阅读理解

Directions: Read the following passages and answer the questions. Choose the most appropriate answer for each question and circle the letter on the answer sheet. Remember to write the letter corresponding to the question number. 


Like most people, I’ve long understood that I will be judged by my occupation, that my profession is a gauge people use to see how smart or talented I am. Recently, however, I was disappointed to see that it also decides how I’m treated as a person.

Last year I left a professional position as a small-town reporter and took a job waiting tables. As someone paid to serve food to people, I had customers say and do things to me I suspect they’d never say or do to their most casual acquaintances. One night a man talking on his cell phone waved me away, then beckoned (示意) me back with his finger a minute later, complaining he was ready to order and asking where I’d been.

I had waited tables during summers in college and was treated like a peon (勤杂工) by plenty of people. But at 19 years old, I believed I deserved inferior treatment from professional adults. Besides, people responded to me differently after I told them I was in college. Customers would joke that one day I’d be sitting at their table, waiting to be served.

Once I graduated, I took a job at a community newspaper. From my first day, I heard a respectful tone from everyone who called me. I assumed this was the way the professional world worked — cordially.

I soon found out differently. I sat several feet away from an advertising sales representative with a similar name. Our calls would often get mixed up and someone asking for Kristen would be transferred to Christie. The mistake was immediately evident. Perhaps it was because money was involved, but people used a tone with Kristen that they never used with me.

My job title made people treat me with courtesy. So it was a shock to return to the restaurant industry.

It’s no secret that there’s a lot to put up with when waiting tables, and fortunately, much of it can be easily forgotten when you pocket the tips. The service industry, by definition, exists to cater to others’ needs. Still, it seemed that many of my customers didn’t get the difference between server and servant.

I’m now applying to graduate school, which means someday I’ll return to a profession where people need to be nice to me in order to get what they want. I think I’ll take them to dinner first, and see how they treat someone whose only job is to serve them. 

单选题 The author was disappointed to find that _____.
【正确答案】 C
【答案解析】由第一段最后一句可知, 作者对于人们根据职业而对待他人的行为感到失望。 因此本题选C项。
单选题 What does the author intend to say by the example in the secondparagraph?
【正确答案】 A
【答案解析】文章第二段中作者提到, 一些顾客用不会对最熟悉的人的方式对待服务员, 结合自己作为服务员被呼来唤去、 被抱怨的经历来看, 作者旨在表明一些顾客不懂得尊重服务员。 因此本题选A项。
单选题 How did the author feel when waiting tables at the age of 19?
【正确答案】 D
【答案解析】根据第三段第二句可知, “But at 19 years old, I believed I deserved inferior treatment from professional adults.”作者当时认为自己受到低等对待是理所应当的。 因此本题选D项。
单选题 What does the author imply by saying “… many of my customers didn’tget the difference between server and servant” (Line 2-3, Para. 7)?
【正确答案】 B
【答案解析】在倒数第二段中, 作者提到服务行业是为了满足他人的需求而存在的, 但是很多顾客却分不清楚服务员和仆人的区别, 这表明顾客倾向于把服务员当作仆人对待。 因此, 作者意在暗示服务员不该被当作仆人, 故本题选B项。
单选题 The author says she’ll one day take her clients to dinner in order to_____.
【正确答案】 A
【答案解析】最后一段最后一句表明, “I think I’ll take them to dinner first, and see how they treat someone whose only job is to serve them.”作者请人们吃饭是为了看看他们会怎样对待服务自己的人, 借此可以看出他们是什么样的人。 因此本题选A项。