单选题   SECTION A MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS
    In this section there are four passages followed by ten multiple-choice questions. For each question, there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the one that you think is the best answer and mark your answers on ANSWER SHEET TWO.
    Passage One
    If you are running a Windows computer, you must install an array of security software to prevent an international collection of crooks, hackers, vandals and sleazy business people who aim to invade your PC through the Internet.
    You need a good antivirus program, a strong firewall program, an effective antispam program, and a program that specializes in stopping spyware and adware. But the fastest-growing computer security problem isn't viruses or other traditional malicious programs, and it can't be entirely defeated by using security software. It's called 'social engineering', and it consists of tactics that try to fool users into giving up sensitive financial data that criminals can use to steal their money and even their identities.
    Here are a few tips to help you avoid these schemes:
    1. Don't trust email from financial institutions. Email is so easily manipulated by crooks that you simply should never, ever consider any email from a financial institution as legitimate. The message may bear a bank's or a broker's logo, but you should never respond to such an email, and never click on any link it contains.
    2. Never respond to unsolicited commercial email, or spam, or even click on a link in an unsolicited commercial email. In the old days, responding to spam just got you on more spam email lists. Today, it might also result in the secret installation of a key logger or other malicious software.
    Besides, any company that has to resort to spam as a sales tool isn't likely to have a very good product to offer. Do you really think that if someone had invented a pill that enlarged breasts, he would be selling it through spam? He would have sold it to a big drug company for billions. The only safe response to spam is to ignore it and delete it.
    3. Don't download or use free software unless you are sure it's legitimate. Sites offering free cursors, for instance, can secretly install all sorts of bad stuff on your PC. This is especially true of free security software, which is sometimes just malicious software posing as a security program.
    There are  many  legitimate free programs, but check them out before downloading. Look them up on the CNET or PC Magazine websites, which review most software. If they are not covered there, assume they are not legitimate. There are some new security programs aimed directly at social-engineering cheats. A new add-on for the Firefox web browser, called Shazou, can tell you where a website's server is located. If you think you are on the Bank of America website, but Shazou tells you the server is in Russia, that is a clue that you are being cheated. And Symantec plans a new product called Norton Confidential that will tell you if a website appears to be a fake.
    The best defense against social engineering, however, is to be smart and careful.
    Passage Two
    Credit card rewards programs have traditionally featured airline miles, gift certificates, and cash back for customers who spend enough on their cards to rack up points. But recently, credit card companies have started offering a different kind of gift: They're handing out lower interest rates, refunding interest payments, and using other strategies to provide incentives for cardholders to pay down their debt and make on-time payments. The deals, however, don't always work in consumers' favor.
    The new Citi Forward card gives cardholders points and reduces their annual interest rate for making on-time payments and for staying under their credit limit. TD Bank's Simply Flexible card changes customers' interest rates depending on how much of their balance they pay off. If they pay off 10 percent or more of their balance, then they get the lowest available interest rate; paying between the minimum payment and 5 percent of the balance gets them the highest interest rate. And Discover's Motiva card gives cardholders one month's worth of interest back after six consecutive on-time payments.
    Card companies say the idea behind the new rewards is to help customers get on top of their finances. 'It's all about promoting financial fitness and giving customers the choices they need to help them manage their debt,' says Michael Copley, senior vice president of retail lending for TD Bank. He says he thinks the Simply Flexible card motivates cardholders to pay off more of their debt and attributes the company's relatively low delinquency rate to the product.
    Because of the continuing recession, companies have an incentive to keep their customers from sliding further under water. 'This is in response to recognition on the part of issuers that they have to help their cardholders do a better job of managing their money so customers keep those cards for a long time,' says Ron Shevlin, senior analyst at Aite Group, a research and advisory firm. The challenge for companies, he says, is to balance the profitability of consumers who maintain a balance, and therefore pay interest fees each month, against the increased risk that those cardholders pose because they are more likely to default on their debt. Rewards programs that encourage customers to maintain a balance while paying on time, such as the Motiva card, may help them strike that balance.
