单选题SECTION A MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS In this section there are four passages followed by ten multiple-choice questions. For each question, there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the one that you think is the best answer and mark your answers on ANSWER SHEET TWO. Passage One If you are running a Windows computer, you must install an array of security software to prevent an international collection of crooks, hackers, vandals and sleazy business people who aim to invade your PC through the Internet. You need a good antivirus program, a strong firewall program, an effective antispam program, and a program that specializes in stopping spyware and adware. But the fastest-growing computer security problem isn't viruses or other traditional malicious programs, and it can't be entirely defeated by using security software. It's called 'social engineering', and it consists of tactics that try to fool users into giving up sensitive financial data that criminals can use to steal their money and even their identities. Here are a few tips to help you avoid these schemes: 1. Don't trust email from financial institutions. Email is so easily manipulated by crooks that you simply should never, ever consider any email from a financial institution as legitimate. The message may bear a bank's or a broker's logo, but you should never respond to such an email, and never click on any link it contains. 2. Never respond to unsolicited commercial email, or spam, or even click on a link in an unsolicited commercial email. In the old days, responding to spam just got you on more spam email lists. Today, it might also result in the secret installation of a key logger or other malicious software. Besides, any company that has to resort to spam as a sales tool isn't likely to have a very good product to offer. Do you really think that if someone had invented a pill that enlarged breasts, he would be selling it through spam? He would have sold it to a big drug company for billions. The only safe response to spam is to ignore it and delete it. 3. Don't download or use free software unless you are sure it's legitimate. Sites offering free cursors, for instance, can secretly install all sorts of bad stuff on your PC. This is especially true of free security software, which is sometimes just malicious software posing as a security program. There are many legitimate free programs, but check them out before downloading. Look them up on the CNET or PC Magazine websites, which review most software. If they are not covered there, assume they are not legitimate. There are some new security programs aimed directly at social-engineering cheats. A new add-on for the Firefox web browser, called Shazou, can tell you where a website's server is located. If you think you are on the Bank of America website, but Shazou tells you the server is in Russia, that is a clue that you are being cheated. And Symantec plans a new product called Norton Confidential that will tell you if a website appears to be a fake. The best defense against social engineering, however, is to be smart and careful. Passage Two Credit card rewards programs have traditionally featured airline miles, gift certificates, and cash back for customers who spend enough on their cards to rack up points. But recently, credit card companies have started offering a different kind of gift: They're handing out lower interest rates, refunding interest payments, and using other strategies to provide incentives for cardholders to pay down their debt and make on-time payments. The deals, however, don't always work in consumers' favor. The new Citi Forward card gives cardholders points and reduces their annual interest rate for making on-time payments and for staying under their credit limit. TD Bank's Simply Flexible card changes customers' interest rates depending on how much of their balance they pay off. If they pay off 10 percent or more of their balance, then they get the lowest available interest rate; paying between the minimum payment and 5 percent of the balance gets them the highest interest rate. And Discover's Motiva card gives cardholders one month's worth of interest back after six consecutive on-time payments. Card companies say the idea behind the new rewards is to help customers get on top of their finances. 'It's all about promoting financial fitness and giving customers the choices they need to help them manage their debt,' says Michael Copley, senior vice president of retail lending for TD Bank. He says he thinks the Simply Flexible card motivates cardholders to pay off more of their debt and attributes the company's relatively low delinquency rate to the product. Because of the continuing recession, companies have an incentive to keep their customers from sliding further under water. 'This is in response to recognition on the part of issuers that they have to help their cardholders do a better job of managing their money so customers keep those cards for a long time,' says Ron Shevlin, senior analyst at Aite Group, a research and advisory firm. The challenge for companies, he says, is to balance the profitability of consumers who maintain a balance, and therefore pay interest fees each month, against the increased risk that those cardholders pose because they are more likely to default on their debt. Rewards programs that encourage customers to maintain a balance while paying on time, such as the Motiva card, may help them strike that balance. According to consumer advocates and credit card experts, consumers who carry a balance may be better off selecting a card with the lowest interest rate rather than participating in one of these rewards programs, although they can help consumers improve their credit. 