just waiting for the right person" defense, but they're kidding themselves. Why would anyone turn up her nose at the prospect of a beautiful wedding, a gorgeous bridal gown, and a stunning rock on her finger? She wouldn't. Why would anyone shake a stick at a warm dinner every night, a comfortable home, and a beautiful bride? It just isn’t rational. And I don't like to be harsh, but frankly, it's depressing to see singles out in public. When I see a girl shopping for groceries by herself, or a solitary guy reading while he waits for a bus, I can't help but sense the hollowness that single person feels inside. I'm partially psychic, so I'm aware of other people's inner feelings.
Well, this Valentine's Day, I'm not going to be selfish. People like me, people in successful, lasting relationships, are duty-bound to share their romantic wisdom with the less fortunate. Granted, it's been a while since I've been on the dating Scene, so my chops are a bit rusty. In fact, hubby Rick is just about the only guy I've ever dated (Unless you count my pick for the Sadie Hawkins dance in seventh grade, Jordy DeVoe, who ditched me after about 15 minutes. Or this Oriental kid named Thant who wrapped love notes around lunchroom cookies and slipped them into my locker in ninth grade.) But Rick and I have been married nearly 20 years, so I must be doing something right. Dry those tears, Singletons! Pull your-selves together and listen to Wifey Jean. If you follow my advice, I'll bet you dollars to donuts that you'll find your Prince Charming, or Princess Enchanting, in no time!

单选题 What does the author mean by "I don't know if there is something in the water" (Line 1. Paragraph 1)?
[A] She is not sure whether her water is too dirty to drink.
[B] She is not sure whether something is wrong in the water system.
[C] She is not sure why being single is so pervasive in her town.
[D] She is not sure why single people move to her town.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 句意题。作者在第一段说明她所居住的小城里到处都是单身的人,而且是以前少,现在多。她因此怀疑是不是水里面有什么药,使单身传染得那么快。所以选[C],她不确定为什么单身在她们镇上那么流行。
单选题 The examples of her cousin Michelle and the building's manager are used to show
[A] many people choose divorce to solve their emotional problems.
[B] women are not satisfied with their marriage:
[C] many people are not confident in serious relationships.
[D] more people are becoming loveless singles.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 例证题。第一段前半部分说以前作者认识的单身很少,用“But”这个强转折,正是要说明现在越来越多了,举例是要为证明这个现象。
单选题 What does the author think of those single people?
[A] They are using excuses to cheat themselves.
[B] They should be sorry for being single.
[C] They don't like weddings, because they are expensive.
[D] They reject staying in a comfortable home with a beautiful bride.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。第二段第五句说明作者知道很多单身贵族都装出很独立的样子,或者用自己还在等待意中人作为借口搪塞,这样做其实都是在自欺欺人。
单选题 Why does the author want to share her "romantic wisdom" with the singletons?
[A] She wants to give it to the singletons as a Valentine Gift.
[B] She thinks it is her responsibility to help them.
[C] She feels that she has been very selfish before.
[D] She wants to revive her feelings of dating a long time ago.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。第三段首句说明作者认为在情人节之际,像她一样有成功婚姻经历的人都有责任和那些不那么幸运的人分享那份“爱情智慧”;
单选题 From the text we can tell that the author is a very ______ person.
[A] hospitable and kind [B] clever and faithful
[C] sensitive and caring [D] unselfish and tactful
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推理题。文章第二段结尾提到作者能体察到别人的感觉,因此很敏感;第三段提到她认为帮助别人找到幸福是自己的义务,证明她关心他人。而[A]项中的hospitable(好客)、[B]项中的clever(聪明)和[D]项中的tactful(有策略)都不能在原文中找到证据。