    According to consumer advocates and credit card experts, consumers who carry a balance may be better off selecting a card with the lowest interest rate rather than participating in one of these rewards programs, although they can help consumers improve their credit. 'In general, I think these cards are great for people who don't have great credit and regularly carry a balance on their cards,' says Adam Jusko, founder of www. IndexCreditCards. com. 'Customers who only occasionally carry a balance, on the other hand, would be better off finding a card with a more appealing rewards program,' he adds.
    Passage Three
    Elizabeth I has been dead for more than 400 years, and Mary Queen of Scots was beheaded (砍头) 16 years earlier in 1587. Yet today's women still identify with these two powerful queens. Elizabeth is frequently mentioned in opinion polls about great leaders, and many successful women have been inspired by her. Meanwhile, Elizabeth's self-willed cousin, Mary Queen of Scots, also has legions of fans. She is often cited as the ultimate romantic heroine who followed her heart and was undone by love.
    Elizabeth and Mary were celebrity queens in their own lifetimes, and part of their enduring fascination is that they embody the female dilemma we all share — whether we should follow our head (Elizabeth) or our heart (Mary). Even today, we feel we have to choose between the two as it often seems impossible to reconcile demanding work and duty to others with expressing our needs for love and personal fulfillment.
    Elizabeth and Mary's lives as queens were rich, complex and dangerous, and the prize that divided them was nothing less than the English crown itself. Yet their opposing responses to love and loss, rivalry and danger, hope and frustration of desire still strike a chord with 21st-century women.
    Elizabeth was an intellectual and pragmatist (实用主义者) who was largely in control of her emotions, while Mary, a courageous woman of action, was a reckless romantic who followed her heart. Elizabeth made personal sacrifices in order to be a great queen and effective ruler. She never married, but often spoke about being 'mother and wife' of her people. Mary, on the other hand, married Bothwell against all advice and faced the subsequent wreckage of her reign.
    Mary was a reckless romantic but was by no means a fool. She was an intelligent, respected ruler, but her failing was her lack of insight into the consequences of her actions. Her rashness left her vulnerable and eventually led to her downfall. On the contrary, Elizabeth was far more politically adept and knew how to play the game. Mary's primary concern was her own immediate desire.
    Of course, it is possible that there's a bit of both Mary and Elizabeth in every woman. Similarly, the queens' public images were not always so clear-cut. Until the scandal following her second husband's murder, Mary was considered the 'good' queen, the woman who had done what was expected of her by marrying and producing a son. Elizabeth was generally considered wanton (放荡的人), with her bold flirtation (调情) with Lord Dudley, her refusal to marry and her resistance to being managed by the men who surrounded her. Mary, though the tragedy of her death, became a Catholic martyr, while Elizabeth, leading her people against Spain's great Armada, became England's greatest queen.
    Just as Mary and Elizabeth's public images could be overturned by a murder and a marriage, or an execution and a naval victory, so we can be deceived about ourselves and others.
    Passage Four
    Police Officer Tidwell left the station just after 8 a. m. on Sunday June 4. He had spent an uneventful night on duty and was looking forward to his day of rest. By habit he took a short cut down the path behind Dugby Hall road and after a minute or two he saw a man climbing down a drainpipe from an open bedroom window of number 29. In silence Tidwell crept into the garden. The man reached the ground and was dusting himself down when he felt his arm gripped.
    'It's 8:15 on a Sunday morning,' said the officer, 'and this sort of thing seems an unlikely adventure at such a time. Would you mind explaining?'
    The man was obviously startled but kept calm. He said, 'I know what you're thinking, Officer, but it isn't true. This is a funny mistake.' 'It's part of my job to take an interest in unusual events. I think you've just left this house in a manner other than the customary one. That may be quite innocent, but I'd like to make sure. ' Tidwell took out his notebook and a pen. 'Name, address and occupation and then, please, tell me your story.'
    'Charlie Crane, lorry driver, from Nottingham, 51 Breton Street. My story...' 'Yes. What were you doing like a fly on that wall, Mr. Crane? Well, I had a breakdown yesterday and had to stay the night here. Bed and breakfast. The landlady's name is Mrs. Fern. She gave me breakfast at seven, and I was out of here in the fight way and down at the lorry by half past seven. Only when I felt around for a cigarette, did I realize I'd left $80 in my envelope under the pillow here at Number 29. I always put it under my pillow at night. It's a habit I've got into. I even do it at home...'
    'I see. Why didn't you miss it when you went to pay Mrs... What's her name?' 'I'd paid her last night. You've got to pay when you take the room, see? So I came rushing back, but it's Sunday, and she'd gone back to bed, and could I wake her? I rang the bell and banged on the front door for ten minutes before I came round here to the back and spotted my bedroom window still open. Up I went, then, up this pipe. It's a trick I learnt in the army. She didn't make the bed, and the money was still there. You know the rest, and I hope you believe it because...'
    'Mr. Crane, whatever are you doing here? I thought you'd gone an hour ago.' It was Mrs. Fern, speaking from the kitchen window at the corner of the house.
单选题     To prevent your PC from being invaded, you must ______. (Passage One)
 