'In general, I think these cards are great for people who don't have great credit and regularly carry a balance on their cards,' says Adam Jusko, founder of www. IndexCreditCards. com. 'Customers who only occasionally carry a balance, on the other hand, would be better off finding a card with a more appealing rewards program,' he adds. Passage Three Elizabeth I has been dead for more than 400 years, and Mary Queen of Scots was beheaded (砍头) 16 years earlier in 1587. Yet today's women still identify with these two powerful queens. Elizabeth is frequently mentioned in opinion polls about great leaders, and many successful women have been inspired by her. Meanwhile, Elizabeth's self-willed cousin, Mary Queen of Scots, also has legions of fans. She is often cited as the ultimate romantic heroine who followed her heart and was undone by love. Elizabeth and Mary were celebrity queens in their own lifetimes, and part of their enduring fascination is that they embody the female dilemma we all share — whether we should follow our head (Elizabeth) or our heart (Mary). Even today, we feel we have to choose between the two as it often seems impossible to reconcile demanding work and duty to others with expressing our needs for love and personal fulfillment. Elizabeth and Mary's lives as queens were rich, complex and dangerous, and the prize that divided them was nothing less than the English crown itself. Yet their opposing responses to love and loss, rivalry and danger, hope and frustration of desire still strike a chord with 21st-century women. Elizabeth was an intellectual and pragmatist (实用主义者) who was largely in control of her emotions, while Mary, a courageous woman of action, was a reckless romantic who followed her heart. Elizabeth made personal sacrifices in order to be a great queen and effective ruler. She never married, but often spoke about being 'mother and wife' of her people. Mary, on the other hand, married Bothwell against all advice and faced the subsequent wreckage of her reign. Mary was a reckless romantic but was by no means a fool. She was an intelligent, respected ruler, but her failing was her lack of insight into the consequences of her actions. Her rashness left her vulnerable and eventually led to her downfall. On the contrary, Elizabeth was far more politically adept and knew how to play the game. Mary's primary concern was her own immediate desire. Of course, it is possible that there's a bit of both Mary and Elizabeth in every woman. Similarly, the queens' public images were not always so clear-cut. Until the scandal following her second husband's murder, Mary was considered the 'good' queen, the woman who had done what was expected of her by marrying and producing a son. Elizabeth was generally considered wanton (放荡的人), with her bold flirtation (调情) with Lord Dudley, her refusal to marry and her resistance to being managed by the men who surrounded her. Mary, though the tragedy of her death, became a Catholic martyr, while Elizabeth, leading her people against Spain's great Armada, became England's greatest queen. Just as Mary and Elizabeth's public images could be overturned by a murder and a marriage, or an execution and a naval victory, so we can be deceived about ourselves and others. Passage Four Police Officer Tidwell left the station just after 8 a. m. on Sunday June 4. He had spent an uneventful night on duty and was looking forward to his day of rest. By habit he took a short cut down the path behind Dugby Hall road and after a minute or two he saw a man climbing down a drainpipe from an open bedroom window of number 29. In silence Tidwell crept into the garden. The man reached the ground and was dusting himself down when he felt his arm gripped. 'It's 8:15 on a Sunday morning,' said the officer, 'and this sort of thing seems an unlikely adventure at such a time. Would you mind explaining?' The man was obviously startled but kept calm. He said, 'I know what you're thinking, Officer, but it isn't true. This is a funny mistake.' 'It's part of my job to take an interest in unusual events. I think you've just left this house in a manner other than the customary one. That may be quite innocent, but I'd like to make sure. ' Tidwell took out his notebook and a pen. 'Name, address and occupation and then, please, tell me your story.' 'Charlie Crane, lorry driver, from Nottingham, 51 Breton Street. My story...' 'Yes. What were you doing like a fly on that wall, Mr. Crane? Well, I had a breakdown yesterday and had to stay the night here. Bed and breakfast. The landlady's name is Mrs. Fern. She gave me breakfast at seven, and I was out of here in the fight way and down at the lorry by half past seven. Only when I felt around for a cigarette, did I realize I'd left $80 in my envelope under the pillow here at Number 29. I always put it under my pillow at night. It's a habit I've got into. I even do it at home...' 'I see. Why didn't you miss it when you went to pay Mrs... What's her name?' 'I'd paid her last night. You've got to pay when you take the room, see? So I came rushing back, but it's Sunday, and she'd gone back to bed, and could I wake her? I rang the bell and banged on the front door for ten minutes before I came round here to the back and spotted my bedroom window still open. Up I went, then, up this pipe. It's a trick I learnt in the army. She didn't make the bed, and the money was still there. You know the rest, and I hope you believe it because...' 'Mr. Crane, whatever are you doing here? I thought you'd gone an hour ago.' It was Mrs. Fern, speaking from the kitchen window at the corner of the house.
