单选题 The wonders which medical workers have already brought about in the diagnosis(诊断) and treatment of disease suggest that a time may come when the physician will be able to analyze most illnesses as soon as they start, and cure them before damage results. How soon this "golden age of healing" arrives will depend greatly on how close is the collaboration between research workers in medicine and those who work in the sciences on which medicine depends. The physician has long relied on the chemist for curative drugs, and on the physicist for diagnostic instruments and healing rays. In the one field new materials and in the other new devices are being produced in increasing numbers, helping to make imminent new miracles of medicine.
The X-ray and the microscope have extended the vision of the medical observer until he can see through ten inches of living flesh or into a single tissue cell, yet similar but much more powerful tools still await development. Modern electrical devices enable him to listen to faint murmurings of the life processes, or to measure feeble currents arising from heart and brain and nerve; yet electrical body measurements are but little understood. Now newly discovered atomic rays are being brought to help him destroy malignant invaders of the human system, and there is every reason to believe that even more curative rays await discovery.

单选题 It can be inferred from the opening sentence of the first paragraph that medical workers ______.
A. have contributed little to the diagnosis and treatment of disease.
B. Have set their expectations too high
C. Have made remarkable progress in the diagnosis and treatment of disease
D. Have developed their potential to the full
【正确答案】 C
【答案解析】见文章第一句“The wonders...”。
单选题 In order to cope with most illnesses, the author thinks that people will have to do all of the following except ______.
A. find more curative rays
B. produce more curative drugs
C. develop more powerful diagnostic instruments
D. see through five inches of living flesh as least
【正确答案】 D
【答案解析】见第一段第三句,A、B、C分别可以在该句中找到,只有D没有提起,故选择D。
单选题 The word "malignant" in Line 6, Para. 2 could best be replaced by ______.
A. harmless B. deadly
C. effective D. repulsive
【正确答案】 B
【答案解析】见文章最后一句,意为:目前,新发现的原子射线可帮助医生摧毁侵入人体系统的致病病菌,故B.deadly“致命的”符合题意。
单选题 Which of the following statements is true?
A. The physician has been able to make wonders alone in the world of medicine.
B. The cooperation between research workers in medicine and in the related sciences will bring about a "golden age of healing".
C. The X-ray and the microscope have been of little help in uncovering truth.
D. Medical workers fully understand electrical body measurements.
【正确答案】 B
【答案解析】见文章第二句,“How soon...。
单选题 The primary purpose of this passage is ______.
A. to persuade people to use the X-ray and the microscope
B. to keep people aware of the principal tools of the physician
C. to advise people to have a routine physical checkup
D. to describe the development of medicine.
【正确答案】 D
【答案解析】第一段阐述子现代医学即将进入一个黄金时代,第二段进而说明了促使这个黄金时代来临的一系列因素,故选D。