单选题
NOT JUST A SHOP!

In his yearly report, the Chairman of a chain of retail outlets writes about the financial aspects of the business and describes the work which the company has done to benefit people in the areas where their shops are located.
It continues to be an important part of our company policy to be responsible for the health and welfare of people in the areas which we serve. In the past year, we have concentrated especially on education and training, and have invested over $5,000,000 in this and other areas ranging from the care of the old to the arts.
Let us look at these first. We have, as always, financed health research and care projects helping not only the old but also children and the disabled. We were especially pleased this year to provide alarms for disabled people who live alone and to run programmes which help children understand better the problems facing disabled people.
The Groundwork Foundation encourages young people in poor areas to improve their environment, while the Schools Prom concert at the Royal Albert Hall in London includes 20,000 children nationwide. Both of these were given financial help.
As mentioned above, in the last year we have been active in supporting a range of education projects. Two of our managers are now out of the company on 1-year projects, training young people for work in the retail industry and improving the quality of the teaching they receive.
In addition, we have started a programme of 3-month schemes which our managerial staff are able to benefit from without having to take a long break from their jobs. Schools and universities have also benefited. A London Business School received $ 50,000 to develop a training programme for UK school staff, giving them the skills necessary to manage their own schools. A major University has received a promise of $100,000 over5 years to fund a new teaching post in international retailing. This will allow 22 more students to study this subject each year.
It's not only that the company supports good work for other people. Members of staff themselves are encouraged to join the company Give as You Earn system, to give money to others, especially those organizations working for the benefit of the local area. In such cases the company often gives its support by making an additional contribution.
We look forward to committing even more money to these and other projects in the coming year.

单选题 In the past year $ 5,000,000 was spent on ______.
【正确答案】 C
【答案解析】In the past year, we have concentrated especially on education and training, and have invested over $5,000,000 in this and other areas.去年我们把注意力放在了教育和培训上,投资了超过500万美元。
单选题 This year's special help for the disabled has concentrated on ______.
【正确答案】 B
【答案解析】We were especially pleased this year to provide alarms for disabled people... help children understand better the problems facing disabled people. 由此可知,今年我们对残疾人的特别帮助的重点放在给他们提供培训上。
单选题 The Schools Prom concert is for children from ______.
【正确答案】 C
【答案解析】原文信息:the Schools Prom concert includes 20,000 children nationwide Nationwide意思是“全国性的,在全国范围内”,即:all over the country。
单选题 An advantage with one of the education projects is that the managers ______.
【正确答案】 A
【答案解析】原文信息:training young people for work in the retail industry and improving the quality of the teaching they receive.由此看出,具有丰富经验的经理们往往是好的老师。
单选题 The company gave some financial assistance to ______.
【正确答案】 B
【答案解析】
单选题 The company ______.
【正确答案】 A
【答案解析】原文信息:In such cases the company often gives its support by making an additional contribution.在这种情况下,公司常通过额外捐赠的方式提供支持。这种情况指的是:雇员向当地的一些组织捐款Members of staff themselves...to give money to others, especially those organizations。