单选题
The Now Rich and the Old Rich

Though it is mere 1 to 3 percent of the population, the upper class possesses at least 25 percent of the nation"s wealth. This class has two segments: upper-upper and lower-upper. Basically, the upper-upper class is the "old rich"—families that have been wealthy for several generations and aristocracy of birth and wealth. Their names are in the Social Register, a listing of acceptable members of high society. A few are known across the nation, such as the Rockfellers, Roosevelts, and Vanderbilts. Most are not visible to the general public. They live in grand seclusion (深居简出), drawing their income from the investment of their inherited wealth. In contrast, the lower-upper class is the "new rich". Although they may be wealthier than some of the old rich, the new rich have hustled (急于做) to make their money like everybody else beneath their class. Thus their prestige is generally lower than that of the old rich, who have not found it necessary to lift a finger to make their money, and who tend to look down upon the new rich.
However its wealth is acquired, the upper class is very, very rich. They have enough money and leisure time to cultivate an interest in the arts and to collect rare hooks, painting, and sculpture. They generally live in exclusive areas, belong to exclusive social clubs, communicate with each other, and marry their own kind—all of which keeps them so distant from the masses that they have been called the out-of-sight class. They also command an enormous amount of power and influence here and abroad, as they hold many top government positions, run the Council on foreign relations, and control multinational corporations. Their actions affect the lives of millions.
单选题 All the following statements are true except that ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节考查题。原文说“旧富”们深居简出,选项C说“旧富”们与世隔绝,过着孤独的生活,这显然夸大了事实。
单选题 The "old rich" get richer ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节考查题。“旧富”通过对世袭财富的投资致富,这一点可在原文第一段中直接找到。
单选题 The reason why the "old rich" look down upon the "new rich" is that ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节考查题。文章第一段最末两句指出,“旧富”看不起“新富”的原因在于后者靠自己的血汗赚钱。
单选题 The upper class is also called the out-of-sight class because ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节考查题。由文章第二段可知,上层阶级又被称为“隐士”阶层是因为他们与大众距离甚远。
单选题 We can learn from the passage that ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 推理题。从本文论述可知上层阶级权力大、影响大。