单选题 Not content with its doubtful claim to produce cheap food for our own population, the factory farming industry also argues that "Hungry nations are benefiting from advances made by poultry industry. " In fact, rather than helping the fight against malnutrition in "hungry nations", the spread of factory farming has, inevitable aggravated the problem. Large-scale intensive meat and poultry production is the waste of the food resources. This is because more protein has to be fed to animals in the form of vegetable matter than can ever be recovered by the form of meat. Much of the food value is lost in animal's process of digestion and cell replacement. Neither, in the case of chicken, can one eat feathers, blood, feet, or head. In all, only about 44% of the live animal fits to be as meat. This means one has to feed approximately 9-10 times as much food value to the animal than one can consume from the carcass. As a system for feeding the hungry, the effects can prove disastrous. At times of crisis, grain is the food of life. Nevertheless, the huge increase in poultry production through Asia and Africa continues. Normally British or US firms are involved. For instance, an America-based multinational company has this year announced its involvement in projects in several African countries. Britain's largest suppliers of chickens, Rose Breeders, are also involved in the project all over the world. Because such trade is good for exports, Western governments encourage it. In 1979, a firm in Bangladesh called Phoenix Poultry received a grant to set up a unit of 6,000 chickens and 18,000 laying hens. This almost doubled the number of poultry kept in the country all at once. But Bangladesh lacks capital, energy and food and has large number of unemployed. Such chicken-raising demands capital for building and machinery, extensive use of energy resources and automation, and involves feeding chickens with potential farming-relief protein food. At present, one of Bangladesh's main imports is food grain, because the country is unable to grow enough food to feed its population. On what then can they possibly feed the chicken?
单选题 In this passage the author argues that ______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题是推理题。可参见文章第2段。
单选题 According to the author, in factory vegetable food ______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题是归纳题。根据文章第2段的内容可知,由于有许多食物在饲养动物过程中被浪费掉,所以生产肉类所需要的蛋白质要远远大于生产蔬菜所需要的蛋白质,而且整个动物只有44%能被食用,由此不难看出蔬菜在养殖过程中未得到有效利用。
单选题 Western governments encourage the poultry industry in Asia because they regard it as an effective way to ______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题是细节题。根据文章第6段第1句:“Because such trade…government encourages it.”和这句话的上下文可知,此处的“trade”就是英美等国家在发展中国家建立的养殖项目,因为这些项目有利于英美等国家的出口。
单选题 The underlined word "carcass"(Para. 3)most probably means ______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题是词汇题。参阅文章第3段第1句“This means one has…from the carcass.”“carcass”很显然指动物的供食用的动物肉体,即屠宰的动物躯体。
单选题 Which country the passage didn't refer to concerning food supply?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题是细节题。纵观全文,A、B、C选项的国家文章都曾提到,只有D尚未提到。
单选题 What can you infer from paragraph. 5?
【正确答案】 A
【答案解析】解析:本题是推理题。可参见文章第6段第1句“Because such trade is good for exports,Western government encourages it.”便可知A为正确答案。
单选题 What the last paragraph tells us shows the author's ______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:本题是主旨题。在最后一段,作者指出,孟加拉国缺乏资金、能源和食物,而且失业人口众多,而养鸡业需要大量的资金、能源和作为饲料的食物,而这些饲料是本可以用作缓解人类饥荒之用,所以孟加拉国繁盛的养鸡业非但没有解决当地的吃饭问题,反而因养鸡业消耗了有限的食物资源而加重了孟加拉国的粮食问题,导致孟加拉国变成了一个粮食进口国。显然,作者对孟加拉国的养鸡业是持批评态度的。