问答题

Directions: In this section, there are two passages, each with five questions. Read the passages carefully. Then answer the questions by using the information from each passage. Please write your answers on the Answer Sheet.

Passage THREE

How many really suffer as a result of labor market problem? This is one of the most critical yet contentious social questions. In many ways, our social statistics exaggerate the degree of hardship. Unemployment does not have the same direct consequences today as it did in the 1930s when most of the unemployed were primary breadwinners, when income and earnings were usually much close to the margin of subsistence, and when there were no countervailing social programs for those failing in the labor market. Increasing affluence, the rise of families with more than one wage earner, the growing predominance of secondary earners among the unemployed, and improved social welfare protection have unquestionably mitigated the consequences of joblessness, Earnings and income data also overstate the dimensions of hardship. Among the millions with hourly earnings at or below the minimum wage level, the overwhelming majority are from multiple- earners, relatively affluent families. Most of those counted by the poverty statistics are elderly or handicapped or have family responsibilities which keep them out of the labor force, so the poverty statistics are by no means an accurate indicator of tabor market pathologies.

Yet there are also many ways our social statistics underestimate the degree of labor-market-related hardship. The unemployment counts exclude the millions of fully employed workers whose wages are so tow that their families remain in poverty. Low wages and repeated unemployment frequently interact to undermine the capacity for self-support. Since the number experiencing joblessness at some time during the year is several times the number unemployed . in any month, those who suffer as a result of forced idleness can equal or exceed average annual unemployment, even though only a minority of the jobless in any month really suffer. For every person counted in the monthly unemployment tallies, there is another working part-time because of the inability to find full-time work, or else outside the labor force but wanting a job. Finally, income transfers in our country have always focused on the elderly, disabled, and dependent, neglecting the needs of the working poor, so that the dramatic expansion of cash and in-kind transfers does not necessarily mean that those falling in the labor market are adequately protected.

As a result of such contradictory evidence, it is uncertain whether those suffering seriously as a result of labor market problems number in the hundreds of thousands or the tens of millions, and, hence, " whether high levels of joblessness can be tolerated or must be countered by job creation and economic stimulus. There is only one area of agreement in this debate—that the existing poverty, employment, and earnings statistics are inadequate for one of their primacy applications, measuring the consequences of labor market problem. 

问答题 What does "labor market problem" refer to in the whole passage?
【正确答案】Unemployment, poverty and earning.
【答案解析】综合全文可知, 本文中所说的劳动力市场的问题指的就是失业、贫穷、 收入三项问题。
问答题 Why does the author contrasts the 1930s with the present?
【正确答案】The present unemployment problem is not as serious as that in the 1930s.
【答案解析】由第一段内容可知, 如今由于社会财富增加, 家庭里不只有一人赚钱, 以及社会保障体系的提高, 失业问题已经不像二十世纪三十年代那么严重了。
问答题 What’ s the author’ s purpose in citing "Low wages and repeated unemployment. . . "(para. 2, lines 3-5) ?
【正确答案】Social statistics underestimate the degree of labor-market-related hardship.
【答案解析】由第二段前三句可知, 社会数据低估了劳动力市场问题导致的艰难生活状况, 统计的失业人数并未包括那些收入过低生活仍然贫困的职工, 他们无法养活自己。
问答题 According to the passage, who could NOT benefit from income transfers, a social program?
【正确答案】Those doing a low-paid, part-time job.
【答案解析】由第二段最后一句there is another working part-time because of the inability to find full-time work, or else outside the labor force but wanting a job. Finally, income transfers in our country have always focused on the elderly, disabled, and dependent可知, 那些低收入和兼职工作的人不会受收入转移的影响。
问答题 What is the main topic of the passage?
【正确答案】How social statistics give an unclear picture of the degree of hardship caused by low wages and insufficient employment opportunities.
【答案解析】第一段讲的是社会数据夸大了失业、 贫困 、 收入问题, 第二段讲的是社会数据低估了这些问题。 所以全文主要讲的就是社会数据并没有准确地反映由于低收入和就业机会不足而导致的艰难生活状况。