【正确答案】 B
【答案解析】结构剖析:本文为问题解决结构,主要说明了如何解决电脑安全问题。本文可分为两个部分。第一部分为第1~2段,总体提出问题——电脑安全问题及其危害性;第二部分为第3~9段,从几个方面针对该问题给出了具体的解决办法。 事实细节题。文章首段首句说,如果你用的是装有Windows系统的电脑,你就必须安装一系列防毒软件,以阻止全世界的骗子、黑客、恶意破坏者和不良商人企图通过互联网对你的电脑进行侵犯,由此可知B“安装各种防毒软件”为答案。A“使用Windows操作系统”、C“留意恶意破坏者和商人”均是对首段首句的错误理解;D“不上网”文中未提及。 Passage One [参考译文] 如果你用的是装有Windows系统的电脑,你就必须安装一系列防毒软件,以阻止全世界的各种骗子、黑客、恶意破坏者和不良商人企图通过互联网对你的电脑进行侵犯。 你要有好用的防病毒程序、强有力的防火墙、有效的反垃圾邮件程序,还要有专门用于阻挡间谍软件和广告软件的程序。但是,快速增长的电脑安全问题已经不局限于病毒或其他传统的恶意程序了,而且使用防毒软件也无法彻底解决。这已经被称为是一项“社会工程”,运用其中的一些策略甚至可以诱使电脑用户交出敏感的财务数据,犯罪分子可以用这些数据盗窃用户的钱财乃至身份。 下面是帮助你避免上当的几点提示: 1.不要轻易相信来自金融机构的邮件。骗子们很容易操纵电子邮件,因此千万不要想当然地认为来自某家金融机构的邮件真是那家机构发来的。邮件可能标有某家银行或证券商的标志,但是永远不要回复此类邮件,也不要单击上面的任何链接。 2.不要回复不请自到的商业邮件或垃圾邮件,也不要单击上面的链接。过去,回复垃圾邮件最多也就是招来更多的垃圾邮件。而现在,很有可能就是在你的电脑上秘密安装跟踪软件或者其他恶意软件。 而且,任何一个通过群发垃圾邮件来兜售产品的公司都不太可能提供什么好产品。你真的相信如果有人发明了丰胸药丸,他会通过垃圾邮件来销售?他早就把它卖给大制药公司换取数十亿美元了。对付这些垃圾邮件最保险的办法就是不理它们,马上删除。 3.不要下载或使用免费软件,除非你能确定它是正规渠道来的。例如,某些提供免费光标软件的网站会在你的电脑上秘密安装不当程序。这在免费防毒软件上尤其常见,有时候它看似防毒软件,实际上却是恶意软件。 有很多合法的免费软件可以使用,但在下载之前一定要查清楚。你可以到CNET或PC Magazine网站上去查,这些网站对大多数软件都有评论。如果这些网站上没有,最好将其视为非法软件。有一些新防毒程序专门用来对付具有“社会工程”性质的骗局。火狐网络浏览器有一种新的附加功能,名为“Shazou”,可以帮助你找出网站服务器的所在地。如果你觉得你正在访问美国银行的网站,而Shazou却告诉你它的服务器在俄罗斯,那就证明你可能被骗了。Symantec将推出名为“Norton Confidential”的新产品,它将帮助你辨别网站的真伪。 不过,对付这种“社会工程”骗局的最好办法是:精明加谨慎。 Passage Two [参考译文] 信用卡优惠方案一般包括对用信用卡消费而赢得足够积分的持卡人赠送航空里程奖、礼券以及现金返还。然而最近许多信用卡公司也已开始提供其他类型的优惠:通过发行低利率、返还利息以及采用其他的策略来刺激持卡人支付他们的信用卡款项,使他们能按时还款。尽管如此,这类做法并不完全是为了持卡人的利益。 花旗银行新发行的Forward信用卡的持卡人如能按时还款并不超出其信用额度,便可获积分,年费率也可降低。多伦多道明银行发行的Simply Flexible卡根据持卡人还款的多少来收取利率。如果他们每次能还10%或以上的欠款,则还款利率最低;如果是最小还款额到欠额的5%之间的话,则还款利率最高。Discover公司发行的Motiva卡的持卡人如连续6个月按时还款,便能得到一个月的利息返还。 信用卡公司称新的优惠政策是为了帮助消费者管理好他们的资金。“这全是为了提高收支平衡,并为消费者提供他们所需要的建议来帮助他们管理债务。”多伦多道明银行负责零售贷款业务的高级副总裁迈克尔·科普利如是说。他认为SimplyFlexible卡鼓励持卡人超额还款使信用卡产品拥有相对较低的过期还款率。 由于持续的经济萧条,各公司为了防止他们的客户进一步被拖下水而采用了激励方法。“这是信用卡的发行者意识到他们必须帮助持卡人更好地管理他们手里的钱这一事实之后做出的反应,这样做是为了让持卡人更久地使用他们手里的信用卡,”美国咨询公司Aite Group的资深分析师罗恩·谢夫林说道。他认为对于各个公司来说,最大的挑战有两个:一是结算那些可以保持收支平衡,然后每个月支付利息费的持卡人的收益;二是抵御那些可能拖欠还款的持卡人带来的更大的风险。优惠方案鼓励消费者保持收支平衡并及时还款,正如Motiva卡竭力帮助持卡人达到这种平衡。 消费者权益倡导者和信用卡专家认为,那些总是逾期还款的消费者最好选择利息最低的信用卡,而不是带有优惠方案的信用卡,尽管后者能有助于这些消费者改善自己的信用度。