单选题
Arctic Melt

Earth's North and South Poles are famous for being cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean fell to a record low.
Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks during the summer. But for many years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.
Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drop in end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.
Last summer, Arctic sea ice reached its skimpiest levels yet. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That's 38 percent less area than the average cover at that time of year. And it's a very large 23 percent below the previous record low, which was set just 2 years ago. This continuing trend has scientists concerned.
There may be several reasons for the ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer at the University of Washington at Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.
Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.5℃ warmer than average and 1.5℃ warmer than the previous record high.
With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer measured just 50 centimeters by season's end.
The new measurements suggest that melting is far more severe than scientists have seen by just looking at ice cover from above, says Donald K. Perovich, a geophysicist at the U. S. Army Cold Regions Research and Engineering Laboratory in Hanover, N. H.
Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend from which it may never recover.

单选题 Which of the following is closest in meaning to the word "build" in the first sentence of the second paragraph?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本句意思为“每年冬天北极附近的北冰洋开始结冰”,build为“结冰”的意思,expand有“容积扩张”的意思,所以与build相符;而construct为“修筑、建筑”的意思,所以不能选。
单选题 What is the ice cover in the Arctic by the end of 2007 summer?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 原文为By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers。
单选题 What are the reasons for the ice melting according to the scientists?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 第5段最后一句和第6段第1句、第2句说明了科学家们推测的冰川融化原因:一为强风;二为较少的云,即clear skies。
单选题 Why is the ice melting from both above and below?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 根据第7段第1句With both air and water getting warmer可知。
单选题 What can be a possible title for the passage?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本文讲述了科学家们担心气温上升、冰川融化,最后一句话体现了主旨,所以选C。