Twenty-five years ago a young British man called Mark Ellingham decided that he wanted a change of scenery. So he went to Australia, stopping off in many countries in between. He also decided to write about the experience and produced a guide for other travelers making similar journeys.
In 1970, British airports were used by 32 million people. In 2004, the figure was 216 million. In 2030, according to government forecasts, it will be around 500 million. It"s a growth driven by the emergence of low cost airlines, offering access to all parts of the world for less than £100.
This has made a huge contribution to global warming. One return flight from Britain to the US produces the same carbon dioxide (二氧化碳) as a year"s motoring (驾车). A return flight to Australia equals the emissions (排放) of three average cars for a year. And the pollution is released at a height where its effect on climate change is more than double that on the ground.
Mark Ellingham built his business on helping people travel. Now he wants to help people stop—at least by air.
He is calling for a £100 green tax on all flights to Europe and Africa, and £250 on flights to the rest of the world. He also wants investment to create a low-carbon economy, as well as a halt to airport expansion.
Mark Ellingham"s commitment is important because his readers aren"t just the sort of young and adventurous people who would happily jump on a plane to spend a weekend exploring a foreign culture. They are also the sort of people who say they care about the environment. It"s a debate that splits people down the middle.
The tourist industry has responded by offering offsetting (补偿) schemes. A small increase in the price of a ticket is used to plant trees.
But critics say that it is not enough to just be carbon neutral. We should be actively cutting back on putting greenhouse gases into the atmosphere. And for the average person, making a plane journey will be his or her largest contribution to global warming. It may be good to repair the damage we do. But surely it is better not to do the damage in the first place.
单选题
Mark Ellingham spent quite a few days in China on his way to Australia 25 years ago.
【正确答案】
C
【答案解析】[解析] 本句意思:25年前,Mark Ellingham在去澳大利亚的途中在中国停留了好几天。由第一段“Twenty—five years ago a young British man called Mark Ellingham decided that he wanted a change of scenery. So he went to Australia, stopping off in many countries in between.”可知,他在去澳大利亚的途中曾在许多国家停留过,但并未提及中国,故选C。
单选题
Traveling from Britain to any other part of the world may cost you less than £100.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 本句意思:从英国到世界上任何地方旅游花费不超过100英镑。由第二段最后一句“It"s a growth driven by the emergence of low cost airlines, offering access to all parts of the world for less than £100.”可知,英国有很多人喜欢乘飞机出行,而且这一数字还在连年上涨,这得益于便宜的旅行价格,从英国到世界上任何地方旅游花费不超过100英镑,题干叙述正确,故选A。
单选题
A round trip flight from Britain to Australia produces the same amount of carbon dioxide as three average cars do in a year.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 本句意思:从英国到澳大利亚往返飞行所产生的二氧化碳量与三辆普通小汽车一年内的排放量是一样的。由第三段第三句“A return flight to Australia equals the emissions of three average cars for a year.”可知,从澳大利亚返航的飞机二氧化碳排放量等于三辆车一年的排放量,而不是往返的航班。题干叙述错误,故选B。
单选题
Mark Ellingham has never hesitated to encourage people to travel by air.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 本句意思:Mark Ellingham从来都是毫不犹豫地鼓励人们乘飞机旅行。由文章第四段“Mark Ellingham built his business on helping people travel. Now he wants to help people stop—at least by air.”可知,他曾经帮助旅行者出行,这也是他所做的生意,但是现在由于飞机飞行会加剧全球变暖,他希望人们能不乘飞机出行,说明他现在不鼓励人们乘飞机旅行。题干叙述错误,故选B。
单选题
None of Mark Ellingham"s readers are interested in environmental protection.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 本句意思:Mark Ellingham的读者并不关注环境保护。由第六段前两句“...his readers aren"t just the sort of young and adventurous people who would happily jump on a plane to spend a weekend exploring a foreign culture. They are also the sort of people who say they care about the environment.”可知,他的读者并不仅仅是那些高高兴兴坐飞机到国外旅游的年轻人和爱冒险的人,也是很关注环境保护的那些人。题干叙述错误,故选B。
单选题
Critics argue that the best way to protect our environment is not to do any damage to it.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 本句意思:批评家认为保护环境的最好办法是不破坏环境。文章最后一段最后两句“It may be good to repair the damage we do. But surely it is better not to do the damage in the first place.”提到,弥补造成的损害是很好,但是最好一开始就不要破坏环境。题干叙述正确,故选A。
单选题
Mark Ellingham will collaborate with the critics in his efforts to fight global warming.