“一般来说,我认为这些卡更适合那些信用额度不高并经常逾期还款的消费者,”www.IndexCreditCards.com网站的创始人亚当·加斯科说。“另一方面,那些只是偶尔逾期还款的持卡人最好选择带有较多诱人的优惠方案的信用卡,”他补充道。 Passage Three [参考译文] 伊丽莎白一世已经去世400多年,而苏格兰的玛丽女王则先于她16年于1587年被斩首。然而当今的女性对两位颇具影响力的女王仍有相当多的认同感。在有关杰出领导人的民意测验中,人们经常提起伊丽莎白,很多成功女性都受到过她的鼓舞。与此同时,伊丽莎白那位任性的表妹——苏格兰的玛丽女王,也有众多的崇拜者。她经常被称为是最浪漫的女性,感情至上,毁于爱情。 伊利莎白和玛丽在各自的一生中都是名声显赫的女王,她们之所以至今魅力不减,部分原因在于她们身上体现了当今女性依然面临的两难选择——是应该头脑理智(伊利莎白),还是感情至上(玛丽)。即使在今天,我们意识到必须在两者之间做出选择。究竟是完成高难度的工作并负起对他人的责任,还是表达自己对爱情以及自我实现的需要,两者似乎常常不可调和。 作为女王,伊丽莎白和玛丽的生活富足,人际关系复杂,周围危机四伏,她们努力追求而又令她们反目成仇的就是英国王位。然而,她们对爱情和失败、竞争和危险、希望和失望所持的截然相反的态度,仍在21世纪的女性中引起共鸣。 伊利莎白是一位理智的实用主义者,在很大程度上能够控制自己的情感;而玛丽是一位勇于行动的女性,她感情至上,不计后果地追求浪漫生活。为了成为杰出的女王和强有力的统治者,伊丽莎白做出了个人牺牲——终生未婚,然而她常常说自己是臣民们的“母亲和妻子”。与伊丽莎白不同,玛丽不顾众人的规劝嫁给了博斯威尔,面临的是随之而来的统治的毁灭。 玛丽是轻率的浪漫主义者,但绝不是傻瓜。她是一个拥有智慧、受人尊敬的统治者,然而她的弱点是对自己的行动将会带来什么后果缺乏洞察力。她的冲动使她容易受到攻击,并最终导致她的垮台。与此相反,伊丽莎白在政治上更为老练,知道如何待人处世,而玛丽关心的主要是自己眼前的欲望。 当然,每个女人都可能同时兼备一点玛丽和伊丽莎白的特征。同样,两位女王的公众形象并不总是如此界线分明。在玛丽第二任丈夫被谋杀的丑闻发生之前,人们认为玛丽是个“不错的”女王,她如人们所期望的那样结了婚,并生了一个儿子。伊丽莎白通常被看成水性杨花的女人,她与达德利勋爵放纵地调情,拒绝结婚,不愿为身边的男人所左右。悲剧性的死亡使玛丽成为天主教的殉教者,而伊丽莎白则率领她的人民抵抗西班牙强大的无敌舰队,成为英国历史上最伟大的女王。 正如一场谋杀和一次婚姻或一次死刑和一场海战的胜利可以推翻玛丽和伊丽莎白的公众形象一样,我们也很可能被自己和别人所欺骗。 Passage Four [参考译文] 7月4日,星期天的上午,8点刚过,警官提德威尔离开警察局。头天晚上他值勤,一晚上都没什么事情发生,就盼着回去休息一天。他习惯性地从杜格比厅路后面的那条路抄近道回去,走了一两分钟,他就看见有个男子正顺着排水管从29号开着的卧室窗户爬下来。提德威尔蹑手蹑脚地进了花园。那名男子着地后,正拍着身上的灰尘,突然感觉到他的胳膊被人紧紧抓住了。 “现在是星期天早上8:15,”警官说道,“你在这个时间做这种事,看起来不寻常呢,你不介意解释一下吧?” 那名男子明显吓了一跳,但仍保持镇定。他说:“我知道你在想什么,警官,但不是那么回事,这仅仅是个可笑的误会。”“我的职责的一部分就是对任何不寻常的事情感兴趣。我认为你刚才离开这栋房子的方式绝不算寻常。也许你是清白的,但是我还是想弄清楚。”提德威尔说着就掏出了他的笔记本和笔。“名字、住址和职业,然后,请给我讲讲你的故事。” “查理·克莱恩,卡车司机,来自诺丁汉,布雷敦街51号。我的故事……”“对。你刚才像只苍蝇一样在那墙上到底是怎么回事,克莱恩先生?”“哦,问昨天车子出故障了,所以被迫在此过夜,睡一宿并吃早饭。女房东叫费恩太太。她早上七点给我准备了早饭,然后我七点半从这儿出来回到我的卡车上。我摸索着要找烟时才发现我把装着80美元的信封放在了枕头底下,就在这29号厉间里。我晚上总是把它放在我的枕头底下,这是我的一个习惯。甚至在家我都是这么干的……” “我知道了。但你为什么在想付钱给那位……叫什么来着的那位太太时没发现信封已经遗失呢?”“我昨晚已经付过钱了。你要房间的时候就必须付钱的,明白吗?所以我飞快地跑回来,但是因为是星期天,她已经回去睡觉了,我怎么才能把她叫起来呢?我按门铃,使劲敲前门,足足有十分钟。后来我就到了这屋子的后面,发现我昨晚住的卧室的窗开着。然后,我就上去了,沿着排水管上去的。这是我在部队学会的本领。她没整理床,钱还在那儿。接下来发生的事你都知道了。我希望你相信我的话,因为……” “克莱恩先生,你还在这儿干吗呢?我以为你一个钟头前就走了呢。”那是费恩太太,从屋子角上的厨房窗户探出头来说话。
单选题     We can infer from the second paragraph that computer-security problems ______. (Passage One)
 
