阅读理解

A. When Denis Hennequin took over as the European boss of McDonald’ s in January 2004, the world’ s biggest restaurant chain was showing signs of recovery in America and Australia, but sales in Europe were sluggish or declining. One exception was France, where Mr Hennequin had done a sterling job as head of the group’ s French subsidiary to sell more Big Macs to his compatriots. His task was to replicate this success in all 41 of the European countries where anti-globalisers’ favorite enemy operates.

B. So far Mr. Hennequin is doing well. Last year, European sales increased by 5. 8% and the number of customers by 3. 4%, the best annual results in nearly 15 years. Europe accounted for 36% of the group’ s profits and for 28% of its sales. December was an especially good month as customers took to seasonal menu offerings in France and Britain, and to a promotion in Germany based on the game of Monopoly.

C. Mr. Hennequin’ s recipe for revival is to be more open about his company’ s operations, to be “locally relevant” , and to improve the experience of visiting his 6, 400 restaurants. McDonald’ s is blamed for making people fat, exploiting workers, treating animals cruelly, polluting the environment and simply for being American. Mr. Hennequin says he wants to engage in a dialogue with the public to address these concerns.

D. He introduced “open door” visitor days in each country which became hugely popular. In Poland alone some 50, 000 visitors came to McDonald’ s through the visitors’ programme last year. The Nutrition Information Initiative, launched last year, put detailed labels on McDonald’ s packaging with data on calories, protein, fat, carbohydrates and salt content. The details are also printed on tray-liners.

E. Mr. Hennequin also wants people to know-that “McJobs” , the low-paid menial jobs at McDonald’ s restaurants, are much better than people think. But some of his efforts have backfired: last year he sparked a controversy with the introduction of a “McPassport” that allows McDonald’ s employees to work anywhere in the European Union. Politicians accused the firm of a ploy to make cheap labour from eastern Europe more easily available to McDonald’ s managers across the continent.

F. To stay in touch with local needs and preferences, McDonald’ s employs local bosses as much as possible. A Russian is running McDonald’ s in Russia, though a Serb is in charge of Germany. The group buys mainly from local suppliers. Four-fifths of its supplies in France come from local farmers, for example. (Some of the French farmers who campaigned against the company in the late 1990s subsequently discovered that it was, in fact, buying their produce. ) And it hires celebrities such as Heidi Klum, a German model, as local brand ambassadors.

G. In his previous job Mr. Hennequin established a “design studio” in France to spruce up his company’ s drab restaurants and adapt the interior to local tastes. The studio is now masterminding improvements everywhere in Europe. He also set up a “food studio” , where cooks devise new- recipes in response to local trends.

H. Given France’ s reputation as the most anti- American country in Europe, it seems odd that McDonald’ s revival in Europe is being led by a Frenchman, using ideas cooked up in the French market. But France is in fact the company’ s most profitable market after America. The market where McDonald’ s is weakest in Europe is not France, but Britain.

I. “Fixing Britain should be his priority, ” says David Palmer, a restaurant analyst at UBS. Almost two- thirds of the 1, 214 McDonald’ s restaurants in Britain are company-owned, compared with 40% in Europe and 15% in America. The company suffers from the volatility of sales at its own restaurants, but can rely on steady income from franchisees. So it should sell as many underperforming outlets as possible, says Mr. Palmer.

J. M. Mark Wiltamuth, an analyst at Morgan Stanley, estimates that European company-owned restaurants’ margins will increase slightly to 16. 4% in 2007. This is still less than in the late 1990s and below- America’ s 18-19% today. But it is much better than before Mr. Hennequin’ s reign. He is already being tipped as the first European candidate for the group’ s top job in Illinois. Nobody would call that a McJob.

Questions(1)-(6):Do the following statements reflect the claims of the writer in Passage One?

TRUE  if the statement reflects” the claims of the writer
FALSE   if the statement contradicts” the claims of the writer

NOT GIVEN if it is impossible to say what the writer thinks about this

Questions(7)-(10):Choose the appropriate letters A-D and write them on your answer sheet.

问答题 McDonald was showing the sign of recovery in all European countries except France after Denis Hennequin took office as the boss of Euro-markets.
【正确答案】F
【答案解析】段落A第一、 二句话指出, 麦当劳是在美国以及澳大利亚有复兴势头, 而非欧洲。
问答题 Starting from last year, detailed labels are put on McDonald’ s packaging and detailed information is also printed on tray-liners.
【正确答案】T
【答案解析】本题参考区域在段落D最后两句: The Nutrition Information Initiative, launched last year, put detailed labels on McDonald’ s packaging with data on calories, protein, fat, carbohydrates and salt content. The details are also printed on tray-liners. 本题从这两句话中概括而来,显然正确。
问答题 France is said to be the most anti-American country in Europe, but the ideas of the open “door” visiting days and “McPassport” are invented in the French market.
【正确答案】NOT GIVEN  
【答案解析】段落A中One exception was France, where Mr. Hennequin had done a sterling job as head of the group’ s French subsidiary to sell more Big Macs to his compatriots, 尽管它提到Mr. Hennequin是法国分公司 老总, 但段 落D, He introduced “open door” visitor days in each country which became hugely popular; 以及段落H, he sparked a controversy with the introduction of a “McPassport” 都 没有说明他是在法国做这些事的。 
问答题 Britain possesses the weakest McDonald market among European countries and approximately 1214 McDonald’ s restaurants are company-owned.
【正确答案】F
【答案解析】段落I明显指出1214麦当劳餐厅三分之二是公司 所属, 而不是全部。
问答题 According to David Palmer, a restaurant analyst at UBS, David Hennequin should treat the problem about McDonald in Britain as the most important thing.
【正确答案】T
【答案解析】段落I第一句话提到整顿英国应当是Mr. Hennequin的首要任务, 本题是其同义转换, 故正确。
问答题 David Palmer suggested that the management of McDonald in Italy should sell as many its outlets which lose money in business as possible for revival.
【正确答案】NOT GIVEN  
【答案解析】本题背景在段落I, 但段落I并没有提到意大利。
单选题 The word “sterling” in line 3 of Paragraph A means
【正确答案】 D
【答案解析】sterling出现在段落A第二句话, 联系上下文, 麦当劳在欧洲形势萧条, 唯独在法国不同, 说明Mr. Hennequin做得不错, 而A、 B、 C都是贬义词, 故选D。
单选题 Which of the following statements on the accusation of MacDonald is NOT TRUE?
【正确答案】 B
【答案解析】段落C McDonald’ s is blamed for making people fat, exploiting workers, treating animals cruelly, polluting the environment and simply for being American. 其中A、 C、 D选项均有提到, 故排除, 选B。
单选题 Which of the following measures taken by Denis Hennequin produced undesired result?
【正确答案】 C
【答案解析】C选项出现在段落E, 本来是想便利员工没想到遭到了政治家的指责, 认为麦当劳是想更容易获得廉价劳动力。 A选项出现在段落G, B、 D选项出现在段落D和E, 都取得了良 好的反响。 综上所述, 故选C。
单选题 What did Denis Hennequin do so as to respond to local trends?
【正确答案】 A
【答案解析】本题来源于段落G最后一句话的后半部分, 答案是前半部分。