阅读理解

Professional boxing has long been viewed askance by the respectable elements of society. Generally banned by law in earlier days, the fighting was usually done with bare fists, and bouts often lasted forty or fifty rounds.

In 1882 John L. Sullivan, a slugging fighter of great power, won the world heavyweight championship from Paddy Ryan in a bare-fisted battle marked by hitting, wrestling, scratching, and biting. Five years later, while fighting Patsy Cardiff at Minneapolis, Sullivan broke his right arm in the third round, but he continued fighting to a six-round draw. In 1889, Sullivan defeated Jake Kilrain in the last bare-knuckle championship fight, winning twenty thousand dollars and a diamond prize belt. His admirers talked then of running him for Congress, but he traveled to Australia for a boxing tour instead, coming back only to lose his title in a twenty-one-round bout with a young Californian named James J. Corbett.

“Gentleman Jim’s” victory in this bout marked a turning point in professional pugilism, for it demonstrated the superiority of scientific boxing over sheer brute strength. But Corbett’s reign ended in 1897, when his opponent, Bob Fitzsimmons, accomplished three epochal feats in less than three seconds. Fitzsimmons knocked out an Irishman on Saint Patrick’s Day, won the heavyweight championship of the world, and invented the terrible “solar plexus punch”.

单选题 The selection implies that professional boxing has been viewed askance because _____.
【正确答案】 A
【答案解析】由第一段可知, 以前被禁止的拳击的进行方式是“bare fists”, 即“赤手空拳地打”,由此可见十分残忍( brutal) 。
单选题 Boxing bouts in early days were_____.
【正确答案】 D
【答案解析】由第一段中“bouts often lasted forty or fifty rounds”可知, 早期拳击比赛并不简短,因此A项错误。 B项在文中没有提到。 根据第二段中“bare-fisted battle marked by hitting, wrestling, scratching, and biting”可知早期拳击比赛规则不固定, C项错误。 因此正确答案为D。
单选题 John L. Sullivan was_____.
【正确答案】 B
【答案解析】由第二段开头可知, John L. Sullivan是一名“slugging fighter of great power”。
单选题 “Gentleman Jim’s” victory over Sullivan was a turning point because it _____.
【正确答案】 A
【答案解析】由最后一段中“it demonstrated the superiority of scientific boxing over sheer brute strength”可知, 这件事证明了科学拳击优于纯粹的蛮力, 因此是一个重要转折点。
单选题 Implied but not stated is _____.
【正确答案】 A
【答案解析】根据最后一段, Fitzsimmons在三秒之内战胜了他的对手, 他发明了“the terrible ‘solar plexus punch’”, 由此可见这种方法是拳击的一种有效击打方式。