阅读理解 Students and Technology in the Classroom
I love my blackberry—it' s my little connection to the larger world that can go anywhere with me. I also love my laptop computer, as it holds all of my writing and thoughts. Despite this love of technology, I know that there are times when I need to move away from these devices (设备) and truly communicate with others.
On occasion, I teach a course called History Matters for a group of higher education managers. My goals for the class include a full discussion of historical themes and ideas. Because I want students to thoroughly study the material and exchange their ideas with each other in the classroom, I have a rule—no laptop, iPads, phones, etc. When students were told my rule in advance of the class, some of them were not happy.
Most students assume that my reasons for this rule include unpleasant experiences in the past with students misusing technology. There' s a bit of truth to that. Some students assume that I am anti-technology. There' s no truth in that at all. I love technology and try to keep up with it so I can relate to my students.
The real reason why I ask students to leave technology at the door is that I think there are very few places in which we can have deep conversations and truly engage complex ideas. Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas. I want students to dig deep within themselves for inspiration and ideas. I want them to push each other to think differently and make connections between the course materials and the class discussion.
I' ve been teaching my history class in this way for many years and the evaluations reflect student satisfaction with the environment that I create. Students realize that with deep conversation and challenge, they learn to keep the course material beyond the classroom.
I' m not saying that I won' t ever change my mind about technology use in my history class, but until I hear a really good reason for the change, I' m sticking to my plan. A few hours of technology-free dialogue is just too sweet to give up.
单选题 1.The author loves the technological products such as blackberry, laptop.
【正确答案】 A
【答案解析】题干要求判断作者是否喜欢蓝莓手机、笔记本电脑等高科技产品。文章第一段讲到作者“love my blackberry”和“I also love my laptop computer”,所以题干表述是正确的。
单选题 2.Face-to-face communication with others is better than the communication through those digital devices.
【正确答案】 C
【答案解析】题干要求判断与人面对面交流是否比通过电子设备进行交流要好。文中第一段提到了尽管作者喜爱科技,但是“I know that there are times when I need to move away from these devices and truly communicate with others”,意思是“我知道我需要些时间远离这些科技设备和他人做真正地交流”,但是没有明确提到面对面的交流就比通过电子设备进行交流要好,所以无法判断题干中的信息是否正确。
单选题 3.In the author' s class, the students are allowed to take laptops, iPads, cell phones, etc. if they need them.
【正确答案】 B
【答案解析】题干要求判断在作者的课上学生在需要的时候是否允许携带笔记本、iPads、手机等。文中第二段第三句“I have a rule—no laptop,iPads,phones,etc.”,意思是“我有一个规定——不能带笔记本、iPads和电话上课”,这和题干表述正好相反,所以题干表述是错误的。
单选题 4.Most of the students are dissatisfied and unhappy about his rules in the class.
【正确答案】 B
【答案解析】题干要求判断大部分学生是否对这项规定不满意不喜欢。第二段最后一句话提到“When students were told my rule in advance of the class,some of them were not happy”,里面的关键信息是“some of them”,并不是“most of them”,所以题干表述是错误的。
单选题 5.Students think the reasons for the rule are that the author has some unhappy experiences in the past and he is anti-technology.
【正确答案】 A
【答案解析】题干要求判断学生是否认为制定这项规定的原因是因为作者以前有过不愉快的经历,而且他反对科技。文中第三段讲到了学生对作者这项规定的反应,“Most students assume that my reasons for this rule include unpleasant experiences in the past with students misusing teclmology”,“Some students assume that I am anti-teclanology”,这些都是学生自己的想法,并非真正的原因。所以题干表述是正确的。
单选题 6.The author is not anti-technology and in fact loves technology very much.
【正确答案】 A
【答案解析】题干要求判断作者是否不反对科技并且很喜爱科技。文中第三段最后一句提到“I love technology and try to keep up with it”,意思是“我喜爱科技并且努力与它保持同步”,所以题干表述是正确的。
单选题 7.The author thinks cell phones often interrupt our concentration because it often rings.
【正确答案】 C
【答案解析】题干要求判断作者是否认为手机经常响从而打断了我们的注意力。文中第四段提到了“Interruptions by technology often break concentration”,意思是“科技的打扰经常打断我们的注意力”,但是没有指出是不是由于手机经常响,所以无法判断题干表述是否正确。
单选题 8.The teaching experiences reflect that students are not so satisfied with the environment he creates.
【正确答案】 B
【答案解析】题干要求判断作者的教学经历是否反映出学生对他创造的学习环境不满意。文中第五段第一句话讲到了作者用这种方式教学已经有很多年了,而且“the evaluations reflect student satisfaction with the environment that I create”,学生对这种环境是满意的,所以题干表述是错误的。
单选题 9.The author said that he would never allow his students to take technological products to his class.
【正确答案】 B
【答案解析】题干要求判断作者是否说过他将永远不允许学生携带科技产品上课。文中最后一段提到了作者今后的打算,但是具体的细节是“until I hear a really good reason for the change, I'm sticking to my plan”,意思是如果有充分理由的话,作者还是会允许学生带科技产品上课的。所以题干表述是错误的。
单选题 10.The author thinks the modern life is so dependent on the technology and some technology-free moments are very sweet and precious.
【正确答案】 A
【答案解析】题干要求判断作者是否认为现代生活过于依赖科技,远离科技的片刻时光是否显得非常温馨和宝贵。整篇文章都提到了作者对现代科技产品的看法,虽然很喜爱,但是它还是影响了人们之间的交流和思想。从最后一段最后一句话“A few hours of technology-free dialogue is just too sweet to give up”也可以看出来,作者还是希望可以有面对面交流的机会的。所以题干表述是正确的。