单选题
The Third Annual Bakersfield Movie Festival! May 16 -May 20 Sylvia Hart Cinema Complex Plumber Hall 2217 Coronado Street Bakersfield, MO www.bakersfieldmoviefest.com What do you plan to do this week? Why not come down to the Bakersfield Movie Festival? Read what people are saying about this year's program. This year's Festival is certain to be the best in years! --Alison Cooke Family Time Magazine We are proud to sponsor the Festival this year, the first company to ever do so. We know this is an event that everyone looks forward to each spring. --Aurelio Sanchez CEO, Midwest Petroleum Corporation I attend a lot of different film festivals each year, but in my experience Bakersfield's is the best. I only regret I won't be there this time/ --Ashley Wong Actress Take a look at our special offerings. There's something for everyone! · Monday, May 16: Rock School (Animation) 2:00 P.M. · Tuesday, May 17: Battle at White Mountain! (Action) 8:00 P.M. · Wednesday, May 18: Heaven-Sent (Drama) 2:00 P.M. and 8:00 P.M. · Thursday, May 19: Return from Cairo (Romance) 8:00 P.M. · Friday, May 20: Happy Landings (Comedy) 8:00 P.M. Find more details at www.bakersfieldmoviefest.com. For tickets, call the customer service desk at 313-287-4000 or fax your order to 313287-4041. You can also pick up Festival tickets in person at the Central Library.
单选题
How many times has this event been held before? A. 1 B. 2 C. 3 D. 4
【正确答案】
B
【答案解析】这是一篇广告宣传类文章。本题问的是“电影节举办过几次?”由标题“The Third Annual Bakersfeld Movie Festival!”可知,这次是第三次。由此可得出,曾经举办过两次,所以是(B)。遇到这类问“次数”的题目,我们只要琢磨一下暗含的内容即可得出答案。需要注意的是,我们首先要认真看标题和文章的开头部分。
单选题
What is new about this year's Festival? A. The schedule is much longer. B. The number of tickets sold is larger. C. A business is providing financial support. D. A movie actress is coming in-person.
【正确答案】
C
【答案解析】这道题问的是本届电影节“What's new”。在这里,将“new”与“first”进行转换尤为重要。只要能将它们对应起来,就能迅速找出答案。由第二条评论“We are proud to sponsor the Festival this year,thefirst company to ever do so”中的“The first company”可知,本届电影节有企业赞助,并且这是第一次。显然,是(C)。
单选题
What is NOT mentioned in the advertisement? A. Critic reviews B. Screening dates C. Admission discounts D. Movie genres
单选题
How can people get more information? A. By using the Web B. By making a phone call C. By sending a fax D. By visiting the library
【正确答案】
A
【答案解析】需要找出“附加信息”和“注意事项”时,要注意看文章的“角落”。在这道题中,“附加信息”隐藏在文章的最后。由“Find moredetails at www.bakersfieldmoviefest.com”可知,了解详情需登录网页,所以是(A)。在Part7,解“NOT”类题目时,我们需要花费一些时间来进行选项与原文的对照,而在解这类题目时则可以直接看文章的“角落”,迅速找出答案,节省时间。