单选题
To prevent your PC from being invaded, you must ______. (Passage One)
单选题
Why was Tidwell walking along the path behind Dugby Hall road? ______ (Passage Four)
【正确答案】
D
【答案解析】结构剖析:本文为叙事结构模式,文章按事情发生的先后顺序展开。本文可分为三个部分,第一部分为第1~2段,事情的开端——警官在早上下班途中看到一名男子顺着排水管从一间屋子出来,并出于职业敏感而上前问讯;第二部分为第3~5段,事情的发展——男子向警官解释自己的行为;第三部分为第6段,事件的结果——男子的解释得到了证实。 事实细节题。文章第一段第三句,By habit he took a short cut down the path…是关键信息,意思为“他是出于习惯抄近道”,D是原文的同义转述。而A“在那条路上经常发现一些可疑的事情”文章未提及;B“他和一个男士约好在那里见面”也不符合文章内容;C“他偶然选择走那条路”,和by habit不符。
单选题
The police officer questioned the man because ______. (Passage Four)
单选题SECTION B SHORT-ANSWER QUESTIONS In this section there are five short-answer questions based on the passages in SECTION A. Answer the questions with NO MORE THAN TEN WORDS in the space provided on ANSWER SHEET TWO. What can we learn from the passage? (Passage One)
【正确答案】
【答案解析】文章第六段首句谈到,任何一个通过群发垃圾邮件来兜售产品的公司都不太可能提供什么好产品。故答案为:Products sold by companies through spam are unlikely to be good.
单选题
What does the phrase 'to keep from sliding further under water' (Lines 1-2,Para.4) in the passage imply? (Passage Two)
【正确答案】
【答案解析】我们能够从第四段的其他内容推出第一句话中短语暗含的意思。该段指出信用卡公司推行优惠方案的目的是帮助消费者理财,以使他们能更长久地使用信用卡,故答案为:The companies help the customers manage their finance better so they keep the cards longer.
单选题
What was Mary's weakness? (Passage Three)
【正确答案】
【答案解析】根据题干关键词,将信息定位于第六段,题干中的weakness是该段第二句中failing的近义词,故答案为:Her lack of insight.
单选题
What's the major difference between Mary and Elizabeth? (Passage Three)
【正确答案】
【答案解析】文章通过对比的手法,主要描述了两位英国女王的“个性特征”。正因为她们一个理性,一个浪漫,才导致她们对个人感情、对事业的态度截然不同,因此答案为:Their personal traits.
单选题
Why did Crane stay the night at Number 29? (Passage Four)
【正确答案】
【答案解析】文章第四段第三句克莱恩先生曾说到I had a breakdown yesterday and had to stay the night here,由此可知,克莱恩先生住在29号是因为had a breakdown,联想他的职业,不难判断是卡车出了故障,因此答案为:There was something wrong with his lorry.