单选题
Text 2

Probably the hardest part of setting goals is the first step of actually deciding to take action! The first barrier facing most people is the incorrect assumption that goals are only for business people. The reality is everyone sets goals mentally throughout the day. There are always occasions where something has to be done at a particular time or in a particular place. Simple examples could be getting up at a certain time in order to be at work, or to meet with a friend for a leisure activity.
The beauty of having goal s is the uniqueness of each one to the goal setter. Whether is personal, financial, business or spiritual, they are all specific to that person and their circumstances.
The most important part initially is to write them down. Having goals written down gives you incredible power while helping you to focus on this area.
Aim for something that will stretch you while remaining achievable. If you achieve your goal too easily, it is not high enough to make any significant change in your life and needs to be adjusted. On the other hand, if you consistently miss the goals, re-evaluate, and consider setting them a little lower as you will only get discouraged and probably give up. The aim is to keep growing, and moving into a more satisfactory position for your particular circumstances.
As you obtain the levels that you have set for yourself, always include a small reward at each point. This might only be a small thing in the early days like a meal out or a weekend vacation.
Remember that these changes will not happen overnight and there will be a period of time when nothing seems to be happening. This is why the goals need to be detailed and as specific as possible with a consequence and benefit.
Allow some time on a daily basis to educate yourself on how to make the necessary adjustments in your life. This could include listening to a CD, or reading a book on motivation etc.
A simple method to start with could be one goal in the main areas of lire to be achieved in one month, six months, twelve months or five years. Back that down further into a daily, weekly and monthly system. Stay focused and disciplined to achieve all that you desire.

单选题 The simple examples in Paragraph 1 convey the message that______.
【正确答案】 C
【答案解析】从文中内容可知,实际上每个人一天当中都会在脑海中设立目标。总有一些时候需要在某个特别的时间或特别的地点来做某件事,有些简单的例子如为了工作或为与朋友见面进行休闲活动而在某个时间起床。从中可以看出,人们在做事时经常设立目标,因此[C]正确。
单选题 The charm of having goals is that each goal is______.
【正确答案】 C
【答案解析】从文中内容可知,对目标设定者来说,拥有目标的好处就是每个目标都具有独特性。不管目标是关于个人的、财政的、商业的或是精神方面的,对个人或他们的境况来说,这些目标都是明确特殊的。因此[C]正确。
单选题 A good goal is one that______.
【正确答案】 B
【答案解析】从文中内容可知,如果实现你的目标过于简单,那就不足以让你的生活产生重大的改变,这就需要调整你的目标。另一方面,如果你总是无法实现目标,你就会变得气馁并可能放弃,这时就需要重新评估目标,并考虑将它们设得低一点。对于你个人特有的境况来说,你的目标是保持持续的发展,不断达到一个更满意的层次。因此一个好的目标应是既足够高又可以实现的,因此[B]正确。[C]应该是more satisfactory。
单选题 Goals have to be detailed so that people______.
【正确答案】 A
【答案解析】从文中内容可知,这些改变不会在一夜之间发生,在一段时间里将看不出什么变化。基于这个原因,目标应详细,尽可能明确地说明所带来的成果和收益。因此[A]正确。
单选题 For a goal to be achieved, one has to______.
【正确答案】 D
【答案解析】从文中内容可知,一个简单的开始目标的方法是在人生的主要领域设立一个目标,并用1个月、6个月、12个月或者5年来实现它,再进一步将目标系统地分到每天、每周、每月中。你应集中精力、严格自律地去实现你所期望的所有目标。因此[D]正确。