【正确答案】 C
【答案解析】事实细节题。第二段从第二句起开始谈论电脑安全问题,其中该句明确提出“安全问题已不局限于病毒或传统的恶意程序”,而且“使用防毒软件也无法彻底解决”,故A、B错误;第三句说,可以诱使电脑用户交出敏感的财务数据,选项C表达的正是此意,故为答案。犯罪分子利用电脑出现的安全问题,盗取的是用户的数据而不是电脑,故D不正确。
单选题     If you get an email bearing a bank's logo, you should ______. (Passage One)
 
【正确答案】 B
【答案解析】推理判断题。文章第四段说,不要轻易相信来自金融机构的邮件,千万不要想当然地认为来自某家金融机构的邮件真的是那家机构发的。邮件可能标有某家银行或证券商的标志,但是永远不要回复此类邮件,由此判断,当接到带有银行标志的邮件的时候,应当考虑它的真实性,故答案为B。
单选题     The recent credit card rewards programs include ______. (Passage Two)
 
【正确答案】 D
【答案解析】结构剖析:本文为总分总结构,主要说明了在经济危机形势下各大信用卡公司为吸引消费者并激励信用卡持有者按时还款而推行的新的优惠方案。本文可分为三个部分。第一部分为第一段,总体说明现象——经济危机形势下各大信用卡公司纷纷推出新的优惠方案;第二部分为第二、三、四段,具体说明各大信用卡公司的优惠办法,分析他们推出这些优惠方案的原因;第三部分为第五段,提出建议,总结全文。 事实细节题。文章首段前两句通过But以及traditionally和recently形成对比,说明了传统的优惠方案和最新的优惠方案的措施。A“里程奖”,B“礼券”和C“现金返还”都属于传统的优惠方案。只有D“更低的利率和返还利息”是最近许多信用卡公司的做法,故为答案。
单选题     A cardholder of Simply Flexible Card will get the lowest interest rate if he ______. (Passage Two)
 
