单选题
Unidentified Flying Object

Unidentified Flying Object (UFO) is any object or light, reportedly sighted in the sky, that cannot be immediately explained by the observer. Sightings of unusual flying objects date back to ancient times, but UFOs (sometimes called flying saucers) became widely discussed only after the first widely publicized US sighting in 1947. Many thousands of such observations have since been reported worldwide.
At least 90 percent of UFO sightings can be identified as conventional objects, although time-consuming investigations are often necessary for such identification. The objects most often mistaken for UFOs are bright planets and stars, aircraft, birds, balloons, kites, aerial flares, peculiar clouds, meteors, and satellites. The remaining sightings most likely can be attributed to other mistaken sightings or to inaccurate reporting, tricks, or delusions, although to disprove all claims made about UFOs is impossible.
From 1947 to 1969 the US Force investigated UFOs as a possible threat to national security. A total of 12,618 reports were received, of which 701 reports, or 5.6 percent, were listed as unexplained. The air force concluded that "no UFO reported, investigated, and evaluated by the Air Force has ever given any indication of threat to our national security." Since 1969 no agency of the US government has had any active program of UFO investigation.
Some persons, however, believe that UFOs are extraterrestrial spacecraft, even though no scientifically valid evidence supports that belief. The possibility of extraterrestrial civilizations is not the stumbling block; most scientists grant that intelligent life may well exist elsewhere in the universe. A fully convincing UFO photograph has yet to be taken, however, and the scientific method requires that highly speculative explanations should not be adopted unless all of the more ordinary explanations can be ruled out.
UFO enthusiasts persist, however, and some persons even claim to have been captured and taken aboard UFOs. No one has produced scientifically acceptable proof of these claims. Behavioral scientist Carl Sagan once proposed that "certain psychological needs are met by belief in superior beings from other worlds."
单选题 What was the significance of the UFO sighting in 1947 according to the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节考查题。答案参见第一段最后一句。
单选题 The second paragraph of the passage focuses on ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨题。第二段说明,通过调查否定了几乎所有UFO目击事件的真实性。
单选题 According to the passage, which of the following about the UFO investigation by the US Air Force is NOT true?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节考查题。选项B、C、D在第三段、第四段中都提到了,选项A与题意不符,故正确答案为A。
单选题 According to the passage, the belief that some UFOs are spaceships from some extraterrestrial civilizations ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节考查题。答案参见第四段。
单选题 Why did Carl Sagan think there are so many UFO enthusiasts?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节考查题。答案参见最后一段最后一句。选项B、C、D文中未提及。