单选题Questions 153-154 refer to the following notice.
MGM Grand Hotel
October 25, 2007
Our current chef, Andy Matthews, will be leaving on November 15 to become the head chef of our newest Bellagio Hotel in Las Vegas. Our restaurant is seeking a new head chef with initiative and experience. We invite applications from candidates who have worked in MGM Grand Hotel kitchens for the last four years and have made significant contributions to our recent drive to provide a better service. Candidates' abilities will be reviewed by an independent judge. On November 7, invited candidates will prepare the specific dishes from the Bellagio Hotel menu. These will be tested and judged by the restaurant reviewer from the [Nevada Weekly]. The final selection for the position will be made based on the reviews. Applications must be received by October 30. For more information, please contact: Ms. Kate Hunter, (519) 747-2373 ext. 289.
单选题
What is being announced in the notice? A. The plan of early retirements B. The contest for the position of head chef C. The introduction of new service standards D. Andy Matthews' article in the Nevada Weekly
【正确答案】
B
【答案解析】初级问题 原文第二段提到,安迪·马修斯先生离职后酒店要招聘新的厨师长,所以这则公告的主题就是(B)The contest for the position of head chef(竞聘厨师长一职)。
单选题
When will the dishes be reviewed? A. On October 25 B. On October 30 C. On November 7 D. On November 15
【正确答案】
C
【答案解析】初级问题 问题关键词是when,要想把握原文出现的日期中哪天是各位应聘人比赛厨艺的日子,需要留意这句话,“11月7日被邀请的应聘者将烹制Bellagio酒店菜单上的特定菜肴(On November 7, invited candidates will prepare the specific dishes…)”,因此评审菜肴的日期是在(C)On November 7(11月7日)。(B)项“10月30日”是申请截止日期。