B
Minutes after the last movie ended yesterday at the Plaza Theater,employees were busy sweeping up popcorns and gathering coke cups. It was ascene that had been repeated many times in the theater’s 75-year history. Thistime, however, the cleanup was a little different. As one group of workerscarried out the rubbish, another group began removing seats and other theaterequipment in preparation for the building’s end.
The filmclassic The Last Picture Show was thelast movie shown in the old theater. Though the movie is 30 years old, most ofthe 250 seats were filled with teary-eyed audience wanting to say good-bye tothe old building. Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because itseemed appropriate. The movie is set in a small town where the only movietheater is preparing to close down.
Bradford said that large modern theaters in the city made it impossiblefor the Plaza to compete. He added that the theater’s location(位置) was also areason. "This used to be the center of town," he said. "Now the area ismostly office buildings and warehouses."
Last week some city officials suggested the city might be interested inturning the old theater into a museum and public meeting place. However, theseplans were abandoned because of financial problems. Bradford sold the buildingand land to a local development firm, which plans to build a shopping complexon the land where the theater is located.
The theater audience said good-bye as Bradford locked the doors for thelast time. After 75 years the Plaza Theater had shown its last movie. Thetheater will be missed.
In what way was yesterday’s cleanup at the Plaza special?
细节理解题。根据首段的最后两句可知,这次散场后的清理工作与之前不同的是工人不仅清理走了垃圾,而且还挪走了座椅和剧院的其他设备,因为剧院已经被转卖出去了。
Why was The Last PictureShow put on?
推理判断题。根据第二段最后两句可知,剧院老板选择这部电影是因为这部电影本身讲述的就是小镇上唯一的电影院准备关门停业的故事,与Plaza Theater的现状一样。
What will probably happen to the building?
推理判断题。根据第四段末句中的"which plans to build a shopping complex on the land where the theater is located."可以推断出这个剧院将被拆除,取而代之的是一个现代的购物中心。
What can we infer about the audience?
推理判断题。根据第二段中的"most of the 250 seats were filled with teary-eyed audience wanting to say good-bye to the old building"可知,人们非常难过,不愿意看到老剧院被拆掉。