【正确答案】 C
【答案解析】推理判断题。题干问使用该信用卡的持卡人在何种情况下还款的利率最低,通过第二段第二、三句可知,还款额占欠额的比例越大,利率越低,由此可以推断C项“按欠额的15%还款”为答案。A“连续六个月按期还款”是Motiva信用卡的优惠措施;B“按时还款并不超出其信用额度”是花旗银行的Forward信用卡的优惠措施;D“按欠额的5%还款”,从第二段第三句可知,按5%还款时的利率是最高的。
单选题     Michael Copley holds that rewards programs ______. (Passage Two)
 
【正确答案】 C
【答案解析】事实细节题。第三段第一句说明了本段主题,即信用卡公司认为推行新的优惠策略是为了帮助消费者更好地控制收支,C“帮助消费者更好地管理财务”与原文意思相符合,故为答案。A“不总是为了消费者的利益”是作者的观点而不是Michael Copley的观点;B“可以帮助消费者还掉更多的欠款”,原文中只是说明优惠方案可以激励持卡人还款,并不能帮助消费者还款;D“结果是使信用卡产品拥有相对较低的过期还款率”与文中说明的“将有利于降低过期还款率”不符。
单选题     Today's women still identify with Elizabeth and Mary because ______. (Passage Three)
 
