【答案解析】[听力原文] Since we started outsourcing our maintenance department, I have had an increasing number of complaints from many employees. Even though outsourcing will keep increasing our costs, I think we need to outsource two more permanent technicians to our office to solve equipment problems. With two more technicians, we will be able to reduce downtime for our employees and still keep within the budget allocated for maintenance. I would Iike to know what all of you, department managers, think about the situation. If anyone has any suggestions, please speak now or send me an email.
[解析] 这是询问听众身份的问题,在文章的后半部分提到I would like to know what all of you, department managers, think about the situation.由此可知听众是各部门的管理者。
单选题
What has outsourcing caused?
A. Equipment problems
B. Employee complaints
C. More equipment purchases
D. Reduction in salary
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 该题询问外包之后发生的问题,在文章开头部分提到Since we started outsourcing our maintenance department, ~complaints from many employees.由此可知外包之后职员们的不满有所增加。
单选题
What are the listeners asked to do?
A. Meet employees
B. Make suggestions
C. Fill out questionnaires
D. Turn in reports
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 请求事项一般在文章后半部分可以找到。本文的最后一句If anyone has any suggestions, please speak now or send me an email.由此可知如果有建议的话可以现在提出或者发送邮件。