阅读理解 (2)Being told I would be expected to talk here, I inquired what sort of a talk I ought to make. They said it should be something suitable to youth something didactic, instructive, or something in the nature of good advice. Very well, I have a few things in my mind which I have often longed to say for the instruction of the young; for it is in one's tender early years that such things will best take root and be most enduring and most valuable. First, then, I will say to you, my young friends and I say it beseechingly—Always obey your parents, when they are present. This is the best policy in the long run, because if you don't they will make you. Most parents think they know better than you do, and you can generally make more by humoring that superstition than you can by acting on your own better judgment.
Be respectful to your superiors, if you have any, also to strangers, and sometimes to others. If a person offends you, and you are in doubt as to whether it was intentional or not, do not resort to extreme measures; simply watch your chance and hit him with a brick. That will be sufficient. If you shall find that he had not intended any offense, come out frankly and confess yourself in the wrong when you struck him; acknowledge it like a man and say you didn't mean to. Yes, always avoid violence; in this age of charity and kindliness, the time has gone by for such things. Leave dynamite to the low and unrefined.
单选题 1.According to the passage, why do people have to listen to some instructive advice when they were young?
【正确答案】 D
【答案解析】文章开头作者指出自己应邀对年轻人进行说教的、教育性的演讲,并表示自己早就有一些想法想要告知年轻人,并提到“for it is in one's tender early years that such thingswill best take root and be most enduring and most valuable”(在人早年时,这些建议和教导最能在人心中生根发芽,意义最深远也最为珍贵)。D项“年轻人会记住这些话,并且不遗忘”与之表达意思相符。其他选项在文中并未提及。
单选题 2.What is the author's suggestion concerning the parents' words?
【正确答案】 B
【答案解析】第一段最后三句作者建议年轻人在父母在场时听从他们的话,并且大多数父母认为他们比年轻人知道得多,还指出“you can generally make more by humoring that superstitionthan you can by acting on your own better judgment”,其中that superstition指的就是“父母认为他们比年轻人知道得多”,可知听从父母的话比按照自己的想法行动,年轻人能取得更多的成就。故B项正确。
单选题 3.The italicized word "humoring" means______.
【正确答案】 B
【答案解析】根据上题分析可知,对于父母的superstition(原意“迷信”,此处指“父母认为自己比孩子知道得多”的想法),最好是向其妥协,由此可知文中的humoring指的就是B项的“妥协,让步”。
单选题 4.Among the following kinds of response, which is not the proper behaviour when you are offended by others?
【正确答案】 C
【答案解析】第二段开头部分指出,如果有人冒犯了你,并且你不确定这是否是蓄意的,不要采取极端行为,而是等待时机,给其教训。因此选项A、B和D项的内容均包括在内,只有C项“总是不愿还击”在文中未提及。
单选题 5.The italicized term "the low and unrefined" means______.
【正确答案】 C
【答案解析】文章最后两句指出尽量避免使用暴力,在如今这个倡导宽容和友善的年代,暴力已经不适用了,把dynamite(炸药)留给“the low and unrefined”,可知“the low and unre—fined”指的是缺乏素养的人。故答案选C。