单选题
"The impulse to excess among young Britons remains as powerful as ever, but the force that used to keep the impulse in check has all but disappeared," claimed a newspaper. Legislation that made it easier to get hold of a drink was "an Act for the increase of drunkenness and immorality", asserted a politician. The first statement comes from 2005, the second from 1830. On both occasions, the object of scorn was a parliamentary bill that promised to sweep away " antiquated" licensing laws. As liberal regulations came into force this week, Britons on both sides of the debate unwittingly followed a 19th-century script. Reformers then, as now, took a benign view of human nature. Make booze cheaper and more readily available, said the liberalisers, and drinkers would develop sensible, continental European-style ways. Nonsense, retorted the critics. Habits are hard to change; if Britons can drink easily, they will drink more. Worryingly for modern advocates of liberalisation, earlier doomsayers turned out to be right. Between 1820 and 1840, consumption of malt (which is used to make beer) increased by more than 50%. Worse, Britons developed a keener taste for what Thomas Carlyle called "liquid madness"—gin and other spirits. The backlash was fierce. Critics pointed to widespread debauchery in the more disreputable sections of the working class. They were particularly worried about the people who, in a later age, came to be known as "ladettes". An acute fear, says Virginia Berridge, who studies temperance at the London School of Hygiene and Tropical Medicine, was that women would pass on their sinful ways to their children. In the 19th century, temperance organisations set up their own newspapers to educate the public about the consequences of excess. That, at least, has changed: these days, the mainstream media rail against the demon drink all by themselves.
单选题
According to the text, the phrase "the second" in the second paragraph refers to______. A. the statement by a critic B. the increase of drunkenness C. the decline of immorality D. the assertion by a politician
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 这是一道细节推导题,测试考生准确识别上下文之间关系的能力。本题的答案信息来源在第二段的首句和首段的尾句。第二段首句中“the second”(第二个陈述)指代的是第一段尾句中“一位政治家的陈述”。由此可以推断本题的正确选项应该是D“the assertion by a politician”(一位政治家的陈述)。考生在阅读时要注意上下文之间的关联。
单选题
According to the text, the author's attitude toward licensing laws is______. A. biased B. negative C. indifferent D. affirmative
单选题
It can be inferred from the second paragraph that______. A. the dispute over alcohol licensing has overtones of 19th-century arguments B. Britons developed a keener taste for gin and other spirits C. sinful ways would be passed on by women to their children D. the public should be educated about the consequences of excess
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 这是一道细节推导题,测试考生对原文细节的准确理解和推导能力。本题的答案信息来源在第二段的尾句,该句的大意是:“随着本周自由法规的生效,英国争论的双方不知不觉地仿效19世纪的脚本”。言外之意,人们又回到了过去,从事着与19世纪一样的行为。原文第三段首句具体明确地阐述了这一点。由此可以推断本题的正确选项是A“the dispute over alcohol licensing has overtones of the 19th-century arguments”(有关酒许可权的争议有19世纪争论的意味)。考生在阅读时要注意发挥深入推导的能力。
单选题
What do the 19th century reformers and present-day reformers have in common? A. They follow a 19th century script. B. They hold a kindly attitude toward human nature. C. They attempt to make drinking readily available. D. They win over critic in the dispute of licensing laws.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 这是一道细节题,测试考生准确识别原文信息的能力。本题的答案信息来源在第三段的首句,其大意是:“那时(19世纪)的改革者和现在的改革者一样,均对人性持宽厚的(benign)观点”。由此可以判断本题的正确选项是B“They hold a kindly attitude toward human nature.”(他们均对人性持宽厚的态度。)考生在阅读时一定要注意原文中的对立和对比关系。
单选题
Which of the following could be the best title for the text? A. Old Wine, New Bottle B. Mainstream Media, Nonsense C. Doomsayers, Unwarranted Arguments D. Fierce Backlash, Immorality