单选题 Furniture Maker Debuts on Morrow Stock ExchangeJerome Furnishings made history yesterday by becoming the first-ever publicly listed furniture company on the Morrow Stock Exchange. The firm floated 500,000 shares of stock at $20 apiece and collected $10 million equity capital in its initial public offering(IPO).The capital obtained from the IPO is expected to allow the company to create new products and expand its range of services. Jerome Furnishings hopes to venture into customizing furniture for corporate centers, hotels, and recreational areas, in addition to creating new models of household furniture.Theodore Campbell, Jerome Furnishings' managing director for East Asia, said the company is currently in talks with Ohana Bay Hotel over a proposal to renovate the establishment's rooms and facilities.Founded in 1985, the company has been famous for its stylish products and innovative interior design solutions. Since its initial launch, the company has seen many successful expansions, becoming one of the largest home furniture and decor manufacturers and retailers in the world with more than 30 branches all over Asia, Europe, and North America.Nevertheless, Jerome Furnishings was acquired by real estate developer Meredith Construction seven years ago when the furniture giant shut down some outlets due to alleged mismanagement of funds.The successful stock auction, however, proves that Jerome Furnishings has regained its strength. "The event confirmed the public's confidence in the company and gave hope for the fulfillment of its future plans," Campbell said.
单选题 Where would this article most likely appear?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题需要结合文中各处出现的线索去推断这篇报道刊登在什么地方。根据该报道的题目“Furniture Maker Debuts on Morrow Stock Exchange”与开头的“Jerome Furnishings made history yesterday by becoming the first—ever publicly listed furniture company on the Morrow Stock Exchange.”,可知Jerome Furnishings公司昨天成为了史上第一家在Morrow证券交易所上市的家具企业,报道的前半部分一直在介绍该公司上市以及业务扩展的情况,由此可以推断这是刊登在经济报刊上的一篇报道,因此选(D)In a business newspaper。
单选题 According to the article, why are Jerome Furnishings' products popular?
【正确答案】 C
【答案解析】解析:本题是问Jerome Furnishings公司的产品为何(Why)受到欢迎。与题干中的“Jerome Furnishings’products popular”有关的原文中的语句是“…the company has been famous for its stylish products…”,由此可知该公司以产品时尚流行而受到欢迎,因此选(C)They are fashionable.。
单选题 Why did Jerome Furnishings raise capital?
【正确答案】 C
【答案解析】解析:本题是问Jerome Furnishings公司为何(Why)要融资。与题干中的“raise capital”有关的原文中的语句是“The capital obtained from the IPO is expected to allow the company to create new products and expand its range of services.”,由此可知该公司的融资是为了开发新产品和扩大服务范围,因此选(C)It wants to broaden its offerings.。
单选题 The word "alleged" in paragraph 5, line 2 is closest in meaning to
【正确答案】 A
【答案解析】解析:在包含alleged的句子“…due to alleged mismanagement of funds”中,alleged的意思是“据推测的”,因此应选择同样具有“推测”含义的(A)supposed。
单选题 What is implied about Meredith Construction?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:本题需就包含“Meredith Construction”的句子做出推断。根据“Jerome Furnishings was acquired by real estate developer Meredith Construction seven years ago…”,可知7年前该公司被房地产企业Meredith Construction收购,由此可推断Meredith Construction公司目前享有Jerome Furnishings公司的经营控制权,因此选(D)It operates Jerome Furnishings.。