单选题
单选题 Which of the following statements is true of Manu Ginobili?
  • a. Manu Ginobili will be a common player from Argentina to take part in the game.
  • b. Last year at the Athens Olympics, Manu Ginobili was upset for losing the game against the United States in the men's basketball final.
  • c. Last year at the Athens Olympics, Argentina beat Italy in the semifinal.
  • d. Manu Ginobili, leading Argentina's national team defeated United States in the men's basketball semifinal at the Athens Olympics.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] The National Basketball Association's mid-season All-Star game is set for this Sunday in Denver, Colorado. Manu Ginobili of the San Antonio Spurs will be the fist player from Argentina to appear in the game. It has been impressive run for Manu Ginobili. Last year at the Athens Olympics, he led Argentina's national team to an upset win over the United States in the men's basketball semifinal. Argentina then beat Italy in the final to win the gold medal, which was the first-ever medal for Argentina in Olympic basketball. [难点] 该题的难点在于,要能准确地听辨出每处信息。四个选项的干扰信息很大。此外,对于“an upset win over”的理解很重要,本题考到了这个要点。“upset win over”意为“战胜对方”,与“beat”和“defeat”同义,答案为d。平时多关注体育英语,积累相关背景知识,有助于理解。
单选题 Which item is not concluded in this passage about declining trust of online materials?
  • a. Offering large amount of junk mails about dubious medicine.
  • b. Spreading schemes of being overnight millionaires.
  • c. Confusing privacy policies of many websites.
  • d. Rooting bank accounts.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] A new survey indicates that American Internet users are becoming more concerned about whether they can trust online material. Declining trust can be seen in the wide variety of ways that people use the Internet. From the obvious -- like spam offering dubious medicine or get- rich-quick schemes -- to the confusing or non-existent privacy policies of many websites -- the Internet has become scary enough to have affected Internet use. [难点] 本题的难点仍然在于听细节和理解结构。文中已经出现了“in the wide variety of ways”之类的话,如果提前阅读了题目,此时就应该把注意力放在该句话之后。此外,对于词汇或短语的理解也非常重要,比如“spare”意为“兜售信息”,“非索要信息”:“get- rich-quick”意为“欲一夜致富的”。文中未提到“rooting bank accounts”这一项,故选择d。
单选题 Which of the countries mentioned contributed a lot to maintain the flow of usable water in the passage?
  • a. Saudi Arabia, Israel
  • b. Jordan, Syria
  • c. Saudi Arabia, Kuwait
  • d. Lebanon, the Palestinian territories
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] Oil-rich countries like Saudi Arabia and Kuwait have spent billions of dollars developing desalination plants along with other technologies to help insure a continued flow of useable water. Even so, the demand for water in those countries continues to outpace the creation of additional water supplies. With rapidly increasing populations and industries in Israel, Jordan, Syria, Lebanon and the Palestinian territories, the threat of serious water shortages has led to increased political tensions. [难点] 该题出现的国家比较多,考查的主要是哪些国家在水资源问题上的立场和态度。这段文章从一开始就提到了“Saudi Arabia”和“Kuwait”这两个国家因为比较富裕,投入了大量的财力和技术。此时若能用笔记下来,为后面的记忆将减轻不少负担。本题选c。
单选题 Which of the following statements is true of Wal-Mart?
  • a. Wal-Mart was already the largest private company 40 years ago.
  • b. Wal-Mart has about 5,000 stores in America.
  • c. Wal-Mart's sales revenues amounted to $256 billion in the fiscal year ending in January 2005.
  • d. Wal-Mart has 1,300 stores overseas with locations in Canada, Britain, France, Japan and China.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] The discount chain store Wal-Mart began as a small shop in the US state of Arkansas some 40 years ago. Today, it's the largest private company in the world. The business' phenomenal growth is just one of its hallmarks. The statistics are startling: Wal-Mart has about 5,000 stores worldwide, and more than 1.5 million employees. In the fiscal year ending in January 2005, the company's sales revenues amounted to $256 billion. Besides its thousands of locations in the United States, Wal-Mart has some 1,300 stores overseas with locations in Mexico, Canada, Britain, Germany, Japan and China. [难点] 该题的重点仍然是对细节信息的听辨理解,尤其是对数字所传递信息的理解。文中“The statistics are startling”已有明显提示,此后出现的数字都是非常有意义的,它们主要用来说明“The business' phenomenal growth is just one of its hallmarks.”其中,“phenomenal growth”可理解为“日新月异的进步”。本题选c。
单选题 What Hubble detected on Moon?
  • a. Hubble observatory detected rich amount of ilmenite of the plateau region.
  • b. Hubble observatory detected a 45-kilometer wide impact crater on a plateau region.
  • c. Astronauts visited the plateau region.
  • d. Hubble observatory detected oxygen-bearing mineral, named ilmenite.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] The orbiting Hubble observatory is usually aimed at extremely distant areas of the universe. But for a few days in August, the US space agency, NASA, pointed it at the moon to look at the landing sites of the Apollo 15 and 17 missions of the early 1970s and a 45-kilometer wide impact crater on a plateau never visited by astronauts. The Apollo missions had returned rock impact crater on a plateau never visited by astronauts The Apollo missions had returned rock Robinson of Northwestern University near Chicago says planners of future moon missions want to know if the plateau region contains an equally rich amount of limonite. [难点] 该题的重点在于理解此类科技文体的英语。重事实判断和推测。本题的解答尤要注意对于时间的先后顺序。比如,该高原地区是否富含“oxygen-bearing mineral”尚待进一步研究,而不是已经证实了,本题选d。