【正确答案】 C
【答案解析】结构剖析:本文为比较分析结构,主要介绍了伊丽莎白和玛丽这两位英国历史上著名的女王。本文可分为三个部分。第一部分为第一段,概括指出尽管两位女王已经去世多年,当今的女性仍对她们有很多的认同感;第二部分为第二至六段,从两人的性格、命运等多方面进行比较说明;第三部分为第七段,总结全文。 事实细节题。文章开篇即提到“当今的女性对两位颇具影响力的女王仍然有相当多的认同感”。接着在第二段解释了原因:“……她们之所以至今魅力不减,部分原因在于她们身上体现了当今女性依然面临的两难选择……”;综合两处的信息得出C正确。A、B不是当代女性对这两位女王仍有认同感的根本原因;从后面伊丽莎白一生未嫁,玛丽因追求浪漫而葬送了自己的王位可知,D与原文不符。
单选题     It is ______ that turned these two queens against each other. (Passage Three)
 
【正确答案】 C
【答案解析】事实细节题。文章第三段首句说:“她们努力追求而又令她们反目成仇的就是英国王位”,因此选项C是正确的。文章只谈到她们完全不同的个性是导致她们命运不同的原因,而不是反目成仇的原因,故A错误;文章并未提及她们的政治观点相反,故B也不正确;D“英国人民的偏爱”使她们反目,属胡乱编造,故错误。
单选题     Why was Tidwell walking along the path behind Dugby Hall road? ______ (Passage Four)
 
【正确答案】 D
【答案解析】结构剖析:本文为叙事结构模式,文章按事情发生的先后顺序展开。本文可分为三个部分,第一部分为第1~2段,事情的开端——警官在早上下班途中看到一名男子顺着排水管从一间屋子出来,并出于职业敏感而上前问讯;第二部分为第3~5段,事情的发展——男子向警官解释自己的行为;第三部分为第6段,事件的结果——男子的解释得到了证实。 事实细节题。文章第一段第三句,By habit he took a short cut down the path…是关键信息,意思为“他是出于习惯抄近道”,D是原文的同义转述。而A“在那条路上经常发现一些可疑的事情”文章未提及;B“他和一个男士约好在那里见面”也不符合文章内容;C“他偶然选择走那条路”,和by habit不符。
单选题     The police officer questioned the man because ______. (Passage Four)
 
【正确答案】 A
【答案解析】推理判断。警官发现一名男子在星期天一大早从一栋房子的窗户爬下来,显然,他心里所想的正如他对男子所说的,那是一件“不太可能发生的事情”,因而上前质问,故A为答案。B、C文章未提及;在询问男子前,他并不知道男子到底想做什么,故D也不正确。
单选题     SECTION B SHORT-ANSWER QUESTIONS
    In this section there are five short-answer questions based on the passages in SECTION A. Answer the questions with NO MORE THAN TEN WORDS in the space provided on ANSWER SHEET TWO.
    What can we learn from the passage? (Passage One)
 
【正确答案】
【答案解析】文章第六段首句谈到,任何一个通过群发垃圾邮件来兜售产品的公司都不太可能提供什么好产品。故答案为:Products sold by companies through spam are unlikely to be good.
单选题     What does the phrase 'to keep from sliding further under water' (Lines 1-2,Para.4) in the passage imply? (Passage Two)
 
【正确答案】
【答案解析】我们能够从第四段的其他内容推出第一句话中短语暗含的意思。该段指出信用卡公司推行优惠方案的目的是帮助消费者理财,以使他们能更长久地使用信用卡,故答案为:The companies help the customers manage their finance better so they keep the cards longer.
单选题     What was Mary's weakness? (Passage Three)
 
【正确答案】
【答案解析】根据题干关键词,将信息定位于第六段,题干中的weakness是该段第二句中failing的近义词,故答案为:Her lack of insight.
单选题     What's the major difference between Mary and Elizabeth? (Passage Three)
 
【正确答案】
【答案解析】文章通过对比的手法,主要描述了两位英国女王的“个性特征”。正因为她们一个理性,一个浪漫,才导致她们对个人感情、对事业的态度截然不同,因此答案为:Their personal traits.
单选题     Why did Crane stay the night at Number 29? (Passage Four)
 
【正确答案】
【答案解析】文章第四段第三句克莱恩先生曾说到I had a breakdown yesterday and had to stay the night here,由此可知,克莱恩先生住在29号是因为had a breakdown,联想他的职业,不难判断是卡车出了故障,因此答案为:There was something wrong with his lorry.