单选题 That rapscallion who leaps off the monkey bars, landing smack onto an innocent 3-year-old bystander, and skips off, giggling all the while? According to a new paper out of Israel, he may not feel all that bad about the incident. The study, conducted by Dr. In bal Kivenson Bar-On at the University of Haifa, shows that high levels of fearlessness in 3-and 4-year-olds is strongly associated with aggression and a lack of sympathy. This news will likely surprise risk-loving America, where parents typically beam with pride when their undaunted child mounts the big slide.
Fearlessness is a far-end point on the spectrum of what psychologists call the "approach and withdrawal dimension"—people's tendency to approach new stimuli (to gain information and acquire new skills ) and withdraw from unfamiliar stimuli (to avoid danger). Striking the right balance is considered crucial to man's survival. But what about preschoolers'? There's a clear downside, Dr. Kivenson Bar-On discovered, after she observed lots of preschool play and machinations. In total, she documented 80 children at preschool, home and in the lab, measuring their propensity for fearlessness and other social and emotional characteristics at the beginning and end of one year. Fearlessness was measured by observing reactions to various fright-inducing situations: separation from parents, the roar of a vacuum cleaner, a jack-in-the-box and the like. Those who displayed greater levels of fearlessness, the study found, had no trouble recognizing facial expressions of anger, surprise, happiness and sadness in other children—but they had a hard time identifying fear.
Over all, they were "emotionally shallow" and showed lower levels of sympathy. They took advantage of friends and lacked regret over inappropriate conduct. "These findings," the paper explains, " suggest that fearlessness in preschool constitutes a clear risk factor for developmental pathways that lead to problems in morality, conscience development, and severe antisocial behaviors. " At the same time, fearless children tended to be highly sociable. "One of the most interesting findings was that we could discriminate between friendliness and sympathy," Dr. Kivenson Bar-On said. "These kids are curious, easygoing and friendly, but they have a hard time recognizing emotional distress in others. "
Jamie Ostrov, a psychology professor at the State University at Buffalo who studies aggression, says that children at the extreme end of the fearless spectrurn "may be charming, but they're also highly manipulative and deceptive and skilled at getting their way—even at age 3 or 4. " It could be that fearless children need stronger distress cues to active their autonomic nervous systems, limiting their ability to detect distress cues in others. It seems to be, if I'm not worried about this, you can't be, either. But should we be?

单选题 The example of the first paragraph is to______.
【正确答案】 A
【答案解析】[考核题型] 推理判断题
[解析] 由题干即可定位至第一段。在首句讲述了一个“小流氓”的恶行后,然后第二句讲“根据以色列的一篇文章,他不会觉得这是多么恶劣的一件事”,说明了该事例是为了引出研究,故A选项正确,而且文中后面也重点在讲述该研究,也印证了A选项。B选项逻辑上没有错误,但只是简单事例总结,没能说明事例存在的原因。C选项以偏概全。D项文中未提及,没有证据可以表明这个研究是非进行不可。
单选题 As for the result of the research, American parents may be______?
【正确答案】 C
【答案解析】[考核题型] 事实判断题
[解析] 文中提到美国的只有第一段末,可知答案必出于此。文中说,这个新闻会让热殛冒险的美国人惊讶,那里的父母的孩子百折不挠地爬上一个大滑梯的时候,他们会非常高兴和骄傲。孩子百折不挠爬上大滑梯,可以对应研究中提到的无畏;而根据研究,无畏的孩子往往是“aggresson and a lack of sympathy”,这是负面评语,自然会让美国父母感到不愉快,故c正确。
单选题 According to the second paragraph, we may know______.
【正确答案】 C
【答案解析】[考核题型] 事实判断题
[解析] 选项A过度推断,第二段三句提到“(在进取和躲避)求取适当的平衡对人类的生存是至关重要的”,说明两者不可偏颇,故A错误。根据第二段三、四、五这三句间的顺承关系,可知,适当的平衡是孩子品性中的另一方面,B偷换概念。第二段最后一句说,分辨出恐惧对于他们(无畏的孩子)是困难的。C选项是该句的同义转述。D项过度推断,文中说无畏的孩子更易分辨各种表隋,并不代表胆小的孩子难以分辨,可能只是无畏的孩子分辨能力稍强些而已。
单选题 According to Dr. Kivenson Bar-On, fearless children______.
【正确答案】 C
【答案解析】[考核题型] 事实细节题
[解析] Dr.Kivenson Bar-On出现在第二、三段,其中第三段末句提到“这些孩子非常好奇,随和并且友好,但是他们也很难认识到他人的情绪困扰。”说明C选项是正确的。第三段首句提到无畏的孩子呈现较低水平的同情心,不是说没有同情心,所以A错误。B选项没有根据。文中虽然在第三段首句提到无畏的孩子利用朋友,第四段也说到具有欺骗性,但若说诡计多端,则过于牵强附会,故D错误。
单选题 The fearless children are not easy to perceive others' sad mood because______.
【正确答案】 C
【答案解析】[考核题型] 事实细节题
[解析] 题目是最后一段中“limiting their ability to detect distress cues in others”的替换,可定位至此。在该分句之前,文中提及无畏的孩子需要更强的悲伤暗示,说明是因为他们自身比较难于悲伤,所以才不易察觉别的孩子的悲伤,故C选项正确。该段最后一句的反问也说明了这一点。A、B、D选项虽在文中多次提及,但均属答非所问。