单选题 The Amazon River basin boasts the largest river system on Earth and harbors an ecosystem that is tremendously complex. Early travelers from renaissance Europe were overwhelmed by their first encounters. In 1531, Francisco Pizarro overthrew the Incan empire, removing the emperor from his throne and taking for Spain the Incan imperial treasures. A decade later his younger brother ventured east from the high plateau of the Andes Mountains in pursuit of the famous cities of gold and spices thought to be hidden in the jungle forest. Going down the river the expedition soon exhausted its supplies and a small group was sent ahead to search for food. Eight months later, this group emerged at the mouth of the Amazon, having made what would prove to be the first descent of the length of the river.
A missionary who accompanied the group sent a remarkable account of their adventures to the Pope, including mention of the great signal drums that sounded from village to village far in advance of their arrival, warning of the coming of the European strangers. His manuscript records seeing innumerable settlements along the river—on one day they passed more than twenty villages in succession, and some of these are said to have stretched for six miles or more. Such reports have intrigued scientists ever since, for they describe dense populations and large federations of tribes which, if verified, would be entirely at odds with modern stereotypes of hidden, thinly scattered tribes scratching out an uncertain existence.
Beginning in the late seventeenth-century, the successors to the first explorers recorded and collected many of the everyday objects fashioned from wood and other organic materials that usually rot in a tropical climate. Such collections housed in European museums preserve a "window" into cultures that were soon to experience huge changes brought about by foreign diseases and cruel abuse at the hands of Europeans.
Population collapse and movement along the principal rivers of the Amazon system have contributed to a veil of misunderstanding that has long covered the cultural achievements of tropical forest societies. Diffuse bands hunting deep in the forest interior eventually came to be seen as the typical tropical forest adaptation. So much so that when archaeological studies began in earnest at the mouth of the Amazon in the 1950's, scientists argued that the sophisticated culture they were discovering could not have originated in the Amazon Basin itself, but must have been derived from more advanced cultures elsewhere. They imagined the tropical forest to be an "imitation paradise" unable to support much beyond a simple hunting-and-gathering way of life. This mistaken idea has exerted a persistent influence ever since.

单选题 According to the first paragraph, a small group succeeded ______.
【正确答案】 D
【答案解析】本题是细节题,参见文章第1段末,其大意是:探险队向河流的下游进发,不久就耗尽了给养,于是他们派一小队人往前去寻找食物。8个月后,这支小队出现在亚马逊河口,完成了探险——后来证明他们首次顺流而下走完了全程。
单选题 From the missionary's manuscript we may infer that ______.
【正确答案】 C
【答案解析】本题是推论题,参见文章第2段第2句,其大意是:他的手稿记载了他们在亚马逊河沿岸看到的无数的大小村落。有一天,他们连续经过了20多个村庄,据说一些村庄延伸长达6英里或更长。由此可推断,当时的亚马逊地区人口很密集。
单选题 The everyday objects recorded and collected by the successors to the first explorers may reveal ______.
【正确答案】 D
【答案解析】本题是推论题,参见文章第3段,其大意是:从17世纪末期开始,首批探险家的后继者们开始记载并收集许多木制的和其他有机材料制成的日常物品。在热带气候条件下,这些物品往往会腐烂。这些收藏在欧洲博物馆中的物品保留了一个观看亚马逊文化的“窗口”。但不久,这些文化就经历了外来疾病和欧洲野蛮蹂躏带来的巨大变化。由此可见,这些日常物品有助于揭示亚马逊文明的兴衰。
单选题 "This mistaken idea" (Line 10, Par
【正确答案】
【答案解析】本题是上下文语义题,参见文章第4段末,其大意是:科学家们竟然认为他们所发现的复杂的文化不可能发源于亚马逊流域自身,而是起源于其他某些文化更先进的地方。他们把热带森林设想为“仿造的天堂”,这种地方只能维持简单的、以守猎和采集为生的生活方式,仅此而已。从那以后,这一错误观点就造成了持久的影响。由此可见,正确答案为B。
单选题 The purpose of the author in writing the text is to ______.
【正确答案】 B
【答案解析】本题是主旨题,文章前几段讲述了西方人士对亚马逊文化的了解和认识,第4段阐述了人们在亚马逊文化问题上的一些误解。综合几个段落的内容可判断正确答案为B。